Páromat és engem nagyon zavar a testvérének és a párjának a gyerekes viselkedése. Mivel bírhatnánk jobb viselkedésre őket?
Párom, testvére és a szüleik laknak egy lakásban. Én elég sokszor náluk vagyok, lassan 3 éve leszünk együtt a párommal, ami azt jelenti, hogy heti 4-5 napot vagyok náluk (de ez csak mostanság alakult így ki).
A probléma az, hogy a párom testvére nemrég felhozta az újdonsült barátját (20 és 21 évesek) és hát eléggé gyerekesen viselkednek. Gondolok itt visítozásra, rohangálásra stb, mindezt akár este 11-kor (hetente jön a barátja 1-2x át). Mikor szólunk, kapunk egy egyszerű választ, hogy oké. Sajnos látom az anyós fején, hogy ebből még balhé lesz, hiszen ő alapból engem is nehezen fogadott el, hogy ott vagyok, és "zavarom" őket, pedig én csöndes és tisztelettudó vagyok 100%-ban.
Szeretnénk ezt megelőzni a párommal, így gondolkodtunk, hogy le kéne ülni velük elbeszélgetni.
Mi mindig csöndben vagyunk, elvonulunk, tiszteletben tartjuk a másikat ha pl. pihenni szeretne, ezért elvárjuk ezt a testvérééktől is.
Bármilyen tippet, ötletet meghallgatnánk, hogy mit tehetnénk, amivel normális viselkedésre bírnánk őket.
1. korben megprobaltok veluk beszelni, privatban, a szulok nelkul, de azert ne nagyon tunjetek anyaskodonak vagy oregesnek, mert akkor nagyon hiteltelenek lesztek
2. kor : ha nem fogjak fel, akkor menjenek a srachoz zajongani.
Igen, teljes mértékben igazatok van, hogy ez nem az én dolgom, csak azért engem is zavarhat... Főleg amikor épp öltözök, ők meg bejönnek ezt azt keresgélni.
Azt elfelejtettem írni, hogy az a problémánk ezzel, hogy az anyósék állandóan kollektívan szúrnak le minket (eddig a másik pár nélkül), pedig mi az égvilágon semmi rosszat nem tettünk, sőt...
Nyilván nem az én lakásom, és ott sem élek hivatalosan, de attól még szerintem(!) én is hangot adhatnék a nemtetszésemnek, persze úgy se fogok, pont az általatok írt miatt ("nekem k.ss van).
Persze, téged is zavarhat, és abszolút jogosan zavar. De attól nem fog semmi megoldódni, hogyha te szólsz rájuk, a már fentebb leírtak miatt. Én mondjuk nem nagyon értem a történetben azt, hogy anyukának miért nem sikerült megnevelnie a gyerekét annyira, hogy tekintettel legyen másokra az otthonában. Na mindegy.
Egyébként még az is egy opció, hogy te és a párod leültök anyukával beszélni arról, hogy nektek mennyire semmi közötök ehhez a viselkedéshez, és legyen szíves nem titeket lecseszni ezért, hanem azzal beszéljen, aki valóban a ludas ebben.
Szerintem anyósjelöltet TE IS zavarod. Azért nem kellemes egy kvázi idegent kerülgetni majdnem egész héten, nem lehet nyugodtan bevonulni a fürdőszobába se ha ott van egy idegen. Hiába vagy tisztelettudó és csendes, akkor is EGY IDEGEN VAGY. Akkor leszel családtag, ha össze is házasodtok. Szóval ne hidd hogy csak ők a baj.
Egyébként tényleg maradj ki belőle, mert a végén még nagyon megütheted a bokád. Sokan nem szeretik hallani hogy mit csinálnak rosszul, sokan hajlamosak "visszaharapni" is.
Ti semmivel. Te is ugyanolyan vendég vagy, mint a sógornő barátja. Garantálom az örök haragot ha beleszólsz mások párkapcsolatába. Gondold meg te mennyire vennéd figyelembe és neked hogy esne ha a sogórnőd barátja beszólna a viselkedésedre.
Én se örülnék ha a gyerekem párja 4-5 napokat nálunk lenne, engem egyszerűen zavar h nem mehetek ki egy szál törölközőben a fürdőből vagy nem rohanhatok melltartóban a szekrényhez a saját házamban. Szerintem azért csesznek le kollektíven mert neked sem örülnek ilyen sokszor. Ha annyira érett felnőttek vagytok költözzetek külön és akkor azt csináltok amit akartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!