Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tudom, hogy gyerekes de...

Tudom, hogy gyerekes de rettentően félek a vérvételtől?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, még sosem voltam, tűfóbiám van,már ha meglátom ájuldozok, hányingerem van ver a víz, ráadásul rosszul is vagyok ha reggel nem tudok enni

mit tanácsoltok?

2014. júl. 29. 12:22
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem tudok ajánlani, olyan vagyok, mint te.

Nemrég teherbe estem, az első gondolataim között volt, hogy úristen, hány vérvételen kell majd átesnem? Elmondom neked, sokon (ez de hülye szó...). De tudod, mi történt? Félájultan bementem az első alkalommal, és mondtam, hogy tudom, hogy azt hiszik, hisztizek, meg tök ciki, hogy hamarosan anya vagyok, és itt verem magam a földhöz, hogy jaj, vérvétel, de ez van, tényleg rettegek. És képzeld, egy nagyon kedves nő volt a laboros, nagyon-nagyon odafigyelt, gyengéd volt, és képzeld el, ha hiszed, ha nem, nem éreztem semmit. Olyan hihetetlen volt, majdnem megpusziltam a nőt. Kérdezte, hogy volt-e valami rossz tapasztalatom, ami megelőzte ezt, mondtam, hogy igen (ezt nem részletezném most).

Szóval azóta már kétszer voltam vérvételen, előtte mindig rettenetesen parázom, de ott mindig kellemesen csalódom. Nyilván nem nézek oda (még a Híradónál is elfordulok, ha az influenza-oltásokról van blokk), de nem is ájulok el.

Tanácsolni nem tudok semmit, csak annyit mondani, hogy valószínűleg nem is lesz olyan rémes, mint félsz tőle. Ha viszont tényleg ájulós vagy, akkor rögtön mondani kell, hogy számítsanak rá.

2014. júl. 29. 12:33
 2/2 anonim ***** válasza:
Én nem a vérvételtől félek, hanem hogy utána rosszul leszek. Tudom, kicsit fura :) Én 21 éves vagyok, és májusban voltam először (!) vérvételen. Még a dokim is csodálkozott hogy gyerekként sem voltam soha. :D Ciki, nem ciki, én nagyon féltem, rosszul voltam, mikor a nő elkezdte a kezemre kötni azt a valamit, elkezdtem sírni is.. Maga a folyamat kb fél perc, vagy annyi sem, azzal nem volt bajom, de utána... Nem bírtam felkelni se, majdnem fél órán át csak feküdtem, szőlőcukrot szopogattam, zúgott a fejem, nagyon rossz volt. Jövő héten megyek megint, nem örülök neki, de azzal vigasztalom magam, hogy legutóbb is tuléltem. :D Tanácsom nincs.. kitartás, csak ezt tudom mondani :/ kb fél perc míg leveszik a vért, kicsit regenerálódsz, 1 órával a procedúra után már semmi gond nincs. :)
2014. aug. 15. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!