Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Más is fél a vérvételtől?

Más is fél a vérvételtől?

Figyelt kérdés
Csütörtökön megyek, de már most görcsben van a gyomrom, sírhatnékom van. Szerintem még sosem voltam, legalábbis nem emlékszek rá. Nagyon félek az egésztől, meg attól, hogy utána elájulok, vagy hányok. :( Egyszer a fogorvos ahogy beadta az érzéstelenítő szurit, akkor leesett a cukrom, és az asszisztens kísért ki a váróba, és adott nekem cukrot, mert majdnem elájultam. :( Nagyon gyenge a gyomrom. :( Másnak is van ilyen gondja? :(
2014. máj. 5. 11:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is 23 évesen mentem "először" (nem emlékszem a legutóbbi alkalomra annyira régen volt). Én is tartottam tőle. A nővér nagyon tudott valamit, mert a szúnyog csípés kellemetlenebb volt, és nem hittem el neki, hogy megszúrt a tűvel.

A könyöknél vékony a bőr, és nagyon vékony tűt használnak, így tényleg minimális beavatkozás lett a vérvétel. Akkor macerás a dolog, ha az embert napi szinten szúrják.

2014. máj. 5. 11:36
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ajánlott nem görcsölni előtte, ha a nővért is lestresszeled, akkor szokott félrebökni. Ürísd ki az agyad előtte, és nem lesz gond.
2014. máj. 5. 11:37
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
nem
2014. máj. 5. 11:39
 4/9 anonim ***** válasza:
70%
Ne nézz oda! Keress egy érdekes dolgot a szobában és azt figyeld ! Észre sem veszed és kész. Előtte ne egyél, de igyál sima vizet.
2014. máj. 5. 11:48
 5/9 anonim ***** válasza:
85%

Általában meg szokták kérdezni, de ha mégsem, akkor szólj, hogy ájulós vagy és akkor elfektetnek, úgy veszik le a vért. Egyébként ne félj. Pikk-pakk túl leszel rajta és majd mosolyogsz rajta, hogy ettől fostál ennyire? :)

Én csak az eredménytől szoktam félni mindig, pedig magától a procedúrától nem, pedig volt már néhány kellemetlen is. :)

2014. máj. 5. 12:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Sokan vannak így. Én mindig irtóztam a vértől, látványától is, ha beszéltek róla, akkor is, ha megszúrtak, pláne. A sors fintora, hogy aztán 30 évet dolgoztam emberi vérrel. Lassan tárgyiasult a dolog és már csak mint a munka tárgyát tudtam tekinteni. Most meg mióta a saját vércukromat mérve szúrkálom magam, meg laborba szúrnak, már szinte közömbösen hagy.
2014. máj. 5. 12:00
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Huu basszus én is iszonyuan félek a vérvételtöl, habár én emlékszem rájuk és komolyan mondom mikor kisebb voltam 14 éves, akkor nem féltem igy.. De most!!!! Ugy ver a szivem, hogy csak na... nagyon félek töle...
2014. máj. 5. 12:01
 8/9 A kérdező kommentje:
Azóta voltam, csak elfelejtettem vissza írni. Köszönöm a válaszokat! Sajnos borzalmas élménnyel jöttem ki. Mér a váróban hányingerem volt, rosszul voltam, mikor én következtem, egyből köözöltem a nővel, hogy már most rosszul vagyok, nem lehetne-e fekve? Elkezdett velem veszekedni, hogy ez nem kívánságműsor, üljek le, még sok embert kell szúrnia. Szóval ülve vészeltem át. Maga a szúrás és a folyamat tényleg rövid volt, és nem is fájt, viszont utána kegyetlenül rosszul lettem. Amint levette a vérement, és odaszorította a vattát, rám parancsolt, hogy menjek ki, ne tartsam fel a sort. A falba kellett kapaszkodnom, amíg ki nem értem a váróba, annyira rosszul voltam, foltokat láttam zúgott a fejem, tényleg azt hittem, hogy menten összeesek.. Egy kedves nénike adott nekem cukrot (nálam is volt cukor is, tea is a vérvétel utánra, de megmozdulni sem volt erőm, nem még hogy elővegyem a táskámból..) aztán megkínált vízzel is. Nagyjából 20 percet szenvedtem még a váróba, lassan kezdtem észhez térni, utána ettem a saját cukromat, meg ittam a teámat. Másnapra belilult az egész kezem, és fájt is. Szóval nekem az első alkalom emlékezetes marad, de a csupa rossz élmény miatt. :S
2014. máj. 29. 16:00
 9/9 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy ilyen rossz élményt szereztél. :(

Normális helyen nem így működik, ott kedvesek az emberek, és ha látják, hogy rosszul vagy, foglalkoznak veled. A helyedben ezt nem hagynám szó nélkül.

2014. máj. 29. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!