Mennyit tud a családod havonta félretenni?
Két átlagos fizetésből nem lehet félretenni havi százat. Kizárt.
Sokan látom milyen jól bánnak a pénzzel, azzal a kevéssel amit megkeresnek,és milyen sokat félre is tesznek.....
Nincs itt semmi baj, mit sír a magyar?
Semennyit, de odáig vagyok, hogy egy minimálbérből majdnem (néha teljesen) kijövünk ketten s még nem is éhezünk, sőt, igen jókat eszünk, egészségesen, csak nem drágán...
Régen, albérlet mellett havi 200 ezret tettünk félre. Aztán elköltöttük motorra, megint gyűjtöttünk, persze a motorozás állandóan vitte a pénzt... Élni is kell ;)
Ha egy mód van rá, teszek félre, nekem ez alap. Most képtelenség.
13-asnak
Nem tudom neked mi számít átlagosnak. Én a saját jövedelmünket annak tartom (nekem a nettóm kb. 130 ezer, páromé 170 ezer erre jön minden hónapban a cafeteria, illetve a prémiumok), aki ezalatt van az szinte a minimálbérért dolgozik. Én nem gondolom, hogy átlagon felül keresnénk.
Viszont úgy gondolom ez a pénz elég ahhoz, hogy kényelmesen megéljünk (ettől függetlenül továbbra is képezzük magunkat, hogy több legyen). Megvan mindenünk, nincs egy fillér hitelünk se. De azért mert megelégedtünk egy panellal, nem vettünk fel hitelt, hogy családi házunk vagy újépítésű lakásunk legyen, egy 10 év feletti közép kategóriás kocsival járunk (sőt, én munkába tömegközlekedéssel), nem rendelgetjük a kaját, hanem megfőzök mindennap munka után stb. Hárman vagyunk erre a pénzre, nem okoz nehézséget félretenni.
Teljesen normális, átlagos családként élünk, nem sírunk a pénz miatt sose (akkor se tettük mikor a feléből kellett megélnünk), de azt tapasztaljuk, hogy pont azok az emberek "szólnak le", akik nálunk sokkal jobban szórják a pénzt felesleges dolgokra (pl. cigi, heti szinten szórakozás, legújabb telefon stb.)
18as
A 170 + cafeteria az szerintem bőven átlag feletti...
Én havi 200 órával keresek 100ezret és mi nem kapunk mellé semmit. Sőt, sokan itt annyit se keresnek mint én...
Szerintem a 170 * cafeteria épp, hogy csak átlag feletti, mivel 159 ezer az átlagos nettó fizetés. Igaza van a 18-asnak, ez átlagos, de hitel nélkül azért meg lehet benne élni.
Amúgy mi családi házat vettünk most januárban, sajnos csak hitellel tudtuk, ez egy két szintes 128 m2-es családi ház BP agglomerációjában. Nem vályog, nem tacsker, egy normális téglaház és olcsóbb volt, mint egy panel. Szóval egyedül azt nem értem, hogy aki azt mondja beéri panellal inkább, mint egy családi kertes házzal, azt nem értem mire gondol. Mi is panelban laktunk albérletben 53m2 Bp. Mostani árak szerint kb 15-17 milliót ér az a lakás. Szóval nem tudom tényleg miért olcsóbb a panel, mint egy családi ház Pesthez közel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!