Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Attól, mert egy név ősmagyar,...

Attól, mert egy név ősmagyar, féltétlenül van létjogosultsága a mai korban?

Figyelt kérdés

Sok minden változott az elmúlt 1-2 ezer évben, és szerintem ami akkor teljesen normális volt, ma már furán hangozhat vagy esetleg névszóvá vált.

Gondolok olyanokra, hogy Arany, Alma, Jutas, Tarhos, Ajándék, Zselyke, Surány, Szittya stb.

2015. aug. 19. 10:32
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
60%
Sün Integré, bocs, de ez nem logikus következtetés. Mi a meglepő vagy soviniszta attitűd abban, ha magyar gyereknek magyar nevet adnak? Nem is értem, miért szorulna ez bármilyen magyarázatra, pláne miért kéne szégyenkezni ezért, nagyon beteg ez a hozzáállás. Teljesen elfogadott nálunk mindenféle más eredetű név is, a sajátjainkért meg bocsánatot kéne kérni, vagy mi?
2015. aug. 19. 13:03
 22/29 anonim ***** válasza:
78%

Nem nem feltétlen. És fordítva is igaz: attól, hogy ősmagyar, miért ne lehetne használni?

Szimplán mert valami régi, még nem lesz ósdi. Ott van pl. a Simon név, na annál régebbi nem kell, több ezer éves, mégis simán működik.

Inkább attól függ, hogy mennyire tud a mai beszélt nyelvbe könnyedén beilleszkedni.

2015. aug. 19. 14:05
 23/29 anonim ***** válasza:
56%
El kell hogy keserítselek,mert ezeket a neveket nem fogja a kedvedért kihúzni az MTA a listáról. Meg az ALMA név nem a gyümölcsből ered. Keress rá az Alma név eredetére,ha nem hiszed. Pl. Finnországban is van Alma név,pedig nekik nincs is ilyen szavuk.
2015. aug. 19. 15:35
 24/29 DuplaKV ***** válasza:
75%

Van Arany, és Alma nevű ismerősöm is. Nem hinném hogy furább lenne, mint a Jetti. Ők legalábbis nem mondták, hogy zavarná őket a nevük.

Szerintem az ősmagyar nevekkel nincs semmi baj. Inkább ezek legyenek, mint valami kimondhatatlan külföldi keresztnév.

2015. aug. 19. 15:45
 25/29 anonim ***** válasza:
57%
Nekem egyszerűen csak nem tetszenek, például a Surány, Szittya, de ismerek olyat, akit Szille Szellő-nek hívnak. Ezeknél még a Dzsesszika, meg a Récsöl is jobb.
2015. aug. 19. 16:15
 26/29 anonim ***** válasza:
74%
Imádom a Siobhan-t. Ha akarnék gyereket, biztos külföldön szülném meg, hogy ilyen szép neve lehessen.
2015. aug. 19. 16:18
 27/29 A kérdező kommentje:
Ne értsetek félre, a Dzsesszikát, meg az Ármándót ugyan olyan rossz hangzásúnak tartom, mint pár ősmagyar nevet, sőt...
2015. aug. 19. 19:06
 28/29 anonim ***** válasza:
40%
Kedves Szamanta, menj vissza oda, ahonnan jöttél, így mindannyiunknak könnyebb lesz.
2015. aug. 19. 19:20
 29/29 anonim ***** válasza:
71%
Nekem viccet félre téve volt egy Fehér Sólyom nevű osztálytársam.Szegény nagyon utálta és mindig cikizték miatta.Pl. mikor a tanár szólította a neve után mindig benyögte valaki,hogy "uff"..Szóval vigyázni kéne az embereknek,legalább a saját gyerekeinkkel ne b*sszunk már ki :D
2015. aug. 19. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!