Ti szülés után fogadtatok el segítséget a családtagoktól? Szerintetek ciki ha én elfogadom?
7 hónapos terhes vagyok, első baba. Anyukám, anyósom, sógornőm és testvérem jönne a szülés utáni kb 4 hétben. Hoznának főtt ételt, ha nem leszek jól kiteregetnek, vasalnak. Az alapvető dolgokat persze inkább a férjem csinálja: pakolás, felmosás, porszívózás, bevásárlás, baba körüli dolgok.
Nem lesznek itt egész nap - de egyébként nagyon jóban vagyunk, nem csak a segítség miatt örülök nekik hanem amúgy is.
Ők ajánlották fel, én pedig úgy gondoltam hogy ki tudja, milyen állapotban leszek. Tudom, hogy sokan hazamenve a kórházból ellátják az 5-8 fős nagycsaládot, de én nem érzem magam ilyen talpraesettnek.
Ciki hogy így gondolom? Vissza kellene utasítanom a segítségüket?
Szerintem nem ciki,nekem anyu 6hétig jött minden nap,nem volt teher jóban vagyunk,nekem sokat segitett,Lányom hasfájós volt,nekem szétnyilt a gátsebem,szóval nagyon örültem hogy van velem valaki aki segit a baba körül a férjemen kivül.Amikor hazajött a melóból a férjem anyu mindig hazament,közel lakik.
Van aki 2hét után már kertészkedik,én megfogadtam az orvosom tanácsát és 6hétig semmit nem csináltam.
Szerintem nem ciki, de én nem fogadtam el.
Az, hogy heti 2-3x átjött valaki más kérdés, szívesen fogadtam, addig foglalkoztak a babával vagy örültem csak a társaságnak is.
De a pici babák nagyon sokat alszanak, mellette nem nehéz a nem megterhelő házimunkákat elvégezni (bepakolás a mosogatógépbe, mosás, szárítógépbe át, ruhák elpakolása, főzés). Igaz porszívózni nálunk nem kell, robotporszi van. A nehezebb dolgokat nyilván a férjem végezte pl. fa behordása, bevásárlás-cipekedés, stb. Nem a rokonaimat kértem meg rá.
Köszönöm a válaszokat.
Igen, gondoltam, hogy ciki. Nem akarom, hogy fogyatékosnak, nyomoréknak nézzenek, megoldom majd egyedül inkább.
Közben kiderült, hogy a férjemet felvették az új munkahelyre, az első 3 hónapban nem fog tudni eljönni szabadságra.
Jaj, azért, mert páran itt azt írták, hogy hű de gáz, attól még nem az, ne legyél már ennyire befolyásolható. Ha te úgy érzed, hogy jól jön a segítség, akkor fogadd el. Ha nem kell, akkor szólsz, hogy köszi az eddigieket, innentől kezdve ketten is megbirkózunk mindennel. De basszus, a gyerekágyas időszak, meg úgy egyáltalán, az anyaság nem egy verseny, nem az a kérdés, hogy ki mennyit bír tökegyedül megcsinálni anélkül, hogy beledöglene.
Én pl. nagyon örültem a segítségnek, és pont nem érdekel, hogy más erről mit gondol. Kb. annyi közük van hozzá, mint ahhoz, hogy milyen vécépapírt használok. Vagy ha valaki szerint ciki az, amit te veszel, akkor lecseréled, akkor is, ha eddig megfelelt?
Igen, gondoltam, hogy ciki. Nem akarom, hogy fogyatékosnak, nyomoréknak nézzenek, megoldom majd egyedül inkább.
Na ez a kijelentésed überciki és gyerekes.
Igazad van szenvedj egyedül mert egyesek szerint ciki...behalok.
Kérdező huuu ez még csak a kezdet eztán lesz a neheze,ha már most ennyire izgat mit gondolnak rólad mások nagyon nagyon fogsz szenvedni.
Egyet ne felejts el mindig TE és a Gyerek az első!azt csináld ami neked,nektek jó és baromira ne érdekeljen hogy a szomszéd mit szól.Összesugnak a hátad mögött?igy is összesughatnak"Nézd már ennek senki nem megy segiteni...vajon miért.."Mindig lesz amiért szaranya leszel valaki szemében ehhez jobb ha hozzászoksz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!