Sün Integré, bocs, de ez nem logikus következtetés. Mi a meglepő vagy soviniszta attitűd abban, ha magyar gyereknek magyar nevet adnak? Nem is értem, miért szorulna ez bármilyen magyarázatra, pláne miért kéne szégyenkezni ezért, nagyon beteg ez a hozzáállás. Teljesen elfogadott nálunk mindenféle más eredetű név is, a sajátjainkért meg bocsánatot kéne kérni, vagy mi?
2015. aug. 19. 13:03
22/29 anonim válasza:
Nem nem feltétlen. És fordítva is igaz: attól, hogy ősmagyar, miért ne lehetne használni?
Szimplán mert valami régi, még nem lesz ósdi. Ott van pl. a Simon név, na annál régebbi nem kell, több ezer éves, mégis simán működik.
Inkább attól függ, hogy mennyire tud a mai beszélt nyelvbe könnyedén beilleszkedni.
2015. aug. 19. 14:05
23/29 anonim válasza:
El kell hogy keserítselek,mert ezeket a neveket nem fogja a kedvedért kihúzni az MTA a listáról. Meg az ALMA név nem a gyümölcsből ered. Keress rá az Alma név eredetére,ha nem hiszed. Pl. Finnországban is van Alma név,pedig nekik nincs is ilyen szavuk.
2015. aug. 19. 15:35
24/29 DuplaKV válasza:
Van Arany, és Alma nevű ismerősöm is. Nem hinném hogy furább lenne, mint a Jetti. Ők legalábbis nem mondták, hogy zavarná őket a nevük.
Szerintem az ősmagyar nevekkel nincs semmi baj. Inkább ezek legyenek, mint valami kimondhatatlan külföldi keresztnév.
2015. aug. 19. 15:45
25/29 anonim válasza:
Nekem egyszerűen csak nem tetszenek, például a Surány, Szittya, de ismerek olyat, akit Szille Szellő-nek hívnak. Ezeknél még a Dzsesszika, meg a Récsöl is jobb.
2015. aug. 19. 16:15
26/29 anonim válasza:
Imádom a Siobhan-t. Ha akarnék gyereket, biztos külföldön szülném meg, hogy ilyen szép neve lehessen.
2015. aug. 19. 16:18
27/29 A kérdező kommentje:
Ne értsetek félre, a Dzsesszikát, meg az Ármándót ugyan olyan rossz hangzásúnak tartom, mint pár ősmagyar nevet, sőt...
2015. aug. 19. 19:06
28/29 anonim válasza:
Kedves Szamanta, menj vissza oda, ahonnan jöttél, így mindannyiunknak könnyebb lesz.
2015. aug. 19. 19:20
29/29 anonim válasza:
Nekem viccet félre téve volt egy Fehér Sólyom nevű osztálytársam.Szegény nagyon utálta és mindig cikizték miatta.Pl. mikor a tanár szólította a neve után mindig benyögte valaki,hogy "uff"..Szóval vigyázni kéne az embereknek,legalább a saját gyerekeinkkel ne b*sszunk már ki :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!