Szerintetek se költsek ilyenekre?
Nem iszok, nem cigizek, még koncertekre, moziba sem járok. Nem cserélgetem állandóan az okostelót és a laptopom is 5 éves. Mindig mindenből a lehető legolcsóbbat veszem meg. Még egy csokit, dvd filmet sem engedek meg magamnak.Egyetlen szenvedélyem van, a könyvek. Azokból is az igényes, keményfedeles kiadások. Nagyon vágyok a keményfedeles, illusztrált Tolkien könyvekre, a Trónok harcára (kb. 6000 Ft/db, illetve a Sobotta anatómia atlaszra. Ezekkel megelékszem, más nem kell ilyen formában. A pénzemért megdolgozok, túlórázni is szoktam. A családom mégis fel van háborodva, hogy miért adnék ki annyi pénzt ezekért. Pedig a szüleim dohányoznak és havonta minimum 12 ezerért. A legidősebb tesóm érmeket gyűjt, sorsjegyezik és úgy cserélgeti a telefonjait, mint más a fehérnemüt.
Anyámat azért sem értem, mert neki is rengeteg könyve van. Ő is láthatja, hogy sok puhaborítósból esnek ki a lapok, fedőlap. Ezzel szemben az örökölt, kb. 50 éves keménykötésűeknek semmi baja.
Apám pedig sokat költ sorsjegyekre, horgász cuccokra.
Ezek után komolyan nem értem, hogy miért kell engem leszólni. Én ezekre a könyvekre vágyok, ennyi kell a boldogságomhoz.
Jajj ne haragudj, valahogy átugrottam azt, hogy dolgozol :D
A te pénzed, te döntöd el, nekik kuss van
Kicsit tuskónak, hátrahúzónak tűnik a család. Tervezd úgy az életedet, hogy mielőbb sikerüljön leválni róluk. A Te érdekedben. Menj külön, amint teheted.
Szeretni persze szabad őket, csak ajánlatos észrevenni, hogy hozzád képest más szellemi síkon állnak.
Ha ennyi kell a boldogságodhoz, ne engedd, hogy bárki beleszóljon.
Nekem az elektronika és a világítás a becsípődésem (autón), az utóbbi 2 évben kb 150 ezret költöttem ilyesmire. Szemmel látható az eredménye, mégis sokan hülyének néznek miatta és ezt el is fogadom. De soha senki nem szólt bele, hogy mit csinálhatok a kocsimon, nem is hagytam volna.
Lelkiismeret furdalás nélkül vedd meg.
Ha bárki szóvá teszi, mondd el azt, amit leírtál, hogy se cigi, sem horgászcucc, sem új telefon. Helyette könyvek. Teljesen jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!