Miért csak a külsőségekre adnak a szüleim?
Ne ítéld el a szüleidet. Láthatóan angyon igyekeznek. Biztosan van bennük egy adag sznobizmus, meg puccra vágyás, nem írtad, de feltételezem, hogy nagyszüleid nem miliomosok, szüleid szerény körülmények közzül jöttek. Természetes, hogy kifelé az emebr sokszor nem őszinte, jobb képet akar mutatn a valóságosnál.
Vannak, akik úgy gondolkoznak, hogy addig nyújtózkodnak, ameddig a takaró ér, és annyit iyekeznek elérni, amit józan kompromisszumokkal és munkával lehet, és vannak olyanok, akik igen, hajtjáka pénzt, többet, többet, többet.
Én a magam részéről reális műszaki gondolkodásnak és felelősségérzetnek tartom, hogy nem feldobta az egész házat harmadosztályú kacatanyagból, t..szkógazdaságos szinten, hanem úgy áll hozzá, hogy egyszerre nem megy minden, de ami meg van csinálva, az MEG VAN CSINÁLVA.
Itt az a kérdéses: jutnak-e előre? Fejlődnek-e? Egyik év hoz-e mást, mint a másik? Folyik-e a fejlesztés? Azt mondod: úgy néz ki, így tervezték. E szerint tudnak tervezni, előre gondolkodnak! nem ugrottak bele marha nagy hitelbe, mint sokan, nem másztak fel az uborkafára. Folyamatos a fejlesztés? Mert ha igen, akkor inkább attóla ggódj, hogy mi lesz apáddal, ha már minden helyiség kész, ha már minden tuja a helyén, minden le van betonozva? Mert akkor is kell neki értelmes életcél.
És sajnos, nagyon sok, csak az anyagiakat hajszoló emebr beleesik abba a csapdába, hogy most már minden kész, minden jó, minden szép, én vagyok a büszke, jólétben élő polgár, és b..sza meg, ötven éves vagyok, nem éltem semmit, csak dolgoztam, mint a ló, sose voltam boldog, most mihez kezdjek?
Ekkor szoktak elválni.
Inkább segitsd és támogasd őket.
Én csak 1 dolgot nem értek. Arra van energiád, hogy egy regényt ide leírj, de a saját szüleid egy kávé mellett nem kérded meg hogy "amúgy az miért van hogy..." ennyire nagy az ellentét családon belül is hogy nincs kommunikáció? Esetleg más nyelvet beszéltek?
Én szüleimmel is előfordult hogy mindent megkaptam de volt mikor egy üdítőt sem.. egyszerű okai vannak. 1.Anyád nő. Szeszélyes. 2. Pénzügyi ingadozás.
De te ismered őket, beszélgess velük. Ha téged zavar erről is beszél. Én évekig akartam egy saját napozó teraszt, nem voltam rest erről beszélni nekik. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!