Van itt még olyan, aki fél a vérvételtől?
Hogyan néztek szembe vele?
Nekem holnap kellene vévételre mennem, és kicsit megijedtem tőle, mert nem birom nézni, ahogy engedik ki a vérem. :(
Ne nézd, azt kész.Én önkéntes véradó vagyok, semmi komoly.
Mikor benyomják a tűt, kissé fáj, oszt kész.Nem a világ vége.Vérvétel után pihenj egy kicsit, ne végezz fizikai munkát, igyál sok folyadékot. :P De ezt ők is elmondják majd.
Én nem félek tőle, hanem rosszul leszek. Nem szoktam odanézni mert a vér látványától is rosszul vagyok, de ha nem nézek oda, akkor is érzem, hogy a véremmel együtt az élet is távozik belőlem. Az utolsó ilyennél majdnem lefolytam a székről :D
Nem tehetek róla, nem bírom, pedig véradó is szívesen lennék, de így nehezen menne :)
Vérvételkor nem vesznek le annyit, hogy bármi bajod legyen (elvileg).
Én 1x voltam életemben vérvételen, még nem láttam ilyet. Végignéztem. Kutya bajom nem volt se a látványtól se utána ahogy levették.
De még véradó nem voltam. Majd egyszer.
A vérvételhez használt tűk vékonyak! A véradásos tűk nem vékonyak!
Amúgy meg ne nézz oda:D én 7 éve járok negyedévente, mégse tudok oda nézni, nem ciki. Egyszer néztem oda, és majdnem elájultam.
Kedves 7. hozzászóló!
Onnan veszem, hogy vékonyak, hogy volt alkalmam egész közelről megnézni őket. A véradáson használt tűknél sokkal vékonyabbak, és jóval vékonyabbak azoknál a tűknél, amiket mondjuk 20 évvel ezelőtt használtak vérvételhez.
(Ha van kedved, megnézheted ennek a katalógusnak a 34. oldalán, hogy az egyszer használatos vérvételi tűk átmérője 0,7 / 0,8/ 0,9 mm.)
Az, hogy a vérvételhez használt kémcsövek olyan gyorsan, gyakorlatilag néhány másodperc alatt megtelnek, az nem annak köszönhető, hogy nagy lenne a tű átmérője, hanem annak, hogy a vért vákuumos, zárt vérvételi rendszerrel veszik le.
A tű tövénél lévő un. "bütyökhöz" csatlakoztatják a speciális, vákuumos kémcsöveket, és ezek mintegy "kiszívják" a vénából a szükséges vérmennyiséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!