Ezt a helyzetet hogyan oldjuk meg? A volt férjem szerint költsek kevesebbet a lányainkra, mert ő nem tud az új gyerekeire ennyit áldozni.
Nem értem. Ha a volt férjed semmit sem fizet a gyerekei után, akkor miért zavarja, te mennyit költesz?
Vagy fizet gyerektartást?
arról én nem tehetek, hogy ő egy két gyerekes asszonynak csinált még kettőt és most egy fizetésből próbálnak hatan megélni.
Ennyi :)
Egy árva szót sem szóltam amikor azt mondta, hogy nem tud adni a lányok nevelésére egy fillért sem
- Pedig kérhetnél gy.tartást! Én kérnék is, kit érdekel, ő hányat csinált még? Ők is az ő gyerekei!
Neked van igaza, de azért tedd a szívedre a kezed: jó érzés a májadnak, hogy a te gyerekeid jobb helyzetben vannak, mint az exed új gyerekei.
De ne feledd; azoknak a gyerekeknek van apja is, anyja is. A tieidnek csak anyja. Talán tudatalatt anyagi javakkal próbálod kompenzálni a gyerekeknek, hogy nincs apjuk.
Gondolom azért zavarja, mert a másik két gyerekének meg rosszul esik, hogy ők nem kapnak annyit, mint ez a két gyerek.
Abszolút nem jogos a kérése, mondd meg neki, hogy inkább legyen nagyon hálás, amiért nem kérsz gyerektartást és örüljön neki, hogy legalább ennek a két gyereknek jó dolga van és semmiben nem szenvednek hiányt. Más, tisztességes apa ennek örülne, nemhogy még szóvá tenné...
Nem, nem kompenzálok semmit. Ha úgy nézzük, a lányaimnak két apjuk is van, mert jelen van az életükben az apjuk is és a férjem is gyermekeiként szereti őket.
Nem fizet gyerektartást, mert elméletben minden költség közös lenne, de ez sem valósul meg. Most egy hétig voltak náluk, ezért adtam neki 20000Ft-ot, úgy érzem ez fedezi a lányok miatt felmerültő plusz költségeket.
Attól félek, hogy ezért fogja kevesebbszer látogatni és elvinni őket, ez viszont nagyon megviselné a lányokat.
Már átgondoltam, mit tudnék még változtatni, de feladtam. A volt férjem szemében az is extrának minősül, hogy a gyerekek minden nap esznek gyümölcsöt, nálam meg ez az alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!