Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám és az új családja az én...

Apám és az új családja az én lakásomban laknak, most viszont vissza kell költöznünk. Mitévő legyek?

Figyelt kérdés

Van egy lakásom ami ki volt adva bèrbe, addig míg apám ès az új családja a rossz körülmènyek miatt(munkahely elvesztèse stb) beköltöztek.

Èn ès a családom(fèrjem ès a gyerekeink) egy másik városban laktunk albèrletben.

Most viszont egyszerre jött minden, a lakást el akarja adni a tulaj ès így párom is áthelyezèst kèrt abba a városba ahol a lakásom is van.

Viszont így nem tudom mitèvő legyek, itt sajnos irreálisan drágák az albèrletek.

Mind együtt nem tudunk lakni mert 2ès fèl szobás a lakás.

Most mondjam meg nekik, hogy bizonyos határidőn belül költözzenek ki? Mitèvő legyek?

2015. aug. 18. 17:51
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

Igen elmèletben rokon, gyakorlatban semmi közöm nincs hozzá azon kívűl, hogy apu új felesège.

Èn eddig is szívessèget tettem nekik, hogy ingyen lakhattak, csak a rezsit kellett fizetniük.

Ès nem kiadom a lakást hanem èn ès a családom költözünk be, úgy látom ezt egy kicsit fèlre èrtetted.

Megkèrlek ne degradálj le mert èn sem tettem veled. Köszi.

2015. aug. 19. 08:00
 32/46 anonim ***** válasza:
100%
Na ezért mondják, hogy üzletben, pénzügyekben stb. nincs család, rokonság. Nem egy olyan ismerősöm mondta már, akinek van kiadó ingatlana, hogy rokont oda be nem enged, mert azt nem lehet kirakni, sem pedig úgy követelni rajta a pénzt, mint egy idegen albérlőn.
2015. aug. 19. 08:21
 33/46 anonim ***** válasza:
71%

"Egyébként pedig igen, kegyetlen vagyok."

Nem nem vagy kegyetlen, racionális vagy.

Egyébként T.68%-os válaszoló lepontozhatsz (a többiek is), meg lehetsz cinikus is ("Szerzett rokonság, tudod, ez ez a neve"), de az élet nem arról szól, hogy más nyakán (mindegy milyen a rokoni fok) élősködve, azt kihasználva boldogulunk (vagy még így sem).

"Az sem, hogy 4 évig miért nem keritettel rá sort, hogy szólj, x ideig maradhatnak, utána költözés, mert neked kell az albérletbol a bevétel."

Ha önmaguktól erre nem jöttek rá a 4 év alatt akkor az már gáz, és szerintem minden nap köszönjék meg, hogy ott lakhattak.

De az csak megerősített véleményemben, hogy 4 év alatt nem tudták megoldani a saját lakhatásukat.

Egyébként meg nem kell elfogadni a "szerzett" rokont, még a nem "szerzettet" sem.

Nincs közöm az apám új feleségéhez, anyám férjéhez.

2015. aug. 19. 09:18
 34/46 anonim ***** válasza:
0%
Nem megy az értő olvasás, ugye? Nem azt írtam, hogy ott k kód adni, hanem hogy 4 évig ez nem volt probléma. Én nem degradallak le, h te így érzed, az a te hibád. Kapcsolattartas ide vagy oda, akkor is rokon.
2015. aug. 19. 09:26
 35/46 A kérdező kommentje:

Nem volt problèma mert nekünk is megvolt a helyünk.

Viszont ezt ők is tudták, hogy nem lehetnek ott örökkè.

Az elejèn meg is mondtam nekik, hogy ha nekünk valami gond lesz jövünk vissza lakni úgy tervezzenek.

