Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinél jobb a gyereknek?

Kinél jobb a gyereknek?

Figyelt kérdés
Adott egy pár, együtt élnek, a férfinek az előző kapcsolatából van egy két éves - becsúszott, szakításkor, hogy azért mégse szakítsanak - gyereke, akit nagyon szeret, a párja is, heti kb 3 napot van náluk a pici. Adott az anya, akinek így már nem is buli a gyerek, mert inkább bulizna, heti két napot az apai nagymamára bízza a gyereket(plusz valamiért bébiszittert is tart). Nos a pár magához venné a picit, de így ugye nem jár gyes, gyerektartás, albérlet támogatás, egyebek, anyuka nem engedné. Érdemes a költöztetést erőltetni, vagy majd csak kibújik a szög a zsákból, és kérni sem kell? Mennyire sérül ettől a gyerek?
2010. márc. 10. 12:49
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha az anyuka azért bízná másra időnként a gyereket, mert ő DOLGOZNI jár, hogy eltarthassa magukat, akkor azt mondom, tegye, de ahogy számolom, heti 3 napot apukánál van a gyerkőc, heti 2 napot az apai nagymamánál (és gondolom, oda apuka is járkál), ez azt jelenti, hogy csak heti 2 napot van anyukával, 5 napot máshol tölt, kevesebbet látja az anyját, mint a családja többi tagját.
2010. márc. 11. 11:38
 12/34 anonim ***** válasza:
79%
Ezek szerint tőlem is el kellene venni a gyerekeket,mert heti öt napot vannak a gyerekek oviba,iskolába,sőt ezek után MINDEN nap mennek a papához(már csak ő van),én meg per pillanat nem dolgozom("csak" itthon),sőt eljárok bulizni a barátnőimmel és még a kutyát is el szoktam vinni futni...most jöttem rá,mekkora szär anya vagyok,hogy nem zárkózom be négy fal közé a gyerekekkel.Hűha még edzésre,meg barátnőzni is járnak a gyerkek(én meg netezek addig,most már szarul érzem magam nagyon.Holnaptól lefújva a család,a barátok,különórák,mindenki itton fog ülni,én meg az év anyája leszek....)
2010. márc. 11. 14:44
 13/34 anonim ***** válasza:

11.38:azt se tudjuk,hogy hogyan van ott heti három napot.Ennyi nap hétvégén nincs.Mert ha péntek délután elviszik,vasárnap estig,addig tud apával lenni.

Egyébként ha odakerülne,apa dolgozik ,gondolom,úgyhogy megintcsak nem a szüleivel lenne a gyerek.

Persze lehet pert indítani,mindent lehet,de vajon a gyerek apja,vagy a gyerek apjának a barátnője szorgalmazza ezt.És ha összevesznek?

Itt messze az anyagiakról esik több szó,mint magáról a gyerekről ezt nem én képzelem bele,tessék összeszámolni..

2010. márc. 11. 14:50
 14/34 A kérdező kommentje:
Nos ez úgy van, hogy az apuka szeretné ha a gyerek költözne, otthon dolgozik. Anyuka is otthon dolgozik, mégis lepasszolja. A 3 nap, az úgy kb 3 nap, hogy van hogy több. És teljesen más tészta ha valakinek 6+ éves a gyereke és iskolában van heti öt napot, vagy 2 éves, és a szülejére lenne szüksége. Az albérletet nem az állam fizeti, apuka. Anyuka nem huszonéves, és a terhesen elhagyást azt hiszem nem írtam, nem tudom honnan veszi a kommentelő. Másoknak köszönöm a választ, szerintem úgyis magától hónapokon belül elválik mi lesz.
2010. márc. 12. 10:23
 15/34 A kérdező kommentje:
Ja, a kérdező már hogyan kapna pént? Ő annyit kap, hogy foglalkozhat egy olyan gyerekkel akihez, idézem "semmi köze", tanítja beszélni, járni..
2010. márc. 12. 10:24
 16/34 anonim ***** válasza:
39%

A kérdezőnek egyértelműen az a baja, hogy a pasija gyerektartást fizet a gyerek után, aki általában náluk van. Nem értem hogy ez miért baj, és miért fáj a kérdezőnek, hogy a volt nő jól érzi magát. Én is odaadnám a gyereket minél többször a kedves apukának, hogy én tudjak külön programot csinálni. Szerintem jó dolog, hogy sokat lehet apukával. Ha apuka nehezményezi, hogy mégis mennyit fizet, akkor egymás között is elintézhetik, hogy kevesebbet fizessen. ha nem megy, akkor lehet pert indítani a gyermektartás csökkentéséért, mondván, hogy ő is természetben "tartja" a gyereket, vagyis hetente 3-4 napot nála tölt a gyermek.

Az elhelyezést nem fogja megváltoztatni a bíróság, ha egyáltalán eddig született gyermekelhelyezési ítélet. Csak komoly indok miatt vennék el a gyeremeket az anyjától, ha drogozna, inna, prosti lenne ilyesmi. De az hogy odaadja nagymamának, vagy a saját apjának a gyermeket, ez nem indok, már ne haragudjon a világ.

A gyerek attól sérül, ha veszekednek a feje fölött. De ahogy látom se az anya se az apa nem csinál problémát, csak az új nő...

2010. márc. 16. 11:53
 17/34 anonim ***** válasza:
39%

11.53:én is ezt írtam,meg is kaptam a magamét...

Persze ha meg kéthetente lenne ott a gyerek,akkor meg szemét anyja nem engedi...vannak érdekes nők.

Kérdező!:keress egy független pasit és nem kell ingyen foglalkozni más gyerekével.Ez a te választásod volt.Nem az anyukáé,nem a gyereké.

Azt meg nem nehéz kisakkozni,hogy két éves a gyerek,te már együtt élsz a pasival,úgy gondolod te neveled a gyerekét..vagy mindez két hét alatt történt?

2010. márc. 16. 11:59
 18/34 anonim ***** válasza:
Annál akit a gyerek választ..
2010. márc. 16. 16:18
 19/34 anonim ***** válasza:
Azért nem ilyen egyszerű,ha megjelenek egy kisautóval meg egy tábla csokival,akkor jöhet velem?Mert akkor engem választ ugye...
2010. márc. 16. 16:36
 20/34 anonim válasza:
0%

SZERINTEM SOKKAL JOBB HA FIÚRÓL VAN SZÓ AKKOR AZ APÁNÁL LEGYEN.

HA KISLÁNY AKKOR AZ ANYÁNÁL JOBBAN MEGÉRTI A NŐK DOLGÁT.

2010. márc. 16. 19:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!