Nászajándékba fotózás?
A "80e" értékű fotózás nem olyan, mintha adtál volna 80e Ft-ot borítékban, lehet, hogy ezt kicsit elpuskáztad. Közel sem lesznek annyira hálásak, szerintem. Nálam egy ajándék szülinap képsorozatért (100-120 válogatott, utómunkázott, fókuszhelyes, stb. kép) van, mikor kapok egy "köszi"-t. Néha nem ír vissza a címzett, csak szóban említi pár hét múlva, hogy jahh, kösz a képeket. Más fizet ezért 15-25e Ft-ot (mondjuk az előző napi fotózásomon), de közel sem értékelik ennyire. Roppant zavaros dolog ez a havernak szívesség. Az utóbbi időben én már közel sem ugrom ezekre az ingyen szivességekre, családtagoknak, 20-30 éves barátoknak persze szívesen dolgozom ingyen (ők persze ezt meg is hálálják a maguk módján), de "csak úgy ajándékba" egyre ritkábban csinálom, nem voltak jók a tapasztalataim. Eljátszottam már olyat is, hogy inkább ajánlottam valakit, aki olcsó (mivel én nem érek rá...), így nem kellett nemet mondani az ingyenmunkára.
Nekem egyébként szimpatikus az a megoldás, hogy közeli barátok előre tisztázott cserebere alapon dolgoznak egymásnak vagy ha erről szó sem lehet, akkor pl. féláron. Ilyenkor arra gondolj, hogy ha pl. van egy régi barátod, aki angoltanár, akkor vajon járhatnál-e hozzá ingyen heti 1 órában fél évig és ő minden látogatásodnak örülne-e? Nyilván nem, de ha félárat mond, akkor ő is szivességet tesz és Te is jól jártál. A jó megoldás, ha fotós vagy, szerezz kedvezményes, olcsóbb fotóst a havernak vagy vállald Te hangsúlyozottan féláron.
Nem egy haverról van szó!
hanem egy húszon éves barátságról, konkrétan 6 évesen már egymás mellett ültünk.
Lehet igazad van... el kellett volna kérni 60 e-t, majd mikor fizetnek kivenni a pénzt átenni egy másik borítékba és visszaadni???
nem ez volt a kérdés!
Ha nagyon görcsölsz ezen,akkor inkább vegyél valami apróságot mellé,aminek tudod hogy tuti örülni fognak!
6 éves korotok óta barátok vagytok...Én Még 20 éves barátságnál nem tartok de akad már tizenéves,és semmiért nem jutna eszembe pénzt kérni tőle!!! :) Ha meló van akkor meló van,megyek,vagy jön ő is.
Szóval Én a fotókért nem kérnék semmit sem cserébe.Amúgy meg eltudod intézni úgy mikor odaadod becsomagolva hogy ez a Te ajándékod,de ha tényleg kevésnek érzed és megtehetd akkor vegyél hozzá valami,nincs előírva hogy sokszázezerért vásárolj valamit egy barátnak vagy tizenezrekért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!