Mennyit tud a családod havonta félretenni?
Én 10 éve vettem a lakásom, szerintem az enyém a mai napig nem ér 14 milliónál többet (2+fél szoba), bár nem vagyok tisztában mostanság az ingatlan árakkal. Erre tudtam kigazdálkodni akkor úgy a pénzt, hogy szüleimmel laktam (nem nagyon kellett haza adnom, ez tény, nagy segítség volt), az akkori főnököm adott kamatmentesen kölcsönt és 5 évig volt kiadva a lakásom, hogy ezt vissza fizessem. Ez mind nagyon nagy segítség volt, de emlékszem akkoriban senki nem értett miért nem költözöm el, és fizetem úgy a kölcsönt. Nekem akkor könnyebb volt egy pesti lakást kiadnom mint vidéken valamit.
Szeretek is Pesten élni, nincs bajom a panellal. Ha vidékről járnék be sokkal nehezebb lenne. Ha kocsival járok, hogy időt spóroljak meg a gatyám is rámenne. Tömegközlekedésnél este érnék haza, akkor már nem lenne kedvem főzöcskézni, rendelném a kaját, megint több pénz menne el. Mi alaposan átgondoltunk mindent, így elégedettek vagyunk az életünkkel.
És továbbra is fent tartom, átlagos jövedelemből gazdálkodunk, jól osztjuk be a pénzt. Tudom, hogy sokan ennél sokkal kevesebb pénzből élnek, tényleg szomorú, hogy a minimálbérért mennyit güriznek emberek, de akkor sem az az átlag. És főként nem értem, miért kell utálni és irigykedni arra, akinek egy kicsit több van. Évekig tanultunk, megdolgozunk minden fillérért, nem szórjuk két kézzel a pénzt, nem vagyunk nagyképűek, ahol tudunk segítünk másokat. És mégis azt tapasztaljuk, hogy akinek kevesebb van, az azt hiszi, hogy nekünk az ölünkbe csöppent minden, mi mennyire jómódúak vagyunk és eszébe nem jutna, hogy tegyen azért, hogy több legyen neki.
40et teszek félre, egyedül élek, kb 160eből. nem szórom a pénzt, nálam a szórakozást az edzés jelenti, ez megvan havi 10ből. autót is fenntartok, mert egyrészt jobban szeretem mint a villamost meg a buszt, illetve imádok vezetni, és jó érzés hogy bárhova könnyen eljutok.
a lakás a sajátom, örökség.
nem mondom, néha jó lenne egy kicsit többől gazdálkodni, de így sem érzem, h nélkülöznék. ha többet keresnék, tuti megvennék olyan dolgokat is, aminek komolyabban semmi értelme. de szívem szerint inkább utazgatnék, világot látnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!