Ti fizetnétek a sógornőtöknek az anyukátok ellátásáért? Jogosan várja el ezt tőlünk?
Hárman vagyunk testvérek. Bátyámék laknak egy településen anyuval, így nyilván ők látják el. Mi megyünk 2-3 hetente hétvégén.
Az ellátás abból áll, hogy reggel odamegy, megfőz mindenkire (2 gyerekkel van otthon), beszélget anyuval, kimennek a kertet csinálni. Napközben beadja a gyógyszereit, méri a cukorszintjét meg a vérnyomását. Délután megfürdeti. Ha nincs jól, akkor bepelenkázza, vagy ha valami "besikerül" akkor eltakarítja.
Most lejár a gyed-e és menne vissza dolgozni. Mondtuk neki, hogy maradjon még otthon gyes-en, aztán tud még anyaságin is mert 3 gyerekük van, így el tudja látni anyut.
Állítólag 110.000 a gyed-e. Azt mondta, ha kiegészítjük annyira a gyes-t akkor otthon marad.
Szerintetek ez fair?
hol a nők dolga? nálunk a nagybátyám ápolta nagyanyámat zokszó nélkül ,mert úgy jött ki a lépés és komolyan miért lenne KÖTELES segíteni, amúgy ha már nagyzol apósodat hogy segíted ki? ha ott is sz@rt pucolsz oké
off: banki ügyintézők azért nem kapnak kis pénzt látszik mennyire nem vagy képben -.-"
Ez a nők dolga?
Ne azt nézd, hogy nő! Azt nézd, hogy van 3 gyereke és ha dolgozik, teljesen mindegy, hogy mit, jobban járnak anyagilag! És a gyerekek eltartásához anyagi háttér kell, pénz nélkül, vagy kevés pénzből nem lehet gyereket nevelni!
Nyilván fogalmad sincs erről, mert szerintem nincs gyereked, vagy ha van is, nem 3!
Amúgy nem tudom, ha neked lenne feleséged, 3 gyereketek és igen is kellene a feleséged jövedelme ahhoz, hogy jól éljetek, akkor vajon a te feleséged is inkább maradna otthon gyesen az anyósát ápolni? Nem hiszem...
az utolsó két válaszod alapján egy undorító ember vagy!!!
ha ezt én tudnám rólad sógornőd helyében,megmondanám,hogy oldd meg,ahogy akarod az anyád ellátását,és viszlát
nincs olyan,hogy a nő dolga vagy a férfi dolga,mindenki a saját szülőjét lássa el.te se látnád el a sógornőd anyját,ebben biztos vagyok az írásod alapján
Ez több mint korrekt ajánlat a részéről! Szerinted mégis mire menne abból a 25650Ft-ból amennyi a gyes/gyet?
Ha ápolót kellene fogadnotok, aki szintén ennyit segítene édesanyátoknak, akkor ennek a többszörösét kellene kifizetnetek. Nyilván van olcsóbb ápoló is aki 30-40E-ért néha ránéz, hozzávágja a kaját és hangos szidalmazások közepette tisztába teszi, ha nagyon kell, de ha megtehetitek, szerintem éljetek a lehetőséggel.
Én is ápoltam a párom nagymamáját, aki hasonló szintről indult, mint édesanyátok, a végén pedig fekvőbeteg lett és már meg sem ismert minket. A fizikailag végzett munka eltörpült a lelki megterhelés mellett. Az a része szerintem megfizethetetlen és bár nem bíztam volna idegenre az ápolását, számtalanszor kívántam, hogy bárcsak én is tudnék kívülállóként tekinteni a helyzetre, mert majd belediliztem néha.
Egyébként meg, hogy részben átéld a sógornőd helyzetét, tölts el egy hetet az anyukáddal és addig ápold te, pelenkázd, fürdesd, gyógyszerezd. Kíváncsi vagyok, akkor is ilyen felháborodott lennél-e vagy magadba szállnál?
Ez a nők feladata??? Miért? Szerintem ezt senki sem a nemi szervével csinálja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!