Miért "kegyetlenség" az idős nagyszülőt öregek otthonába vinni?
Kinek kéne róla gondoskodni egész álló nap? Ott legalább vigyáznak rá, egész nap szem előtt van.
A párom nagypapája most 1-2 hete van idősek otthonában. Nagyon rossz állapotban van fizikailag, kerekes székbe nem hajlandó ülni, folyton "pattog", próbál menni. Mégis kinek kéne szemmel tartani 24/7? A nagymamának, aki rákos és örül ha saját magát bírja mozgatni, a lányának aki dolgozik, vagy az unokáknak akik közül az egyik minden nap suliban van, a másik meg csak hétvégén van otthon?
Miért háborodnak fel olyan sokan azon, ha otthonba viszik az időseket?
Nyilván jobb lenne neki a családjával, de ha a családnak nincs kapacitása...
11 vagyok.
Állami ápolók voltak, a nyugdíjából vontak egy bizonyos összeget.
Csak hétvégére kellett fizetni az ellátásért.
Ja, és volt egy karóra szerű "vészcsengő" a csuklóján, ha pl elesett, és nem tudott felállni, ezzel hívott segítséget. Ez nem volt nagy összeg havonta.
Sajnálom, ha nem tettszik a véleményem, pedig a kérdező arra volt kíváncsi.
Nekem már nincsenek szüleim, de majd ha oda kerül a sor, akár magunkhoz is vesszük anyóst vagy apóst, ha szükség lesz rá...
11 & 23: kívánom, hogy a terveid szerint alakuljanak a dolgok, de nem mindig alakulnak úgy. A szellemi és fizikai leépülés néha nem teszi az ilyesmit lehetővé.
Nekem nagyon gazdag ismerőseim vannak, akiknek autista a gyerekük. Nagyon szerették, otthon akarták nevelni, ápolni, nem volt pénzkérdés, mert milliárdosok, akárhány szakembert is felvehettek volna hozzá. Nem ment, speciális otthonba kellett adni. Szóval ember tervez...
Miert? Egyedulhagyni otthon felugyelet nelkul, az szerintem sokkal inkabb "kegyetlenseg", marpedig kevesen allnak ugy anyagilag, hogy apolot tudjanak fogadni melle, vagy hogy megengedjek az egyik csaladtag fizetesenek teljes kieseset.
Anyagi szempontbol se mindegy, lakni neki is kell valahol, ha a fiatalokkal lakik egyutt akkor nagyobb lakast/hazat kell berelni, ha kulon lakik, akkor meg egymaga mibol fizeti a lakbert, a kisnyugdijbol?
#11: a kisgyerek napkozben ovodaban/bolcsodeben, kesobb iskolaban van.
A gyereket se hagyhatod otthon felugyelet nelkul.
Egyebkent olyan otthonok nincsenek, ahol csak napkozben van az idos, de aludni hazajar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!