Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehetseges az, hogy a gyamhato...

Lehetseges az, hogy a gyamhatosag megengedne, hogy nem 16, hanem 15 eves koltozzek el?

Figyelt kérdés
A szuleim 3 eves korombe elvaltak. 14 eves koromig anyukammal laktam. Vistont elegge megromlott a kapcsolatom vele ezert apukamhoz koltoztem. Mar jo par honaja hogy itt lakok es eddig nem volt semmi problema de most mar van.. apanak lett egy baratnoje aki belepett a facebookomba mert bejelentkezve maradtam es az a kur.va elolvasta a beszelgetesemet amkt egy baranommel beszeltem. Tulajdonkepp elmeseltem neki hogy a baratommal berugtam kicsit. Egyetlen egyszer. Mert ki akartam probalni. De aa tobbet sose szoval igen. Elolvasta. Apa pedig utalja az ilyen lanyokat. Nameg ott van hogy kiderult hogy akartam tetovalast voros raszta hajat pc t.. Es apa nagyon rasszista es utal mindenkit aki ilyen meg akkor is ha az epp a sajat lanya lenne... En viszont ez vagyok ilyen akarok lenni. Szoval a lenyeg hogy nem engedi hogy az legyek aki vagyok. A kerdesem pedig az lenne, hogy mivel 15 eves vagyok, es 16 eves kortol lehet elmondani okkal a gyamhatosagnak miert akarok elkoltozni otthonrol, en pedig azt az egy evet nem birnam ki, es anyaval rossz a kapcsolatom ezert hozza se tudnek vissza menni, "megengedne" a gyamhatosag hogy mar most elkoltozzek otthonrol a baratomhoz? Es mkst nem kerek olyan kommentek, hogy es hova mesz szakitotok.. Nem tudtok semmit rolunk ugy hogy ez mar az en dolgom:) kerlek irjatok gyorsan minel hamarabb.Elore koszonom azoknak akik ertelmes valaszt fognak adni.:)
2015. aug. 14. 22:02
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
De olvastam hogy okkal (ami lehet szulovel megromlott kapcsolat tovabb tanulas stb. ) szuloi engedely nelkul is el lehet kolozni a gyamhatosag engedelyevel. Es nem lesz gyerekunk semmi fele kepp
2015. aug. 15. 10:54
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
A helyesírásod alapján nem sokat tanulsz.
2015. aug. 15. 10:57
 23/30 A kérdező kommentje:
4es vagyok nyelvtanbol na.
2015. aug. 15. 11:01
 24/30 anonim ***** válasza:
83%

Megromlott kapcsolat? Nem hiszem hogy engedélyezné a gyámhatóság a nagykorúsítást emiatt, a kezed megkérheti de 18 év alatt csak szülői beleegyezéssel lesztek házasok.

Tovább tanulás és a különköltözés 2 külön dolog...

Persze majd a gyámhatóság azt mondja hogy ,,jól van 16 évesen nagy szerelem van akkor nagykorúsítalak''. Ők is tudják hogy 16 évesen még semmit nem tudsz nem fognak hülyeséget csinálni...

2015. aug. 15. 11:21
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem négyes...
2015. aug. 15. 11:44
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem a válaszolókat kell meggyőzni, hogy olvastál neked tetsző dolgokat a tervedről. Ha nem fogadod el senki véleményét, elmész a gyámhatóságra és előadod a tervedet. Felesleges itt szaporítani a betűket, mert képtelen vagy elfogadni bármit, ami nem a te elgondolásodat erősíti meg.
2015. aug. 15. 12:08
 27/30 Költőnő? ***** válasza:
92%
jesszus itt aztán van baj.
2015. aug. 15. 12:18
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nincs, hogy nagykorúsítás. Olyan van, hogy házassággal szerzett teljes cselekvőképesség a 16. életév betöltése után, gyámhatósági engedéllyel. A házasságot manapság nagyon ritkán engedélyezik, még egy születendő gyerek sem elég indok.

Amiről a kérdező beszél az az, amikor kivételes esetekben a gyámhatóság a szülők akarata ellenére engedélyezi, hogy a kiskorú megváltoztassa a lakóhelyét. Ez szintén majdnem olyan ritka, hogy a házassághoz adott engedély. A kérdező által felsorolt indokok nem támasztják alá.

2015. aug. 15. 15:24
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nincs kivétel. Ha olyan helyzet van, akkor valóban elmehetsz a családodtól... intézetbe. Ott aztán csupa móka és kacagás az élet.

Amire te gondolsz, az az a szitu, amikor a gyerek mondjuk más városban tanul, mint ahol a szülei laknak. De a kollégiumban borzasztóan érzi magát, ezért apuci-anyuci fizet neki egy lakást, gondoskodik a gyerek többi szükségletéről, elég érett a helyzethez és így lehet róla szó.

Az, hogy a barátod szüleihez mennél, nem opció - illetve létezik erre is intézmény a jogban, örökbefogadás pl. Nem támaszkodhatsz mindig másokra. Naiv vagy, semmit sem tudsz a világról és a műveltséged is hiányos (mi is az a rasszizmus pontosan...? :D), ezzel bizonyítod a nyilvánvaló éretlenségedet - meg a viselkedéseddel. Nincs anyagi függetlenséged se, párod sem képes eltartani, nem fogják engedélyezni a költözésed és a házasságon is kár gondolkodni, arra sem kapnátok meg az engedélyt.

2015. aug. 15. 19:44
 30/30 A kérdező kommentje:
Honnan vettetek hogy mar hazasodni akarunk?:D azt majd 18 ev utan. En annyit irtam hogy eljegyez ha 16 leszek. Ennyi. Koszonom a valaszokat. Azert be fogunk menni a baratommal es az anyukajaval. Megprobaljuk:)
2015. aug. 16. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!