Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy könyvben te és a...

Ha egy könyvben te és a családod szereplő lettél, megvennéd? Perelnél?

Figyelt kérdés
Aki tudja ki írta (sokan) az egyértelműen beazonosít, hiszen teljesen egyértelműen van aki név szerint van írva. A közölt dolgok amúgy köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Max sírni vagy röhögni lehet az egészen.

2015. febr. 1. 16:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%

Megvenném.. Es ha név szerint, akkor kérnék rőle részesedést( így szokás)

Egyébként örülnék, hogy megihlettük, tök mindegy,mhogy igaz-e.. Ez nem erről szól. Gondolom nem eletrajzi könyv,mha az, akkor íratnek egy szösszenetet az elejére,mhogy vannak kitalalt személyek és sztorik is benne..

Egy könyvben, ha az életből ihletődik sem feltételezi senki, hogy a úgy volt..

2015. febr. 1. 16:15
 2/11 A kérdező kommentje:
de, önéletrajzinak beállított valóságnak eladott könyv ;)
2015. febr. 1. 16:18
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
Ha nem szóltak előre, nem kérték ki a véleményem, akkor indenképp konzultálnék egy ügyvéddel, és ha azt mondja érdemes, akkor perelnék. Engem nagyon felhúzna az ilyesmi.
2015. febr. 1. 16:54
 4/11 anonim ***** válasza:
Ez többrétű. Mivel kitalált a történet de név szerint meg vagyok említve attól függne, hogy mit írna rólam. Ha pozitívnak vagyok beállítva, akkor megvenném, ha valami sértőt olvasnék perelnék.
2015. febr. 1. 17:14
 5/11 A kérdező kommentje:

a tortenet eletrajzi konyvkent van eladva. szolni szoltak rola hogy lesz. azt is hogy megprobaljak rosszhirunket kelteni. nyilvan akik ismernek max rohognek rajta. vagy fogjak a fejuk. akik nem ismernek meg szamitanak egyaltalan vmit hogy per legyen? ez a kerdes.

olvasni nem olvastam csak reszleteket neten.. nyilvan tiszteletpeldanyt nem kaptam csak tobbszori uzenetet hogy vegyem meg mert foszereplok vagyunk.. a reszletek alapjan tebyleg :)

2015. febr. 1. 17:21
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha nem egyeztetek bele, perelhetsz. Ehhez kéne egy jó ügyvéd. De ha nem érdekel, mert vihar a biliben, akkor ne rágódj rajta.

Én hasonló esetben rögtön az elején szóltam volna, hogy nem egyezek bele, vagy megváltoztatja a neveket, vagy ki sem adja. Utólag meg maximum akkor venném meg, ha nagyon érdekelne, mit írt (de szerintem akkor is inkább kölcsönkérném valakitől).

2015. febr. 1. 21:55
 7/11 A kérdező kommentje:

hát még egyik tv se keresett minket, szóval vihar a biliben inkább :)

Perelni nem akarunk, van elég baja az írónak... Csak vannak pillanatok amikor felötlik bennünk, hogy nem visszük e túlzásba a jófejséget...

2015. febr. 2. 20:10
 8/11 anonim ***** válasza:

De ha úgy ad ki rólatok egy könyvet, hogy direkt rosszhíreteket akarja kelteni, akkor mit érdekel titeket, hogy milyen bajai vannak?

Én simán perelnék.

2015. febr. 2. 20:47
 9/11 anonim ***** válasza:

Megvenném, szövegkiemelővel kiemelném a problémás részeket és felkeresnék vele egy ügyvédet, megbeszélném vele, h amit kieperel belőle annak a fele az övé tiszteletdíjként.

(Gondolom vmi celebről van szó, lesz a könyvből elég pénze, amiből majd szépen le lehet tiltani.)

Biztos van csomó jogállás, pl. rágalmazás, becsületsértés amire lehet hivatkozni. Ha annyira lesz*r téged h még arra se vette a fáradtságot h monogrammal v vmi álnéven hivatkozzon rád, akkor te se érezz miatta semmilyen lelkiismeretfurdalást h feljelented.

2015. febr. 2. 20:49
 10/11 A kérdező kommentje:

nem én vagyok benne névvel. vagyis fene tudja, mert ugye nem kaptam példányt, nem olvastam :D nem saját nevén adta ki, a gyerekeim névvel találtam, én rokoni fokkal vagyok benne (jogilag perelhető, ezt tudom, erre már kiadás előtt többen felhívták a figyelmem.)

Igazból nem gondoltam, hogy lesz kiadó aki kiadja, ugyanis a szerzőnek nincs alírásjoga. Így ha perelnénk, az egész családot perelnénk... Dőlne még több dolog a kényes egyensúlyban...

Jelen állás szerint amúgy nem fogunk perelni. Amúgy nem celeb, sima tyúkper lenne az egész. Bár ha jól ismerem, simán próbálkozhat celebség felé. Mr pendítette, hogy megkeresi a médiához közeli ismerőseink is. (aki a mi ismerősünk, szóval felesleges... csak ugye már olyan dolgok megtörténtek, hogy egy egész pszichosorozat kijönne belőle emmy díjastul..)

2015. febr. 3. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!