Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tegnap kicsit össze kaptam a...

Tegnap kicsit össze kaptam a férjemmel a gyerekünk miatt, most azóta haragszik rám. Jogos volt?

Figyelt kérdés

Tisztában vagyok vele, hogy sokat dolgozik.

Èn itthon mindent megcsinálok, nem is igazán várok el tőle semmit.

Mikor szabadnapja van akkor sincs semmi gond, hogy sokat pihen.

Viszont úgy èrzem, hogy ez a gyerekünk rovására megy.

Tegnap hamarabb hazaèrt a munkából ès lefeküdt aludni.

Mikor felkelt elmondtam neki, hogy engem nem zavar de viszont az a fele elèg rosszul esik, hogy azt a kèt órát a gyerekkel is tölthette volna ès nem kène mindig lefeküdni aludni.

2015. aug. 21. 17:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
43%

Igazad van. Most kellene rászoktatni (sőt, kezdetektől kelett volna), hogy nemcsak a munka és a döglés van. Persze, fontos a pihenés, de neked talán nem lenne rá szükséged? Az olyan ember, aki azzal vagdalkozik, hogy "majd ha visszamész dolgozni, megtudod", annak fingja nincs a gyerek ellátásáról, valószínű, 10 percél tovább nem maradt vele egyedül, így el sem tudja képzelni, hogy a munkahely sokszor nem szívja le annyira az embert, mint egy kisgyerek. A gyed/gyes is csak a napi 8 órás munkádat váltja ki, elég önző felfogás, hogy neked most a munkahelyeden eltöltött idő helyett otthon 0-24 óráig ügyeletben kell lenned, ő meg pihenhet. Ezt ráhagyni két okból veszélyes:

1. a gyereket ketten vállaltátok, ketten vagytok a szülei, nem te egyedül. Tiszta sor, hogy most más a szerepetek, de nem 3 évesen kell elkezdeni apát játszani, meg ismerkedni azzal, hogy mi is egy gyerek. Már ha ekkor egyáltalán vissza lehet még arra az ösvényre vezetni, hogy a gyerek nem a te privát bizniszed.

2. Gondolod, hogy ha visszamész dolgozni, akkor majd egy csapásra minden megváltozik, és a napi meló után nem a pihenés lesz nála az első, hanem kiveszi a részét a főzésből, házimunkából, gyerekezésből? Akkor már nem lesz fárasztó? A nagy bödős túrót! Akkor is ugyanez lesz azzal, hogy munka után neked ott az otthoni műszak, míg ő pihenget. Te ne pihengess, mert te anya vagy, tőled természetes, hogy erre fordítod az időd (itt volt egy kérdés egyszer, amiben ez volt a férj érve azellen, hogy neki megterhelő a gyerekért menni heti párszor, meg azzal foglalkozni munka után, mert a feleségnek épp a kórház után lábadozó valamelyik szülőjéről kellett ideiglenesen gondoskodni...).

2015. aug. 22. 06:41
 12/15 anonim ***** válasza:
59%
Kíváncsi lennék a másik fél verziójára is, utána lehet véleményt alkotni. Vagy még utána sem.
2015. aug. 22. 15:53
 13/15 A kérdező kommentje:

Mire vagy kiváncsi?

Èn megèrtem mikor ő fáradt, de nèha túlzásba esik.

Ketten vállatuk a picit, nem is várok el tőle sok mindent csak mikor ilyen alkalmak vannak, hogy hamarabb vègez akkor azt vele töltse.

2015. aug. 22. 16:09
 14/15 anonim ***** válasza:
36%
Mondtam, hogy mire vagyok kíváncsi. Arra, hogy akit fikázol, ő mit mond. Valami elvezetett idáig. Ha egy kanalat és villát összeütsz, akkor melyik cseng? Te előadtad egyoldalúan a történéseket. Lehet, hogy fele sem igaz, lehet, hogy másképpen van. Nem volt ott senki sem azok közül, akik ezt olvassák. Azért szeretném meghallgatni a másik felet is.
2015. aug. 23. 20:01
 15/15 anonim ***** válasza:
50%
kérdező, egyszerű. Menj vissza te is dolgozni, és akkor a férjednek nem kell ennyit robotolni. Munka után pedig mindketten kivehetitek a részetek a gyereknevelésből.
2015. dec. 4. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!