Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti fizetnétek a sógornőtöknek...

Ti fizetnétek a sógornőtöknek az anyukátok ellátásáért? Jogosan várja el ezt tőlünk?

Figyelt kérdés

Hárman vagyunk testvérek. Bátyámék laknak egy településen anyuval, így nyilván ők látják el. Mi megyünk 2-3 hetente hétvégén.

Az ellátás abból áll, hogy reggel odamegy, megfőz mindenkire (2 gyerekkel van otthon), beszélget anyuval, kimennek a kertet csinálni. Napközben beadja a gyógyszereit, méri a cukorszintjét meg a vérnyomását. Délután megfürdeti. Ha nincs jól, akkor bepelenkázza, vagy ha valami "besikerül" akkor eltakarítja.

Most lejár a gyed-e és menne vissza dolgozni. Mondtuk neki, hogy maradjon még otthon gyes-en, aztán tud még anyaságin is mert 3 gyerekük van, így el tudja látni anyut.

Állítólag 110.000 a gyed-e. Azt mondta, ha kiegészítjük annyira a gyes-t akkor otthon marad.

Szerintetek ez fair?

2015. júl. 29. 09:12
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
100%
Attól külön hányingerem van, ahogy a munkájáról beszélsz. Neked se lehet valami Nagy karriered, ha itt vergődsz néhány tízezer forinton:D
2015. júl. 29. 09:41
 22/69 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jogos, ugyanis ez az osszes gyerek kotelessege, nem sozhatod ra olyan alapon hogy o lakik ott. Vagy ha mar igen, akkor segitsetek be ti is. Vagy munkaban, vagy anyagiakban.

Mar az is rendes volt tole, hogy eddig csinalta zokszo nelkul.

2015. júl. 29. 09:42
 23/69 anonim ***** válasza:
100%

Igen fer. Es meg jol is jartok. Es eleve magatoktol kellett volna felajanlani ha az o munkajara tartotok igenyt. Igy is jofej ha megcsinalja ezt a melot. En csinaltam. Kokemeny munka

.

2015. júl. 29. 09:43
 24/69 anonim ***** válasza:
100%
Egyebkent a rokonsag miota kotelez ingyenmunkara?
2015. júl. 29. 09:44
 25/69 anonim ***** válasza:
100%

Hát ezen még én is kiakadtam, hogy azt írod, ez a nők feladata.

Én férfi létemre ápoltam anyámat. Fürdettem, pelenkát cseréltem, ültem mellette, fogtam a kezét. Ott voltam minden nap, pedig 40 km-re laktam tőle és dolgoztam mellette. A sógornőm is sokat segített de soha egy szóval nem mondtam volna neki, hogy azért mert nő az ő dolga lenne. A bátyám is segített férfi létére. Ez nem a sógornőd feladata lenne ha anyud gyerekeinek a feladata. Azt, hogy a sógornőd csinálja, inkább köszönd meg neki. Neked fogalmad sincs milyen egy felnőtt ember alól pelenkát cserélni. Vagy milyen látni, hogy a szemed előtt sorvad el, száll az élet lassan ki belőle..

2015. júl. 29. 09:44
 26/69 anonim ***** válasza:
100%

Fuh de bunkó vagy! Még kérded, hogy fair-e? Ő látja el a beteg anyukádat, mert te nem teszed és még neked áll feljebb? Nem semmi "emberek" vannak....

Igen, fair, ha azt akarod, hogy továbbra is ellássa, akkor nem fogja megkapni a munkabérét, csak a gyest, ami 30 valamennyi vagy 40. Akkor neked(nektek) kell igen, a zsebetekbe nyúlni, ha azt akarjátok, hogy továbbra is ápolja. Ő mondjon le valamiről, de te nem teszel semmit? Hogy van ez,magyarázd már el? Vagy akkor fogadjatok egy ápolónőt, akkor is a zsebedbe kell nyúlni.

Ezen most jól felhúztam magam, hogy vannak ilyen szemetek....

2015. júl. 29. 09:46
 27/69 anonim ***** válasza:
100%

Leszarom mit beszelsz, egy igazi bunko paraszt vagy.

Majd megkapod az elettol, ne felj! Alattad senki nem cserel majd pelenkat! Halasnak kellene lenned, h Anyukad alol kiszedi a szart, te gyoker.

2015. júl. 29. 09:48
 28/69 anonim ***** válasza:
100%
Naná, hogy fizetnék neki érte, és nem győzném százszor megköszönni neki.
2015. júl. 29. 09:50
 29/69 anonim ***** válasza:
100%
látom nem tetszenek a válaszok,és törölteted őket.fáj az igazság
2015. júl. 29. 09:51
 30/69 anonim ***** válasza:
100%
Azt én is kívánom neked, hogy még a kutya is elfelejtsen idős korodra, senki, de senki rád se nézzen! Ilyen parasztnak semmi sem jár!
2015. júl. 29. 09:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!