Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinél jobb a gyereknek?

Kinél jobb a gyereknek?

Figyelt kérdés
Adott egy pár, együtt élnek, a férfinek az előző kapcsolatából van egy két éves - becsúszott, szakításkor, hogy azért mégse szakítsanak - gyereke, akit nagyon szeret, a párja is, heti kb 3 napot van náluk a pici. Adott az anya, akinek így már nem is buli a gyerek, mert inkább bulizna, heti két napot az apai nagymamára bízza a gyereket(plusz valamiért bébiszittert is tart). Nos a pár magához venné a picit, de így ugye nem jár gyes, gyerektartás, albérlet támogatás, egyebek, anyuka nem engedné. Érdemes a költöztetést erőltetni, vagy majd csak kibújik a szög a zsákból, és kérni sem kell? Mennyire sérül ettől a gyerek?
2010. márc. 10. 12:49
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
na egy utolsót írok, mert mint számítottam rá, rögtön az ősanyák ráugrottak a dologra. a probléma nem pénzbeli, hanem elvbeli. és a kérdező abszolut nem nehezményezi a gyerekkel való foglalkozást, éppen ezért ír, mert foglalkoztatja a gyerek jövője(érzelmi is). Én meg pont azt nem értem, hogy hogy írják le, hogy persze, én is a nagymamára bíznám a gyereket amikor lehet... Apuka és anyuka már a gyerek születése után nem sokkal szétment, vki kérdezte. Lehet csak én élek más világban, de ha nekem lenne gyerekem és emellett nem kéne az anyagiakkal sem törődnöm, akkor nem csak heti két napot töltenék vele. Persze lehet, hogy maradi vagyok és ma már másról szól a gyerekvállalás. Egyelőre annyit látok, hogy az új barátnőknek mindig rossz lesz a megítélése, akkor is ha nem miatta mentek szét a szülők, mialatt az anyukának drukkolnak, hogy mihamarabb legyen valami párja. Nem értem, most akkor az elváltaknak sose kéne újra családot alapítani, vagy mi?
2010. márc. 17. 10:35
 22/34 anonim ***** válasza:

Nem ősanya vagyok,viszont megerősítve érzem magamat,hogy itt nem a gyerekről van szó.

Most nem támadás,mert ez természetes.

Rosszul érzed magadat,mert te vagy az "ÚJ",a második.

Az első,amellett,hogy ő volt első,most még ráadásul sikeres,boldog.Persze,hogy csipi a csőrödet.

A gyereket miért is éri törés,ha a szerettei(apuka/nagymama)foglalkoznak vele?

Hát igen,majd ha lesz gyereked rá fogsz ébredni,hogy a gyereknek nem az a legjobb,ha van egy anyja.A gyereknek család,barátok is kellenek...már 2 évesen is.

2010. márc. 17. 11:11
 23/34 anonim ***** válasza:

Az,hogy nammavál találkozhat,szerintem természetes,tudod én elég sok elvált ismerősömmel(meg idegennekkel is)keveredtem konfliktusba,mert hülyeségnek tartom a 3 éves korig ne vigye senki...

Én is azt gondoltam,hogy a gyereknek anyja mellett a helye,na a legidősebb gyermekemen meg is látszik.Azon kívűl,hogy egy elkényezetetett majom,képtelen önálló döntést hozni,elmenni egyedül vásárolni stb...A többiek már jóval talpraesetebbek,nem akartam magamhoz láncolni őket mert az anya dolga az...

Szeretni nem azt jelenti,hogy éjjel-nappal együtt vagyunk...

2010. márc. 17. 11:16
 24/34 anonim ***** válasza:
Én is egyedül nevelem a gyerekem, és bizony szokott rá a nagyi vigyázni. Két éves, bébiszitterem ugyan nincs, de bölcsibe jár. És mindezek MELLETT szokott a nagyival is lenni, egyrészt mert szeretnek együtt lenni, hát akkor miért gátolnám ebben őket, másrészt előfordul olyan is, hogy fontos dolgom van, és azért van anyukámmal, de olyan is, hogy pihenni, szórakozni szeretnék. Ezzel miért sérülne bárki? A gyerek szívesen van a nagymamájával, ott aludni is szeret, utána boldogan jön haza, és eközben én is jólérzem magam, hogy ki tudok kapcsolódni, és még aggódnom sem kell, mert tudom, hogy jó kezekben van. Általában csak az ellenlábasaimat zavarja, ha én jól tudom magam érezni, ők szoktak bemagyarázni hülyeségeket (pl. a volt párom, aki amúgy teszem hozzá, másfél évig abszolút nem érdeklődött a gyereke után, de a távolból marha jól tudott kritizálni).
2010. márc. 17. 11:22
 25/34 anonim ***** válasza:

Már ne is haragudjatok, de mit véditek itt a gyerek anyját? Írta a kérdező, hogy bulizgatni jár, ezért passzolja le a gyerekét mindenfelé. Ha nektek ez normális gyereknevelés, akkor hajrá, csak gratulálni tudok. Ja és aki szerint örüljön, hogy ennyit látja, mert más ennyit sem enged, annak is gratulálok csak. Aki képes abba beleegyezni, hogy a gyerek apja csak kéthetente hétvégén lássa a gyermekét arra nem igazán tudok szép szavakkal reagálni. Azért, mert anatómiai sajátosságok miatt a nő az, aki kihordja és megszüli a gyereket, attól a gyereknek két szülője van.

