Egy 16 évesnek adhatok egy doboz sört?
Tudom, furán hangzik a kérdés, de a férjem előző kapcsolatából származó fiáról van szó, aki 16.
Szombaton velünk lesz, reggel 10-kor jön, de a férjem du. 2-ig dolgozik, addig én vagyok vele. Korábban nem sokat jött, még csak nemrég óta ismerem tulajdonképpen.
A férjem mondta, hogy főzzünk együtt ebédet (szakácsnak tanul egyébként), kajáljunk és nyugodtan adjak neki 1 sört. Furának tartottam, mert nálunk ez nem volt szokás és én sem akarnám, hogy a gyerekeink itthon alkoholt igyanak, bármennyi idősek.
Én reagálom túl és egy 16 éves gyereknek (aki talán amúgy is megissza már máshol, a haverjaival) tényleg lehet adni vagy ez szülői felelőtlenség? Mert szerintem nem kéne direktbe itatni egy gyereket. Attól félek, az apja csak be akar vágódni nála és játssza a lazát.
"nem attól az egy sörtol fog rászokni.."
Aha. De a leghosszabb vándorút is az első lépéssel kezdődik.
Én nem tartom szerencsésnek az otthoni sörözgetést 16 évesen. OK, tudom, megissza máshol is. De ha teszem azt, tudom a fiamról, hogy éjjelente bankot rabol, akkor tartsak otthon bankot, hogy jaj, szegény gyereknek ne kelljen má' elmászkálni?
A fiaimmal rendszeresen megittunk egy-egy sört, ha vendéglőben ebédeltünk, és azt kívánták, de otthon ezt sohasem vezettem be.
én is 16 voltam, mikor elkezdtem bandázni, haverokkal, lányokal rendszeresen lógni. nyáron minden este "kimentünk",koncert, csavargás, ittunk is, párszor alaposanbe is rittyentettünk. egyikünk semm lett alkoholista, mindenki befejezte az iskolát, semmi hátrányt nem hozott a későbbi életünkre. azóta már eltelt megint 16 év. mindenkinek normális életvitele van a bandából.
nekünk van borospincénk, mindig an otthon is alkohol, bőven. van, hogy hetekig rá sem nézünk, csak ha családi/barári összejövetel van.
Jaj Istenem :)
Szerintem lassan azt is megprobalhatod elmondani neki, hogy nem a golya hozza a gyereket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!