Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mi a nő, és mi a...

Szerintetek mi a nő, és mi a férfi "dolga" a házimunkában?

Figyelt kérdés
Házaspároktól/pároktól kérdezném, ti hogyan osszátok meg a házimunkát?
2015. aug. 4. 21:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Megegyezés szerint

Nálunk nem kőbevésve:

Mosogatás 70-30% javamra,

Főzés általában én

Porszívo a férjem

Én teszem oda a mosnivalót, mindenki a sajat ruháját hajtogatja, de ő tereget

Fel osás az enyém, portörlés felesben

Fürdőtakarítás én, de ő át szokta mosás után törölni a kádat

Ágyazás ő( mivel még alszik, mikor elmegyek dolgozni)

Autőmosás, ő jobbanélvezi, de Altalában együtt..

Ha dolgom van megkérem a szerelésekrem de magam is be tudok furni egy lyukat...vagy ilyesmi..

Nálunk amikor nagytakarítás van, (hetente, kéthetente) akkor összszedem mit kell csinálni, azanap mi a program, és ebed, es aszerint elmondom, hogy én hogy gondoltam, ő meg vétóz ;) tehat beosztjuk aznap ki, mit csinal

2015. aug. 5. 05:54
 12/21 anonim ***** válasza:
Hétközben pedig akinek van ideje, általában nem nekem :(
2015. aug. 5. 05:55
 13/21 anonim ***** válasza:
68%

" Ha van kert, akkor a kerti munkák nagy része (fűnyírás, fák\bokrok metszése stb.) általában a férfi dolga, optimális esetben odabent is besegít."

EZ akkor lenne jogos, ha a nö is csak akkor csinálna valamit "odabenn"; amikor a férfi kinn füvet nyír, meg bokrotkat metsz - ugyanis füvet max hetente-kéthetente kell nyírni, a metszés meg egyszer tavasszal, egyszer összel munka.

A benti munka meg naponta elöfordul és nem is kevés vagy könnyü, A férfinek nem "besegíteni" kell, hanem részt vállalni belöle.

A kérdezötöl viszont megkérdezném, hogy ha a férje 10 órákat dolgozik, akkor ö mennyit? Ugyanis ha neki is ennyi a munkában töltött ideje, akkor jogos az otthoni munka felezése, ha viszont a nö 4-6 órát dolgozik, akkor jogos a férjtöl, hogy a házimunka nagyobb részét a nö végezze.

2015. aug. 5. 07:16
 14/21 anonim ***** válasza:
69%

Jo bunko a ferjed, mar bocsanat :(

Az en parom is 10 orakat dolgozik, nehez fizikai munkat, de sosem kell megkernem, hogy segitsen, mindig magatol csinalja, kiporszivoz, tereget, felmos, mikor mi akad...

Es en persze probalom kimelni, amikor lehet, en megcsinalom, hogy o csak pihenjen, de ha igy kozolne velem mint a ferjed, hogy nehogy elvarjak tole barmit is, hat akkor biztos helyretennem, nem a cseledje vagyok.

2015. aug. 5. 08:59
 15/21 anonim ***** válasza:

Mindenkinek az a dolga, amit megbeszéltek, hogy a dolga lesz.

Nálunk én (a feleség) csinálok mindent, amihez nem kell műszaki tudás, létrára állás, vagy amit fizikai erőmből nem bírok megcsinálni. (Igen, az uborkás üveget a férjem nyitja ki. Igen, még soha életemben nem tekertem be egy villanykörtét sem)

2015. aug. 5. 11:44
 16/21 A kérdező kommentje:
Én valóban nem 10 órákat dolgozom, mert sajnos van egy életfogytig tartó betegségem (szövődményekkel már) és az miatt korlátozott a lehetőségem, így 6-8 órát dolgozom naponta, ez változó. Úgy látom én nem vagyok valami szerencsés a férjemmel, ahogy olvasom a hozzászóásokat. Ő még azt is kikéri magának ha megkérem hogy esetenként vigye már le ő is a szemetet, vagy hozzon föl ásványvizet a tárolóból. Úgy gondolja ha ő napi 10 órát dolgozik nehéz fizikai munkát, akkor otthon már semmit sem kell csinálnia, minden az én dolgom lenne...
2015. aug. 5. 12:51
 17/21 anonim ***** válasza:
49%

Valoszinuleg otthonrol hozza ezt, ezt latta, ezt tanulta...

De meg mindig probalkozhatsz az atnevelesevel. En biztos nem hagynam annyiban...

2015. aug. 5. 13:28
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

Én írtam, hogy nálunk a férjem csinálja a házimunka nagyrészét, mert ő minden nap korábban hazaér mint én, pénteken konkrétan 4 órával.

Ha ez fordítva lenne - te jelen esetben NAPI 2-4 órával kevesebbet dolgozol a férjednél - jogosnak gondolnám, hogy én végzem a munka nagyrészét.

Ha az egészségügyi állapotodból adódóan nem tudsz bizonyos munkákat elvégezni (pl. nehéz emelgetés vagy hasonlók?), azokat végezze a férjed. De ennyivel kevesebb munka mellett maximálisan jogos az, hogy amit tudsz, csinálj meg.

2015. aug. 5. 13:40
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
A volt barátom volt ilyen. Folyton könyörögni kellett, hogy segítsen a házimunkában. (Mindketten irodában dolgoztunk) Mindig volt valami kifogása, meg "jó, majd". Én ezt meguntam és elköltöztem. Nem csak a házimunka volt a gond, hanem, hogy konkrétan semmibe nézett.
2015. aug. 6. 10:36
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2015. aug. 6. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!