Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Nem akarom,...

Mit csináljak? Nem akarom, hogy elváljanak a szüleim!

Figyelt kérdés
Anyám el akar válni apámtól. Azért,mert egész nap az ágyba van nem csinál semmit,de ha csinál is eszik vagy játszik. De úgy eszik,hogy nincs magánál,kijön a konyhára,és el kezd mindent enni ami kaja. Nem rak magaután rendet,nem jár boltba,nem mindig foglalkozik velünk. A családból senkinek a szülinapjára nem jön el,de ha az övé van,akkor elvárja,hogy eljöjjenek. Édesanyám beszélt vele,hogy hogyha ez nem változik,ez ìgy nem fog menni. Aztán végül csinálta 2 napig,de megint visszaesett. Én minden nap elmegyek nagymamámékhoz,mert nagyon szeretem őket,és lelki támaszt nyújtanak. Csak az a baj,hogy hiába nem foglalkozik nagyon velünk,még is az apám és szeretem. Nem tudom nit tegyek,nagy rossz érzés,néha szédölgök is. Mit tehetnék?

2015. júl. 10. 16:02
 1/9 anonim ***** válasza:
51%
Inkább vedd észre hogy az apád egy semmirekellő akivel anyád soha az életben nem lesz boldog, márpedig ez a fontos. Attól hogy elválnak még az apád marad, csak végre nem kell anyádnak elviselnie a semmittevését. A válás nem a világ vége, mindenki csak jobban jár vele.
2015. júl. 10. 16:11
 2/9 anonim ***** válasza:

Semmit nem tudsz tenni meg akkor sem ha neked ez faj. Ha mar érett nő lesz beoled megnfogod erteni edesanyadat is. Tudod anyukd biztos magányos es nem kap apukadtol "érzelmileg" odafigyelést semmit.

Hasonlatkent csak azt tudom neked mondani pl nak hogy, jársz egy iskolában ahol seni nemnszol hozzad nem fogalkoznak veled nincsenek barátaid. Te sem szeretnel olyan iskoba jarni.ugye? Valószínű anyukád is igy érzi magát.

Iskola es egy csalad persze nemnegy... Csak gondolom nem erted a miértre a válást! De nagyobb leszel megerted es probald a szuleidet is megerteni

2015. júl. 10. 16:13
 3/9 anonim válasza:
Ha édesapád megpróbált változtatni, akkor az azt jelenti, hogy mégis csak érdekli valamennyire a család. Egyébként pedig fel kéne ismernie, hogy szenvedélybeteg, és függőségben él, ugyanúgy mint az alkoholisták. Ha már annyira játékfüggő, hogy munka után se tud nézni, akkor pszichológus segítségre van szüksége, te ezen nem tudsz egyedül változtatni.
2015. júl. 10. 16:14
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Szia! Lehet ellenkezni meg kapálózni, én is ezt tettem, de természetesen semmi értelme nincs. Készülj fel rá -persze nem lehet erre felkészülni-, hogy a szüleid bántani fogják egymást és főleg téged. Én a mai napig úgy érzem, hogy megcsonkítottak lelkileg, amikor elváltak. Egy életen át égő sebet szereztek. Persze annyival szerencsésebb vagy, hogy idősebb vagy. Sok sikert (nem lesz)!
2015. júl. 10. 16:14
 5/9 anonim ***** válasza:

(Bár kétségtelenül téged is érint,) nem a te dolgod, kizárólag a szüleidre tartozik.

Ha elválnának, akkor is tarthatsz szoros kapcsolatot apáddal (is), és az egymás iránti szeretetek sem változik.

(Annyit tehetsz, hogy ha csúnya lenne a válás, és akár valamelyikük a másik ellen akarna fordítani, akár követként akarna küldeni a másik félhez, akkor leállítod, és megmondod, téged hagyjanak ki a vitatkozásból, rendezzék a dolgaikat egymás közt, mondván, mindkettejüket szereted, és nem akarsz állást foglalni. Ha felvállalod, esetleg rábeszélheted őket, hogy a lehető "legszebben" váljanak el, de nem biztos, hogy jó, ha beleszólsz, mert rossz néven ehetik tőled, úgy érezhetik, hogy a "másik mellé állsz", és csak plusz feszültséget keltesz akaratlanul is vele.

2015. júl. 10. 16:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha emiatt szédelegsz, az nem vicc. Azt vedd komolyan, ha jelez a tested. Szólj egy felnőttnek, akiben megbízol, és kérd, hogy hadd beszélgethess egy pszichológussal/lelkésszel/tanácsadóval.

Egyébként unokatestvéreméknél is ilyen volt a felállás, mint nálatok, és amikor a szülők elváltak, azt az nokatesóm nem élte meg tragédiaként. Rossz volt neki, azt mondta, de egyben megkönnyebbülés volt, mert egyrészt nyugisabb lett az otthoni légkör, másrészt az apja hipp-hopp összeszedte magát, és a válás után többet foglalkozott a gyerekekkel, mint előtte.

2015. júl. 10. 16:47
 7/9 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam,hogy apáat adoptálták. Édesapja ivott,és dohányzott,hamar meghalt. Édesanyja meg konkrétan leszarta ahogy van. De aztán jött az anyja testvére és elvitték apámat
2015. júl. 10. 18:04
 8/9 A kérdező kommentje:
Ott élte boldogan az életét. Lehet nagyon bennemaradt a gyerekkori emlék. Nem?
2015. júl. 10. 18:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Apád egyszerűen egy lusta, magának való típus. Nyilván örökölte a szüleitől akik le se sz@rták. Lehet, hogy a válás jót tesz neki és összeszedi magát. Később látni fogod, mekkora terhet jelent most nektek a viselkedése, még akkor is, ha most szereted és ezt el sem tudod képzelni. Egy válás mindig nehéz, de utána valószínűleg jobb lesz annál, mint ami most van.
2015. júl. 10. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!