Mit tudok tenni, ha a párom rettentően gyerekes?
4 éve élünk együtt. Jól alakult a párkapcsolatunk,de egy jó ideje - úgy 1 éve - már azt vettem észre, hogy nagyon gyerekes, pedig az első években nem volt rá jellemző. Mind a felfogása, a tettei, a megnyilvánulásai. Úgy érzem, mintha én lennék az anyja, nekem kell odafigyelni a dolgaira, mert mindent elfelejt, és semmire se figyel oda igazán, felelőtlen. Számomra ez teher, s bár nagyon szeretem, teljesen az idegeimre megy, kimerít. Tisztában van vele ő is, hogy ez a helyzet.
Valaki tapasztalt hasonlót? Mit lehetne tenni? Hogyan segítsek neki "felnőni"?
Köszönöm az érdemi válaszokat mindenkinek. :)
Jegyezd meg, a férfiak sosem nőnek fel :D
Egyébként egyetértek az előttem szólóval,ez inkább egy hanyag,felelőtlen ember leírása.
Ez nem gyerekes, hanem felelőtlen és lusta.
Az én párom is hasonló, bár én nem hagyom magam úgymond. Amikor elkezdi mondani, hogy "légyszi majd juttasd eszembe, hogy...." akkor határozottan megmondom, hogy NEM. Kész. Vagy eszébe jut magától, vagy nem lesz meg a dolog. Nem szoktam asszisztálni a lustasága mellé.
Most hany evesek vagytok?
Neked kell tudni, mi tette ilyenne. Nehany embert nagyon szigoruan fognak gyerekkoraban, es amikor tarsra talal, akkor eli ki magat. Nehanyan pedig mar kicsi koruktol ilyenek, mert erre lettek raszoktatva. Nagyon sok variacio van, es ettol is fugg, mi fog tortenni.
Hova tartotok, hova tart az eletben? - Nagyon sok embernek nem szokasa ebbe belegondolni, de a dolog tobbnyire nem mukodik jol ugy, hogy az ember kap egy munkat, bejar minden nap, elkolti a penzt, kozben meg szepen megoregszik. Fejlodni kell, vagy szemelyisegileg, vagy fizikalisan, vagy professzionalisan, a belso indittatasok alapjan.
Ha a baratod nem akar sajat maga fegyelmezett, kiegyensulyozott eletet elni, akkor sehogy sem fogsz tudni segiteni neki. Nekem a jelek arra utalnak, hogy nagyon kenyelmes neki melletted, es nem is erdekli, hogy teged ez a helyzet stresszel es zavar. Komolyan szeret o teged egyaltalan? Vagy csak ugy vagy neki? Ha komolyan szeretne, talan nem kockaztatna meg, hogy ilyen pitianer dolgokkal elzavar magatol.
Viszont lehet, hogy tenni akar ellene, csak nem tudja hogyan, es kuszkodik. (Mondom, neked kell tudni, mi jatszodik le benne.) Viszont mindennek megvan a maga megoldasa... Ha tenyleg zavarja, akkor lepesenkent kell magat atszoktatnia egy masmilyen viselkedesre, es ebben tudsz neki segiteni. Mert az agynak van egyfajta napi kapacitasa a kulonfele tennivalokra, es minel szokatlanabb egy dolog, annal nagyobb helyet foglal az agy munka-memoriajaban, es annal jobban elfaraszt. Ezert van az, hogy soha senki nem lesz hirtelen produktiv egy napra, csak mert hetvege van. Az agyat mar az farasztja, ha koran kell kelni, amikor nem vagy hozzaszokva.
Ha erdekel, irj ram, szivesen leirom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!