A kérdező azt is leírta, hogy csak azért csinálta magának a párja előző barátnője a gyereket, hogy ne szakítson vele, most pedig mindenfelé lepasszolja, nem azzal van baj, hogy a mamánál is van, hanem az, hogy mindennel foglalkozik az anya, csak a gyerekével nem, de jól jönnek a támogatások. Komolyan úgy gondoljátok, hogy jobb helyen van a gyerek ott, ahol nem törődnek megfelelően vele (2 éves korban aktívan kell foglalkozni a gyerekkel, akinek van gyereke az tudja), mintha egy olyan helyen lenne, ahol foglalkoznak vele?

2010. márc. 17. 13:42
 26/34 anonim ***** válasza:

Én is jártam,járok bulizni,és?

Nem azért de a bulik este vannak,olyankor a gyerek alszik(meg néha délután,de akkor jobb neki a papánál,aki foglalkozik vele,mintha én huzkodnám magammal,csakhogy velem legyen)

Ez az anya dolgozik.Otthon.Ami szarabb mint az irodai,mert igaz ha egyik nap nincs kedvem nem dolgozok,de sose állhat fel az ember,hogy na lejárt a munkaidőm...

Az apának nem kéthetente engedi látni a gyereket,sőt az apai nagymama sincs eltiltva.

Ez a nő,egy jó anya.

Nem lesz a gyereke frusztrált,mert más is mer szeretni anyuci mellett,nem lesznek társas problémái és a felesége majd nem fog ide írni 20-30 év múlva ,hogy egy sárkány az anyósa.

Egyébként érdekelne hogy működne a gyerek élete,ha az apánál lenne elhelyezve.Mondjuk az anyjához mehetne kéthetente,a mamához néha egy-egy délután?EZ miért lenne jobb?

2010. márc. 17. 13:50
 27/34 anonim ***** válasza:
Én meg azt írom le,hogy a kérdezőnek három feje van,most nekem van igazam?
2010. márc. 17. 13:52
 28/34 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha adott egy kérdés és válaszolok rá, akkor az alapján válaszolok, amit a kérdező leírt. Nem kezdem el fontolgatni, hogy vajon hazudik-e. Ha hazudik akkor értelemszerűen mi hasznát venné a válaszomnak? Viszont akkor tárgytalan a válasz is és a kérdés is, ergo arra válaszolok, amit kérdezett és ahogy kérdezte. Nem a bulizásról van szó, mert egészséges dolog, ha jár valaki szórakozni, az viszont akkor sem normális, hogy nem foglalkozik valaki egy 2 éves gyerekkel, sosincs vele, és nem dolgozik. Érdekes módon akiket ismerek és otthon voltak a gyerekkel ők is jártak szórakozni, sosem szidták az otthoni munkát, nem volt szükségük bébiszitterre és hihetetlen, de foglalkoztak is a gyerekkel. Az természetes, hogy az apa sokat látja (bár az én ismerőseim zöme hálistennek még mindig együtt van a párjával, de az elváltak sem csináltak ebből problémát). Azért szülte, hogy foglalkozzon vele, vagy ha már megszülte, akkor foglalkozzon vele. Nem tudnám elfelejteni a gyerekemet...
2010. márc. 17. 14:06
 29/34 anonim ***** válasza:

Az már csak ne legyen bűn, ha valakinek bébiszittere van szerintem. Nem hiszem, hogy pl. egy kétéves jobban élvezi, ha az anyukával hivatalos ügyeket intézhet, mintha a bébiszitterrel játszik. Tehát ezt nem tudom, miért kell vádként felhozni. Mint ahogy azt sem, hogy ha alkalma van rá, elmegy szórakozni.

Azt sem mi, sem a kérdező nem tudhatja, hogy otthon mennyit foglalkozik a gyerekével. Csak zavajra, hogy az anya gyerek mellett is éli világát. Aki megteheti, hát tegye, ha van rá igénye. Nekem is van. Mégsem mondja senki, hogy rossz anya vagyok, mert ez nem igaz.

2010. márc. 17. 15:37
 30/34 anonim ***** válasza:

Na most ha valaki gyesen van egy 2 éves gyerekkel, akkor az szerintem pont azért van gyesen, hogy a gyerekkel legyen. Ha meg a gyereket bébicsősz meg a nagymama neveli, akkor egyértelmű, hogy nem foglalkozik vele.

Én speciel ilyen nőt is ismertem. Lázadozott, hogy kell neki a gyerek, mert ugye ott a sok pénz, amit azért kap, mert van gyereke, de foglalkozni nem volt hajlandó vele. Hálistennek belátta, hogy a gyerek mellett mégis csak keveset tud bulizni és 1 év múlva lemondott róla...

2010. márc. 17. 15:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!