Másnak is kell hónap végén kölcsönkérnie vagy csak az én anyám nem tudja beosztani a pénzt?
addig örülj,amíg csak kölcsönkér(és meg is adja)
Majd ha dolgoznak a tekervények és kitalálja,hogy hozzád költözik,esetleg válj el,aztán költözz hozzá,mert milyen jól megéltek majd a fizudból+ a gyerektartásból,akkor majd igazán aggódhatsz.
Az én szüleimnek elég kevés volt a nyugdíjuk, de nem akartam azzal megbántani vagy kellemetlen helyzetbe hozni őket, hogy nekik kelljen kölcsönkérni. Inkább a saját bevásárlásokkor beraktam még nekik is ezt-azt a kosárba, csak annyit, amit még ledobhatok az asztalra, hogy hihető legyen, hogy "megláttam/akciós volt/nem tudtam otthagyni". Persze sosem fogadtam el pénzt. Így minden hónapban tudtam nekik kb.10-15ezer forinttal segíteni. Lehet, hogy ha én nem veszem meg, akkor nem került volna pl. színhús az asztalukra. És nehogy azt hidd, hogy minket szétvet a pénz: havi kb.130-150ezer forintból élünk hárman! Csak van autónk és ezért megtehetem, hogy hetente egyszer valamelyik multinál vásárolok be. Egyszer férjem az auchanos blokkunkkal besétált nálunk a coopba és összeírta, ott mibe került volna a vásárlás: majd' 3ezerrel fizettünk volna többet egy 11ezres vásárlásra! Azonkívül én figyelem a közeli szavatosság miatt leárazott termékeket, ha ilyet kifogok, sokat veszek és lefagyasztom. Van még egy seregnyi trükköm, amit persze a közvetlen környezetünk nem ismer, nem beszélünk róla.
Ha teheted, segítsd anyukádat, nem hiszem, hogy ő szívesen kér kölcsön, a szülők inkább adni szeret(né)nek!
Azt tudod, hogy mennyiből él? Milyen kajákra költ? Mert így elsőre nekem ez kicsit erős, hogy "nem tudja beosztani a pénzt". Nyugdíjas?
Egyébként kérdésedre válaszolva, szerintem sajnos sokan vannak úgy, hogy nem jönnek ki a pénzükből és hó végére nem marad. De hogy anyukád is ebbe a csoportba tartozik-e vagy felelőtlenül szórja a pénzt, ezt egy mondatodból nem lehet leszűrni. Nyilván ha az előbbi akkor próbáljatok valami megoldást találni (segély vagy lehet kérni méltányossági nyugdíjemelést, ami nem nagy összeg, de mivel azt sem írod, hogy mennyit szokott kérni, lehet, hogy az is segítség lenne). Ha az utóbbi (tehát felelőtlenül szórja), akkor próbáld elmagyarázni neki, hogy másképp kezelje a pénzét, esetleg kísérd el vásárolni, vidd el kocsival bevásárlóközpontba, ott azért lényegesen olcsóbbak a termékek, mint a sarki közértben. Ha ennek ellenére szórja a pénzt, akkor viszont ne adj neki tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!