Miért ilyen a lányom? Normális viselkedés ez?
A lányom 17 éves. Álltalánosban sokat piszkálták, verték, fenyegették, mert kövér, szemüveges és fogszabályzós volt. A tanárok is azt szajkózták beki, hogy semmire se jó, ostoba, semmit sem ér. Pedig nagyon jó tanuló volt 4,7 átlaga.
Nagyon jó iskolába vették fel, azt hittük ott komoly és normális emberek vannak. Közben a lányom lefogyott és nagyon jó alakja lett. A mostoha apja testépítő, így izmot is elég jól pakolt magára.
De ott is bántották őt, mert visszahúzodó lett a folyamatos bántások miatt. Már facebookon is irogattak neki, hogy milyen ocsmány vagy.
Szóval az első két év így telt el. Aztán egyik osztálytársa az órán közölte vele mindenki hallatára, hogy "én olyan kövér nem akarok lenni mint a Lilla(lányomat így hívják). Ott betett neki, egyik napról a másikra nem evett semmit. Naponta 300kcal evett, nem bírt már tornázni se. 179cmre lett 37kg. Elvittem pszichológushoz, de nagyon nem segít rajta. Most felhízott 63kgra. De állandóan dühöng, gyógyszerezi magát, volt már 3 öngyilkosági kísérlete, saját magát üti, mindeniivel kiabál, hogy vele senki sem törődik, meg hogy mit számít minden mert tönkre tették az életét.. Ráadául az is most derült ki, hogy egy 50 éves bácsi molesztálta mikor 14 éves volt. Engem is hibáztat, mert nem törődtem vele.
jelenleg, hogy áll barátok terén?
szerintem bennük most jobban megbízik mint benned és ők jobban tudnának segíteni...
A gyerekkori elhízásról a szülő tehet, ez bizonyított tény, pont. 8 évig szekálták és te végignézted, nem tettél semmit. A kamaszkorát már úgy kezdte, hogy mindenki szerint ő egy értéktelen ember, még ha ez nem is volt igaz. Ezek után középiskolába kerülve szintén tovább szekálták és újfent nem tettél semmit. És most 12 évvel később jut eszedbe, hogy valamit tenni kellene? Már ne is haragudj, de még általános iskolában kellett volna mellé állni. Nálunk is bántották húgomat az általános iskolában alsó tagozatban. A tanárok szerint nem történt semmi és a húgom volt a hülyegyerek, a legostobább. Otthon bepisilt, anyu meg hiába járt a tanárok nyakára a "legjobb tanulókat" védték, ők nem csinálhattak olyat, biztos hazudik a húgom. Egy suliba jártunk csak én felsőtagozatos voltam már, napköziben egyszer láttam, hogy a suli háta mögött éppen verik. Körbeállták, lökdösték, volt aki ököllel húzott be neki. Kimentem kiabálva, hogy mi az istent művelnek. Elrohantak, a húgomat azonnal vittem az osztályfőnökéhez. Az osztályfőnök szerint ekkor is hazudott a húgom és biztos csak elesett, pedig vérzett a szája széle, elszakadt a nadrágja, felsője. Anyu másnap bement az igazgatónőhöz, hogy vagy most rögtön felelősségre vonja az osztályfőnököt vagy húgomat másik osztályba helyezi át. Az igazgató hebegett-habogott, hogy ő ezt nem teheti meg egy kollégájával. Húgom a hét további részét otthon töltötte "betegen", hétfőn pedig a szomszéd városban folytatta az általános iskolát. Anyuék mindennap elvitték 15 km arrébb, mert a településen csak 1 suli volt. Furcsa módon a mi városunkban hülye húgom a másik településen (ami az országos versenyek szerint erősebb iskola volt) kitűnő tanuló lett és 8.-ban ő mondta a ballagási beszédet, mint megválasztott tanuló (a diákok által). Az én kiközösített, hülye húgom... középiskolába már úgy ment, hogy magabiztos volt és elhitte, hogy ő nem hülye. Jól is teljesített, sok barátja lett, akikkel mai is tartja a kapcsolatot, most 22 éves és jövőre diplomázik. Anyám mert lépni és nem hagyta magát, nem nézte végig ahogy a gyereke évekig szenved. Te megtetted, látszik szegény lányodon. És igaza van, nem törődtél vele!
Itt már csak egy pszichiáter tud segíteni, a pszichológus már kevés.
"Tudod, ha egy tanulót a diákság és tanárság kollektíve kiközösít, akkor nem biztos, hogy mindenki másban kell keresni a hibát (bár tanárként így viselkedni valóban nem lehet)."
ŐŐŐ...A barátnőmnek az egyik tanára konkrétan megmondta középiskolában, hogy neki hármasnál jobb jegyet soha nem fog adni, felesleges törnie magát. A barátai meg az első években utálták, mint a sz**t, elkezdtek pletykálni róla, hogy ezt mondta erről, azt mondta arról,a tanároknak is előadták a meséket, hogy a hátuk mögött leszólja a tanárnőt stb...így szépen lassan mindenki megutálta.
Egy bűne volt, hogy nem volt pénze. Nem öltözött divatosan, nem sminkelt, otthonról vitt kaját.
Ez mindennapos ma már.
Gratulálok! Nagyon jó anya vagy!
Irónia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!