Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Illetlenség lenne esernyőt...

Illetlenség lenne esernyőt vinni a temetésre?

Figyelt kérdés
Férjem nagymamáját holnap temetik. Nincs sehol fa, én pedig érzékeny bőrű vagyok és mondtam a férjemnek, hogy fogok vinni egy esernyőt, mert nem szeretnék leégni. Azt mondta, hogy eszembe se jusson, mert az illetlenség, és csak lejáratnám őt a családja előtt, mert falun ez nem szokás. Nyilván nem szivárványszínű ernyőt vinnék...

2015. júl. 23. 14:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%
Naptej?...
2015. júl. 23. 14:45
 2/14 anonim ***** válasza:
34%

Hosszú ujjú vékony fehér felső, ízléses fejfedő, és hosszú szoknya. Máris nem égsz le. 50-es naptej. Nehogymár 15-20 percet ne bírj ki. Nem vagy cukorból.

Ismertem pár olyan lányt, akiknek szintén nagyon érzékeny volt a bőre: hiszti volt, meg nyavajgás. Erőltesd meg magad, és bírj ki ennyit.

2015. júl. 23. 14:47
 3/14 anonim ***** válasza:
91%

Egy sötét napernyőben mi az illetlenség?

Egyébként én is a naptejet ajánlanám inkább.

A napernyővel egy baj van: megáll alatta a levegő. Nem fogsz leégni, de simán elájulhatsz alatta.

Egy temetés meg lehet egy órás is egyébként, kedves előző.

2015. júl. 23. 14:55
 4/14 anonim ***** válasza:
77%

50-es gyógyszertári naptej (a többi felkapott márka halottnak a csók, tudom, nekem is érzékeny bőröm van. Aranyárban van a gyógyszertári, de használ, és nem félóránként kell felkenni, hogy ne égjek le) és nyújtsd be a számlát a férjednek, hogy esernyő vagy ez. Dönthet.

Egyébként nem tudom, nagyszüleim faluról vannak, de ilyen rekkenő hőségben a bottal járó nagymamák is használtak ernyőt, mert a kalaptól még inkább melegük volt. Ráadásul majd 40 fok van, ilyenkor mozogni se szabad, nem hogy tűző napon állni. Ha szerencsétek van a pap 10-15 percnél tovább nem fog beszélni. (neki se lehet kellemes a fekete öltözetben)

2015. júl. 23. 15:08
 5/14 anonim ***** válasza:
83%
Vigyél esernyőt. Ilyen melegben a tűző napon állni nem túl jó dolog.
2015. júl. 23. 15:18
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azért biztos, ami biztos, én elviszem az ernyőmet... :)
2015. júl. 23. 15:20
 7/14 anonim ***** válasza:
61%

Most mentem ki az utcára az előbb, 5 percet nem voltam kint, és vörös lett a vállam, nagyon ég. Direkt bekentem magam 50-essel.

Van, aki nem bírja. Nekem télen melegem van mindig, mégsem mondom senkinek, hogy ne hisztizzen, menjen kabát nélkül.

2015. júl. 23. 15:57
 8/14 anonim ***** válasza:
82%

Én sem értem, mi lenne ebben az illetlen. Aki érzékeny valamire, az igenis tegye meg, amit tud, bizonyos keretek közt. Amit egy szolid ernyő semmiképpen nem lép át.

Ha esik az eső, akkor is fogunk ernyőt, nem? Csak mert az eső szinte mindenkit zavar (én simán bírnám az ázást, főleg nyáron), a napra, melegre pedig kevesebben extra érzékenyek? Na és, az adott ember azért ne essen már össze vagy szenvedjen kegyetlenül...

2015. júl. 23. 16:38
 9/14 anonim ***** válasza:
79%
Nem illetlenség. A temetés egy szomorú dolog, de nem ok arra, hogy valaki rákvörösre égjen, és az sem szerencsés eset, ha a szertartás közben valaki elájul a tűző napon. Eleve mindenki érzékenyebb lelkileg egy temetésen, és a 38 fokos meleg csak rá dob pár lapáttal.
2015. júl. 23. 17:44
 10/14 anonim ***** válasza:
73%

A férjed mit gondol? Igen, ne vigyél, égj le, legyél szarul napokig, fájjon majd minden egyes mozdulatod, persze... Meg rosszul legyél ám az amúgy is elég szomorú eseményen... Hogyne, persze.

Vidd azt az esernyőt! Majd írd meg mi volt.

Őszinte részvétem.

2015. júl. 23. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!