Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nászajándékba mit illik...

Nászajándékba mit illik vinnin manapság?

Figyelt kérdés
Ketten megyünk a párommal lakodalmában egy rokonoméban, és gőzöm sincs mit vegyek. Ti mit vinnétek, vagy mit kaptatok? Mit szokás vinni manapság?

2015. aug. 7. 09:31
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nekem valaki az mondta 2 főre 50 ezer alatt nem illik elmenni. Hát mondtam nekem enyi pénzem nincs.
2015. aug. 7. 10:10
 12/19 A kérdező kommentje:
De ha ajándék. Pl tabletet illik vinni?
2015. aug. 7. 10:17
 13/19 anonim ***** válasza:
63%
Pénzt, mást nem. Tárgyi ajándékot max. nagyon közeli hozzátartozóknak, akik ismerik a pár ízlését és tudják mi hiányzik az orrhonukból.
2015. aug. 7. 10:35
 14/19 anonim ***** válasza:
63%

tudok olyat ahol üres borítékot kapott a pár . na már ez elég taplóság. nem kötelező adni,de úgy tenni mintha adtál volna az gáz..

szerintem fejenként 10 ezer forintért már nem szólhat senki, hogy sóher vagy. főleg ha ritkán látott rokon, esetleg gyanú is felmerül, hogy csak a pénz miatt hívtak.

de ha nagyon jó barátok,ismerősök akkor én mélyebben nyúlnék a tárcámba. de mondom ha ilyen 5 évente egyszer látom kategória akkor 10 ezer bőven elég..

igaza volt annak aki írta, hogy nem kötelességetek visszafizetni az ellátást. persze illik valamennyivel segíteni őket a közös életük elkezdésében.

2015. aug. 7. 10:36
 15/19 anonim ***** válasza:
77%
Add a tablet árát.
2015. aug. 7. 10:40
 16/19 anonim ***** válasza:
38%

Manapság az esküvő csak a pénzről szól.

Aki megteheti, csinál egy pazar esküvőt, meghív rengeteg embert, és reménykedik, hogy pozitív lesz a számla vége.

(Többektől hallottam már, akik házasodtak.)

Én tavaly voltam hivatalos egy esküvőre.

A fővárosban élek, az esküvő az ország másik végében volt.

Kiszámoltam az úti költséget, a legalább 1 napra való szállást, és ott tartottam, hogy csak pár ezer maradnak ajándéknak.

De mivel tudtam, hogy elég sok pénzt várnának el, így egy másik sürgős programra hivatkozva mondtam, hogy sajnos nem tudok menni.

2015. aug. 7. 10:40
 17/19 anonim ***** válasza:
83%
min 40-50 de egy tablet is annyit. akkor nem mindegy?
2015. aug. 7. 10:49
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Pénzt szokás vinni, mellé maximum valami kedves személyes apróságot, illetve vannak helyek, ahol tortát is.

Pénzt annyit, amennyit megengedhettek magatoknak, de általában annyit, amennyibe a megvendégelésed került.

2015. aug. 7. 10:54
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Penz. Mi ugy szoktunk szamolni, hogy fejenkent minimum egy 10es. A kapcsolattol fuggoen ez lehet persze tobb is.

Rokonsagban 20ezret szoktam adni, ha pedig a testveremrol van szo, akkor tobbet. A parom rokonsagaban pedig szinten 10-15ezer.

2015. aug. 7. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!