Mit tudok tenni, ha a párom rettentően gyerekes?
4 éve élünk együtt. Jól alakult a párkapcsolatunk,de egy jó ideje - úgy 1 éve - már azt vettem észre, hogy nagyon gyerekes, pedig az első években nem volt rá jellemző. Mind a felfogása, a tettei, a megnyilvánulásai. Úgy érzem, mintha én lennék az anyja, nekem kell odafigyelni a dolgaira, mert mindent elfelejt, és semmire se figyel oda igazán, felelőtlen. Számomra ez teher, s bár nagyon szeretem, teljesen az idegeimre megy, kimerít. Tisztában van vele ő is, hogy ez a helyzet.
Valaki tapasztalt hasonlót? Mit lehetne tenni? Hogyan segítsek neki "felnőni"?
Köszönöm az érdemi válaszokat mindenkinek. :)
Van egy ilyen ismerősöm.
Nem lehet vele mit kezdeni, sosem fog megváltozni az ilyen ember.
Valóban teher az ilyen ember.
Èn dobnám a helyedben,mert sokra nem fogsz vele menni.
Kicsit bővebben? Milyen gyerkes dolgai vannak?
Amúgy a legjobb lenen szerintem, ha kereken megmodnanád, mit érzel, ez így nem állapot, hiába van férfiből, te nem az anyja vagy, ő meg nem az óvodás kisgyereked. Ha nem változik a helyzet, én túl sokat nem remélnék a jövőre nézve.
Ha régebben nem volt ilyen, akkor elkényelmesedett.
Megoldás, hoyg nem figyelsz oda a dolgaira, hanem hagyod, hogy megszívja a dolgokat.
Miben nyílvánul ez meg?
Amúgy én elég későnérő vagyok, sokáig voltam gyerekes, mindenkit a halálba idegesítettem, fájdalmas volt felnőni. Szerintem csak az képes erre így felnőtt fejjel, aki Akar.
Nem én tettem ilyenné. Anyósom eleinte mondogatta, hogy milyen gyerekes. Nem értettem mire mondja...
Megmondtam már neki. Érti, és tudja,mi a gond. Annyit mondott, hogy igyekszik de én ezt nem látom...
Konkrét példa: elindult munkába a táskája nélkül?? Én vittem utána, és ez nem 1x fordul elő. Majdnem felgyújtotta a lakást, mert számítógépezett és az olajban hagyta a kaját. Nyavalyog, ha többet kell sétálni 5 percnél, mert neki fáj a lába..életerős ember...
Ezek nemigen lesznek jobbak, ha az illető már elmúlt 25 éves.
Segíteni abban tudsz, hogy tudatosítod benne a problémát. Ha neki viszont így jó élni, akkor nincs mit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!