A férjem erőlteti a munkám, de nekem nem megy. Mit tehetek?
Hónapok óta vita tárgya a férjemmel az új projektje, egyszerűen képtelen vagyok zöldágra vergődni vele. Egy ismerősével indítanak céget, ő 30% részesedést kap azért, hogy elintézze a weboldalt és a facebookot. Ennyi volt a kitétel egészen addig, míg el nem jutottak a grafikai munkálatokig. Itt kiderült, hogy a pasas bizony úgy gondolta, hogy azokat majd én készítem, mondván, annyira értek hozzá... A férjem persze rögtön fejet hajtott az akarata előtt.
Sosem tanultam a szakmában, amit tudok, arra magamtól jöttem rá, illetve van némi szépérzékem... magyarán csak hobbiból tudom használni a Photoshopot.
Mivel a férjem ragaszkodik a maga részesedéséhez - amiből egy fillért nem látunk, míg el nem indul a cég, már ha indul -, kihisztizte, hogy azonnal álljak neki a dolognak. Szórólaptól, bemutató könyvtől kezdve a termék kinézetéig mindent nekem kell összehozni, még a szövegeket is jórészt nekem kell korrigálni, megírni!
Eleinte még nem volt akkora gond, most jönnek csőstül a problémák, a főnök úr megállás nélkül nyújtja be az igényeket, én viszont nyilván csak azt tudom megszerkeszteni, ami "összeáll a fejemben".
Az esetek 80%-ában össze nem illő színeket és dolgokat mond, amiket nekem mind végig kellene vennem, mert ő azért látni akarja, hogy néznek ki.
Lassan minden szabadidőm a gép előtt töltöm, hogy valahogy rájöjjek, hogy csináljam meg a feladatom.
A férjem szerint én vagyok a lusta és a szemét, amiért ki akarom húzni magam a munka alól. Se papíron, sem sehogy nem vagyok részese a cégnek vagy a projektnek, a főnök úr távban ugráltat és maximálisan kihasznál, tényleg én vagyok a hülye, hogy ezt nem akarom? Kötelező olyasmit csinálnom, amihez nem értek?
A saját szabadidőm tényleg annyit ér, hogy majd úgyis a közösbe megy a végén, amit a férjem kap?
Ti mit tennétek, szívnátok tovább a fogatokat, és ülnétek egész nap ingyen a gép előtt "szívességből", vagy megmondanátok a magatokét esetleg azt kockáztatva, hogy a férjetek kiesik a pixisből?
Itt sokkal nagyobb a baj: a férjed hozzáállása egyszerűen katasztrófa. A munka csak mellékes, de az, higyan BÁNIK veled, a társával, hát egyszerűen nevetséges. Nektek EZT kell megbeszélni, az ingyen meló az most annyira másodlagos - persze, kellemetlen, de a kapcsolatotokon dolgozzatok inkább.
Mi az, hogy elvárja(!), hogy megcsináld, és lebnkóz, szemetez(!) amiért nem csinálod "jól". Na, ITT a probléma, én nagyon kiosztottam volna a stílusáért, és ha továbbra sem állna le, már válnék.
#12: Maximálisan egyetértek.
Kérdező, a férjed hogy szándékozta elindítani a weblapot és FB-ét, ha nem ért hozzá? :)
Miért nem téged vett be az üzletbe a pasi? Hiszen te csinálod. EZ így nagyon kaki szagú.
Én webfejlesztő vagyok, a legjobb barátom grafikus (otthon tanulta a photoshop használatát + videó vágást, 3d grafikát, animáció készítést...)
Én is megszoktam kérni dolgokra, de NEM követelem...ha azt mondja nem csinálja meg akkor nem csinálja meg...
Van fizetős munka amit bevállaltunk, de előre egyeztettem, hogy X összeget kap a munkáért...
Szerintem a férjed a hibás...ezt előre meg kellett volna beszélnie veled...saját jutalékért végezném ez a helyedben ezt a munkát...igaz a férjed kap 30%-ot, de ezt ő vállalta be...
Különben is a kiadványgrafika teljesen más mint egy webdesign...nekem is van grafikus végzettségem, tanultunk több fajta grafikát, photoshop, videó vágás, kiadvány grafika (de itt főleg könyvre hagytak), flash készítés...
Programozást otthon hobbiból kezdtem aztán 2 szakmát leraktam ebben az irányban, hát az iskolában rengeteg olyan dolgot tanítottak ami újdonság volt...
Az, hogy te hobbi szinten szeretsz grafikákat csinálni nem azt jelenti, hogy A-tól Z-ig értesz mindenhez...
Erre külön szakembert kellene keresniük aki munka időben ezzel foglalkozik...
amúgy mivel fog foglalkozni a cég? és mikorra várható az indulás? mert ha rengeteg időt töltesz vele és a saját fejlődés mellett nem értek el semmit (bedől a projekt) akkor nem biztos, hogy ennyi időt és energiát megéri felemészteni...mert más ha magadtól csinálod és más ha rákényszerítenek...
22F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!