Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti támogatnátok a férjeteket,...

Ti támogatnátok a férjeteket, hogy otthon maradjon ápolásin a rákos édesanyjával?

Figyelt kérdés
2 gyerek van. A fizetése nélkül sokat spórolva ki lehetne jönni, de ha bármi extra van (ide értendő már a gyerekeknek ruha, gyógyszer is) akkor a megtakarításhoz kell nyúlni.
2015. aug. 22. 09:50
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
52%

Kíváncsi vagyok, hogy a válaszolók közül hányan maradnak majd otthon a szüleiket ápolni. Van egy tippem.

Melyikőtök vállalná be, hogy elveszíti az állását, hogy a gyerekei jövője bizonytalan lesz......

Hát én, bevallom nem. Házi betegápoló, és nyilván annyi látogatás, amennyi belefér, de a munkámat, a megélhetésemet nem dobnám oda. Felelős a kérdező párja a két gyerekéért is.

2015. aug. 22. 11:09
 12/27 anonim ***** válasza:
61%
Az elfekvő nem alternatíva, borzalmasak a viszonyok, hetek alatt eltennék láb alól, kivert kutyaként. Nyilván nem azt érdemli. (Mellesleg a kórházi személyzet lefizetése is kiadással jár, és a napi látogatás is sok energiát visz el.) Neki sokkal jobb a saját környezetében, a gondoskodó szerettei közt.
2015. aug. 22. 11:12
 13/27 anonim ***** válasza:
69%
Én otthon maradtam, igaz nem a szüleimmel, hanem a nagymamámmal, akit haláláig ápoltam. Bár jóval szerényebben éltünk, de egyetlen pillanatig sem bántam hogy így döntöttem. Ha meg nem lettem volna mellette... Egész életemben bánnám, ebben biztos vagyok.
2015. aug. 22. 11:12
 14/27 anonim ***** válasza:
46%

Nem. Abban támogatnám, hogy minél több időt töltsön vele, de abban nem, hogy otthagyja a munkahelyét. Ő már a gyerekeiért is felelős, sőt elsősorban értük. Hiába húznánk ki valahogy pár hónapig, vagy 1-2 évig, ha utána nem tudna újra elhelyezkedni.

(Mondjuk az is igaz, hogy mi Borsodban élünk, tehát itt nemigen kapsz másik munkát, ha az egyiket otthagyod. Ha könnyű lenne másik munkahelyet találni, akkor talán könnyebb lenne ilyen döntést hozni.)

2015. aug. 22. 11:14
 15/27 anonim ***** válasza:
51%
11. Még jó, hogy anyád nem így gondolkodott, hogy "hmm, mégse szülöm meg, mert lehet utána nem lesz állásom, meg gyerekes anyukákat amúgy se szeretnek alkalmazni..."
2015. aug. 22. 11:14
 16/27 anonim ***** válasza:
60%
Nem hagyja el a munkahelyét, fizetés nélküli szabadságot vesz ki.
2015. aug. 22. 11:30
 17/27 anonim ***** válasza:
68%
Igen támogatnám, és örülnék, hogy ilyen példát mutat a gyerekeinknek is. A munkahelye nem szűnik meg, ha pedig már olyan stádiumban van az édesanyja, hogy egész napos ápolásra szorul, akkor max. 1-2 hónapról, de lehet, hogy csak 1-2 hétről van szó. Ennyit ki lehet bírni úgy is, hogy esetleg hozzá kell nyúlni a megtakarításhoz, aminek minimum a felét feltehetőleg ő kereste meg.
2015. aug. 22. 13:19
 18/27 anonim ***** válasza:
24%
Ha 1-2 hétről lenne szó, akkor venne ki szabadságot. Azt meg ne mondjátok már, hogy a munkáltató (tisztelet a kivételnek) több hónapra elenged valakit, hogy a felnőtt hozzátartozóját ápolja, fenntartja a helyét és tárt karokkal várja vissza egy bizonytalan időpontban. Még azért is kirúgják az ember, ha az óvodás gyerekével 2-3-szor elmegy egy-egy hét táppénzre.
2015. aug. 22. 13:34
 19/27 anonim ***** válasza:
75%

11!

Teljesen mindegy hányan maradnának otthon ápolni a szülőket. A kérdező férje maradni akar és a kérdés az, hogy én (te, a kovacspisti ) hasonló esetben mit lépne, támogatná e. Én tamogatnam, tarskent ez is a dolgom. Az átlag embernek a szülei és a gyerekei a legfontosabbak és jo esetben egyiket sem áldozná fel a másikert.

A kérdésben az szerepel, hogy a fizetése nélkül ki lehetne jönni, ugyan sokat spórolva, de még tudnának élni.

Mellesleg a szakapolo sincs ingyen, sőt. Nemrég kerestünk nagyszülő mellé ápolót. Konkrétan semmi dolga, csak felugyelni kell, a nagyanyám nem maradhat egyedül. 6000/éjszaka, 12000/nappal. Nem tudom a ferj mennyit keres, de számoljuk irdatlan nagy kedvezménnyel napi 5000 forintot az ápolónőnek, az havi 150e. Az mennyivel lenne jobb?

2015. aug. 22. 13:54
 20/27 anonim ***** válasza:
87%
131. § (1) A munkavállalónak hozzátartozója tartós - előreláthatólag harminc napot meghaladó - személyes ápolása céljából, az ápolás idejére, de legfeljebb két évre fizetés nélküli szabadság jár.
2015. aug. 22. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!