2015. aug. 19. 09:40
 36/46 anonim ***** válasza:
2%
Nyilván nem gondolták, hogy másfél hét alatt kell valamit keresniük. .. Ez a probléma, nem az, hogy vissza akartok menni
2015. aug. 19. 09:43
 37/46 anonim ***** válasza:
0%
Megértem mind2 fél állaspontját. Én ezt tenném a helyedben.(Mindjuk én imádtam apumat, sajna meghalt. Még akkor is ha az új asszony utálom)Szóval ez szubjektív vélemény. Odaköltöznék, de nem raknám ki õket egy darabig, mivel tudom h nem egyszerū költözni. Igen! Kényelmetlen lenne egy ideig. De õk is látnák h ennyi ember sok, tuti nem akarnának így élni. A nõnek ha sipítozik, megmondanám h örüljön h nem rakom ki, meg eddig is ingyen lakott ott. Segítenék albit keresni.Ha nagyon nem megy, akkor a másik házukba költözni. Persze, lehet jönni azzal h nincs fütés..bla bla. Két hónap alatt meg lehet oldani, pláne h nem kell albit fizetni. Éltem komfort nélküli házban évekig. Ki lehet bírni, bár tény h nem kémyelmes. (Villany volt, víz nem).Sõt szerettem is ott lakni, mert a szeretet amiben éltem többet ért. Szóval összeköltöznék apumékkal és próbálnék segíteni, még ha nem is anyagilag. Itt az a gond kérdezõ, h neked is kell kompromisszumot kötni, még ha nem is kényelmes. Remélem hamar megoldódik mindenki lakhatása.
2015. aug. 19. 15:17
 38/46 anonim ***** válasza:
100%

Így a 24-28 fokos melegben talán ki lehet bírni néhány hetet fűtés nélkül is.:-) A villany problémásabb, de ha akarsz, azzal tudsz segíteni nekik, hogy nálatok kimosod a cuccaikat, a világítás megoldható másképp is, legfeljebb tv, számítógép nem lesz. Szeptember végéig csak találnak maguknak albérletet.

4 évi ingyen lakhatást úgy, hogy a gyerek a saját családjával albérletben lakik, kevesen adnak meg a szüleiknek, pláne a szülő új társának és pereputtyának. Most így jött ki a lépés, hogy hirtelen lett vége a jó világnak, viszont lehetett erre számítani, arról nem is beszélve, hogy már régen illett volna más megoldást találni és nem visszaélni a gyerek segítőkészségével. Az az ötlet, hogy te menj két kicsi gyerekkel abba a kulipintyóba, miközben őnagyságáék a te lakásodban laknak ingyen - komolyan, az eszem megáll, hova nézik egyesek a napot. És még van itt olyan hülye, aki a pártjára áll - csak gratulálni tudok.:-(

Egy percig ne legyen lelkiismeretfurdalásod, az vesse rád az első követ, aki legalább ennyit tett az apja megsegítésére, amit te. 4 évi albérleti díj a lakásodért alsó hangon 2,5 millió körül van, amit gyakorlatilag odaadtál nekik, ha így sem tudtak megoldást találni, nem tehetsz értük többet. Te elsősorban a saját gyerekeidért és családodért vagy felelős, nem apádért.

2015. aug. 19. 15:37
 39/46 A kérdező kommentje:

Jelenleg a kiborulás határán állok.

Nemrèg èrtem haza, voltam ügyeket intèzni ès felmentem hozzájuk is, hogy beszèljek apuval.

Amit láttam majdnem sírva fakadtam.

A vadi új konyhabútor szètbarmolva, az ajtajai leszakadva, a fiók kitèpve a helyèről. A szobákba a szőnyeg tiszta mocsok, a falak tiszta mocskok. A lakásba a tudtomon kívűl macskát tartottak. Az erkèlyen a járólap fel van törve.

Össze vesztem apuval is a felesègèvel is.

A holnapi napot kapták meg, hogy takarodjanak ki a lakásomból. Ha ez nem törtènik meg rendőrt hívok.

Az eszem megáll, hogy a jóindulatomat így kihasználták.

Apuban csalódtam a legnagyobbat, hogy ezt hagyta ès vègig nèzte.

Fel sem tudom fogni, hogy ez velem törtènik.

2015. aug. 19. 16:04
 40/46 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodj meg, ezeket a károkat helyre lehet hozni, az eredeti dilemmád viszont megoldódott, egyszer és mindenkorra.

Nagyon sajnálom, ami történt veled.

2015. aug. 19. 16:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!