Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnak is kell hónap végén...

Másnak is kell hónap végén kölcsönkérnie vagy csak az én anyám nem tudja beosztani a pénzt?

Figyelt kérdés
2010. márc. 4. 12:28
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Az én anyukám 42 000 ft nyugdíjat kap. Na ez tudjuk, hogy éhen halni kevés. szegénykém nem költ semmi luxusra, tényleg semmire, a tesómmal lakik, és ha a tesóm nem lenne, szó szerint éhen halna szegény ennyi pénzből.

Ilyen is van, hogy tényleg nem lehet megélni abból amit kapsz.

2010. márc. 4. 16:35
 22/24 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem semmi rossz nincs abban ha kisegíted az anyukádat.Ha nem tudsz adni ugysem adsz nem??

Ha külön háztartásod van neked kell a legjobban tudni mi mennyibe kerül.Talán ha magadhoz vennéd és gondoskodnál róla mint azt ő tette amíg felnőttél,akkor lehet nem kérne kölcsön....

2010. márc. 11. 07:19
 23/24 anonim ***** válasza:
42%

Hát szerintem az a kérdés összetett dolog. Van mondjuk egy adott család, aki él egy bizonyos szinten, most jött ez a válság, meg az ország is egyre lentebb csúszik. De ez az adott család hozzá van szokva a régi életszinvonalhoz, és nem veszik magukat észre hogy nem engedhetnék meg maguknak mondjuk a globus mustárt, csak tescos sz@rt. Hozzá vannak szokva hogy autóval furikáznak még a budira is... stb.. Kölcsönök, áruhitelek stb.. És szépen adósodik el. Mi családunk is is hasonló dolog zajlott le.. a hiteltől eltekintve... Én egyetemre járok, fater muter friss nyugdíjasok. Én egyetemen vagyok, némi pénzt azért én is felhajtok, bár nem vagyok teljesen önellátó :( Nah lényeg az hogy van 1 családi házunk, és egy lakásunk... Eggyik sem hitellel terhelt.. Az autó... havi 32.000ft.. ezt csak azért irtam hogy ezek a hitelek vannak... Nah téli időszkba csak eggyik lakás kell fizetnünk másik albérletnek van kiadva... Annak az 1 db háznka a gázszámlája... 50.0000ft+villayn 15.000ft.. plussz viz.. stb rezsi olyan 100.000ft. tehát olyan durván 130.000ft per hónap télvíz idején... namármost. Fater nyugdíj melett dolgozik... nyugdíj 132.000ft+82.000ft.. muter 76.000ft nyugdíj.. plussz amit albirleti díjat kapunk 25.000ft. tehát olyan kb havi 320.000ft bevétel van havonta, most még jövök én néha mert nem mindég van pénzem... ez olyan havi 10e ft lehet... Kérdem én a többi 180 ezer ft Hova a faszba tünik?!?! És nem nagylábon élés.. semmi pénz szórás vagy ilyesmi... Hanem márkás kaja, az árak megnem nézése...stb.. és ajjaj el lehet baszni a pénzt ha nem figyel az ember...

De egyvalamit megtanultam, lehet mondani hogy rossz a helyzet, mert válság, meg stb... De tenni lehet ellene küzdeni kell a jólétért, tanulni, dolgozni mint a gép...

Higgyétek el sem faterom, sem muterom nem nagy "valami"

fater vasutas volt, muter meg könnyűipari betanított munkás. 8 általánossal, és 16 évesen kezdett 4 műszakban dolgozni. Én felnézek rájuk, és lentebb én sem adom, ha kell szart lapátolok, ha kell unalmas egyetmi órákon rohadok, de akarok egy életszinvonalt. Van kiút a pénztelenségből... persze idősekket tudom sajnálni, egy bizsonyos mértékkel. De ugye mindenki tudja mitől függ a nyugdíj összege?????!!!! szóval eddig, aki meg fiatal is nyuglődik hogy nincs pénz, az meg próbáljon más irányba orientálódni mint ahol van. Tanuljon ha teheti, szerezzen másik képesítést, olvasgasson álás hirdetéseket, válaljon másodálást.. sorolhatnám.

Szóval nincs olyan hogy lehetelen!!! hozzá állás kérdése az egész!! Aki meg fikázni akar tegye, dolgoztam nyáron, dolgoztam reggel, dolgoztam éjszaka.. Meg sorolhatnám. Szóval aki arra fogja hogy f@sz vagyok mert még nem tom milyen a nagybetüs élet, hát annak elárulom tudom.

2010. márc. 11. 15:20
 24/24 anonim válasza:
Sajnos ez elég gyakori, ha sok a nem várt kiadás, az a tapasztalatom, hogy sokan nem tudnak kijönni a havi bevételeikből. Van egy olyan érzésem, hogy ilyen gazdasági helyzetben ez idővel csak rosszabb lesz.
2010. márc. 11. 18:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!