Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti szülés után fogadtatok el...

Ti szülés után fogadtatok el segítséget a családtagoktól? Szerintetek ciki ha én elfogadom?

Figyelt kérdés

7 hónapos terhes vagyok, első baba. Anyukám, anyósom, sógornőm és testvérem jönne a szülés utáni kb 4 hétben. Hoznának főtt ételt, ha nem leszek jól kiteregetnek, vasalnak. Az alapvető dolgokat persze inkább a férjem csinálja: pakolás, felmosás, porszívózás, bevásárlás, baba körüli dolgok.

Nem lesznek itt egész nap - de egyébként nagyon jóban vagyunk, nem csak a segítség miatt örülök nekik hanem amúgy is.

Ők ajánlották fel, én pedig úgy gondoltam hogy ki tudja, milyen állapotban leszek. Tudom, hogy sokan hazamenve a kórházból ellátják az 5-8 fős nagycsaládot, de én nem érzem magam ilyen talpraesettnek.

Ciki hogy így gondolom? Vissza kellene utasítanom a segítségüket?

2015. júl. 24. 14:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
23%
Mindenképp valakinek lenni kell melletted pár hétig, neked fontos, hogy tudjál is pihenni, ne kelljen emelni. Nálunk az volt a szokás, 6 hétig az anyuka szinte csak magával, a babával foglalkozott. Férjedet Te ismered, meg merné-e a babát fürdetni pl. Nem olyan egyszerű, ha ordít a baba, és ki kell találni ugyan mi nem tetszik neki. Az első napokban szerintem mindenkinek jó, ha ott van valaki, ez az általános. Legalább az első napon rendelj oda valakit, általában a lányos anyuka szokott az lenni, mégha Ti fürdetitek is meg pl. a babát, biztonságba legyetek, rögtön ott legyen a segítség, ha gond van. Előre mindenesetre nem kéne megsérteni őket azzal, hogy nincs rájuk szükség. Van ahol úgy oldják meg, az első 2 hétben megy az egyik nagymama, második 2 hétben az apuka marad otthon. Semmi esetre sem egyszerre több személy. Egyáltalán nem ciki, ha segítenek.
2015. júl. 24. 15:00
 12/28 anonim ***** válasza:
40%

2 válaszoló is azt mondja, nem fogadta el, bár nem is ajánlották.

???

Akkor mit nem fogadtak el?

2015. júl. 24. 15:06
 13/28 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem nem ciki, régen is az volt a szokás, hogy a gyermekágyas kismamának segít a család (6 hét szülés után). Ha amúgy szívesed látod őket, nem zavarni fognak, hanem valóban segíteni, akkor fogadd el nyugodtan. :)
2015. júl. 24. 15:47
 14/28 anonim ***** válasza:
67%

Ha ilyen jó a kapcsolat és valóban csak segíteni mennek, fogadd el!

Nálam is volt segítségem mind a kétszer. Elsőnél anyósom, másodiknál anyukám, 1-1 hétig.

Nagyon jó volt, hogy tiszta lakás (hiába az ügyes férj, hajnalban ment dolgozni, utána jött be hozzánk, estére hazaesett, akkor már nem árt neki mosni vagy pakolászni), amikor hazaértünk meleg, friss, főtt étellel vártak a kórházi koszt után. Császáros sebbel nem nekem kellett a mosott ruhát emelgetni, főzni, a porszívót vonszolni. A párom a hivatalokhoz rohangált a papírok miatt, bevásárolt.

Amikor anyum itt volt, tejlázat kaptam, 40 fokos lázam lett, rohantunk vissza a kh-ba, jó volt, hogy nem kellett a két gyereket este kilenckor magunkkal rángatni, megbízható személy vigyázott rájuk. Vagy ringatták a hasfájós babát, amíg én elrohantam wc-re vagy tusolni. Így a varratszedésre sem kellett magunkkal vinni az újszülöttet januárban.

Régen teljesen természetes volt, hogy a szült nőt kímélik, a családtagok segítik, csak ma akarják ebben is lenyomni a nők egymást, hogy bezzeg én....

Nincs ebben semmi ciki, örülj neki, neked ilyen támogató család jutott. :)

2015. júl. 24. 16:46
 15/28 anonim ***** válasza:
55%
Amikor a fiam született, anyukám volt velünk, és nagyon örültem is neki, mert én totál kész voltam, eleinte nem sok erőm volt. Sosem éreztem úgy, hogy ciki, hogy kaptam segítséget. Télen fog születni a második gyerkőc, és ha adódik segítség, most is simán elfogadom, nincs ebben semmi rossz.
2015. júl. 24. 17:20
 16/28 anonim ***** válasza:
75%

Semmi ciki nincs benne, ha elfogadod. Nekünk is segített anyósom, azzal, hogy megfőzött, elhozta az ebédet.

Másban nem ajánlotta, de nem is kértük volna tőle, ez is nagy segítség volt.

Kicsit maradt, gyönyörködött az unokában, semmibe nem szólt bele. De, mégis: pihenjek, megcsinál ő bármit. Szegénykém, akkor már beteg volt. De erőt adott neki, hogy megérhette az unokája születését.

Ha segíteni akarnak, tegyék. Nekik is öröm.

2015. júl. 24. 18:00
 17/28 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem nem ciki. Én alapvető dolognak tartom hogy a rokonok segítenek egymásnak. Gondolom fordítva te is segítenél.
2015. júl. 24. 18:39
 18/28 anonim ***** válasza:
46%
az ilyen segitségbe sokan bele katanak mert majd mindenkinek lesz egy segitőkész megjegyzése hogy tarsd a babát, hogy szoptasd, mit egyél mit ne....
2015. júl. 24. 19:36
 19/28 anonim ***** válasza:
62%
én nem fogadtam el. még a férjem sem segített semmiben. de ez én vagyok. szeretek egyedül megküzdeni mindennel. semmi ciki nincs abban, ha te elfogadod. a visszautasítást egyébként is fogadhatják rosszul, ha sértődékenyek. örülj, hogy vannak ők neked, sokan rászorulnának segítségre, de nincs kire számítaniuk, ne azzal törődj ki szemében ciki.
2015. júl. 24. 20:13
 20/28 anonim ***** válasza:
90%

elso vagyok, igen ugy kellett volna irnom, hogy el se fogadtam volna, de nem is ajánlgatták..anyám akart jonni szulésre és késobb is, nem kell hogy segitsen...nem vagyok fogyatékos, se mozgássérult....

mindenki segitsen csak magán.

2015. júl. 24. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!