Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen a lányom? Normális...

Miért ilyen a lányom? Normális viselkedés ez?

Figyelt kérdés

A lányom 17 éves. Álltalánosban sokat piszkálták, verték, fenyegették, mert kövér, szemüveges és fogszabályzós volt. A tanárok is azt szajkózták beki, hogy semmire se jó, ostoba, semmit sem ér. Pedig nagyon jó tanuló volt 4,7 átlaga.

Nagyon jó iskolába vették fel, azt hittük ott komoly és normális emberek vannak. Közben a lányom lefogyott és nagyon jó alakja lett. A mostoha apja testépítő, így izmot is elég jól pakolt magára.

De ott is bántották őt, mert visszahúzodó lett a folyamatos bántások miatt. Már facebookon is irogattak neki, hogy milyen ocsmány vagy.

Szóval az első két év így telt el. Aztán egyik osztálytársa az órán közölte vele mindenki hallatára, hogy "én olyan kövér nem akarok lenni mint a Lilla(lányomat így hívják). Ott betett neki, egyik napról a másikra nem evett semmit. Naponta 300kcal evett, nem bírt már tornázni se. 179cmre lett 37kg. Elvittem pszichológushoz, de nagyon nem segít rajta. Most felhízott 63kgra. De állandóan dühöng, gyógyszerezi magát, volt már 3 öngyilkosági kísérlete, saját magát üti, mindeniivel kiabál, hogy vele senki sem törődik, meg hogy mit számít minden mert tönkre tették az életét.. Ráadául az is most derült ki, hogy egy 50 éves bácsi molesztálta mikor 14 éves volt. Engem is hibáztat, mert nem törődtem vele.

2015. júl. 15. 19:51
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Várj, nem jön össze kettő. 17 éves, és végzett a középsulival? Szerintem elírtál valamit.

Amúgy pedig eléggé elkéstél, már bocs. Én is voltam hasonló helyzetben, de idejében elmentem. A mostani osztálytársaim is utálnak, de engem nem érdekel. Nem vagyok túl kövér se, habár fogyhatnék. Az a baj, hogy ez egy tipikus eset. Ha az egyik suliban kicsúfolják, a másikban is ki fogják. Miért? Mert mire átkerül máshova, az önbizalma ígyis-úgyis megrogyik, visszahúzódóan kezd a kövi osztályban, és emiatt pletykák kezdenek róla terjedni, mert keveset tudnak róla. Ennek a folyamatnak 16-17 éves korban van vége, amikor a normális emberek már felnőttebben gondolkoznak, és tesznek egy hülye osztálytárs véleményére. Teljes joggal nem mondhatom, hogy elkéstél, de azt meg kellett volna akadályozni, hogy emiatt magát bántsa...

2015. júl. 15. 20:18
 12/29 anonim ***** válasza:
Ja, és örülj, hogy nem halt még meg. Ha most 63 kg, akkor az ideális, ennél többet(vagy kevesebbet!!!) nem várhat el tőle senki.
2015. júl. 15. 20:20
 13/29 A kérdező kommentje:
1997 születésű. A nyárnak nagyon a végén született. 6 évesen ment suliba.
2015. júl. 15. 20:20
 14/29 A kérdező kommentje:
Most érettségizett és most lesz majd a nyár végén 18
2015. júl. 15. 20:22
 15/29 anonim ***** válasza:
70%
#13 Ja, akkor értem. De ha 17 évesen már van érettségije, az bizonyít valamit! Ezt mondogasd neki, próbáld éreztetni azt, hogy pl. van akinek 20 évesen van meg az érettségije (egyik osztálytársam kb. most lesz vagy lett 18 éves, szeptembertől tizedikes!!!! No meg én is :s)
2015. júl. 15. 20:22
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Tudod, ha egy tanulót a diákság és tanárság kollektíve kiközösít, akkor nem biztos, hogy mindenki másban kell keresni a hibát (bár tanárként így viselkedni valóban nem lehet). Te mint szülő szóvá tetted szülőértekezleten, hogy kikéred magadnak a gyerekeddel szemben való lekezelő viselkedést? Mit gondolsz, ilyen átlagra miért mondták állítólag a tanárok mégis, hogy ostoba a lányod? Egy csinos, jóalakú kislányt miért kövéreznek le mások? Itt valami nagyon nem stimmel. Vagy nagyon kisarkítod a dolgokat, vagy a lányod hülyére vesz. Nem volt nekem azért olyan rég az a középiskola, olyan soha nem fordult elő, hogy egy valakit csak úgy kollektív kiutált MINDENKI. Nem lehet így viselkedni egy diákkal szemben persze, erre nincs mentség. De nálunk érdekes módon a kiutált diák rászolgált a dologra (konkrét példa: új kislány úgy mutatkozott be, hogy bárki bele köt azt le kungfuzza...). Olyan előfordult általánosban, hogy többen nem kedveltek valakit, mert vidéki/szegény/hülye keresztneve van stb. De attól még barátai voltak. Ezért nem értem, hogy a lányoddal mi lehetett a probléma?
2015. júl. 15. 20:25
 17/29 anonim ***** válasza:
75%
Bocs, de nekem több dolog sántít ebben a történetben. A testépítő mostoha apa sem vett észre semmit, abból hogy csontsovány a gyerek? Mert közben izmot is felszedett? Épp hogy híznia kellett volna az izom miatt. Gyakorlatilag 12 évig terrorizálták az iskolában és nem tettél semmit? Iskolaváltás? Előbb szakember? 3 öngyilkossági kísérlet, önveszélyes és még csak be sem fektették a pszichiátriára? 37 kilóra fogyott és nem fektették be a kórházba?
2015. júl. 15. 20:27
 18/29 A kérdező kommentje:
Próbáltunk rá minda ketten hatni, de kényszeríteni nem tudjuk. Volt olyan hét, hogy nem is itjon volt. Voltak barátai, de sokan bántották. Egy szóval sem írtam, hogy nem voltak neki. A közelben nem volt más iskola. A középsulit meg nem akarta ott hagyni
2015. júl. 15. 20:31
 19/29 anonim ***** válasza:
nem
2015. júl. 15. 20:36
 20/29 anonim ***** válasza:
Ez már nagyon súlyos...mondhatni klinikai eset. 30 kiló alatt már halálos az anorexia.:( Ennek a csajnak nem elég egy pszichológus, ennek terápia kell. Engem is sokat bántottak, tudom, milyen ez, lassan és nehezen gyógyulnak a sebek. Annyit tehettek, hogy legalább ti ne bántsátok.
2015. júl. 15. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!