Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnak is kell hónap végén...

Másnak is kell hónap végén kölcsönkérnie vagy csak az én anyám nem tudja beosztani a pénzt?

Figyelt kérdés
2010. márc. 4. 12:28
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
tőlem kér kölcsön és így a saját háztartásomra nem marad..
2010. márc. 4. 13:15
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Nincs plazmatévém! Van egy állásom, amiből a zsámlákra és élelemre telik! Hol itt a luxus? Nem iszok, nem dohányzok, nem füvezek!Hajamat magam vágom! Gyerekek! Ez csak pénztárca kérdése!
2010. márc. 4. 13:15
 13/24 anonim ***** válasza:
69%
Persze kedves mocskolódó hozzászólók, nem kell tudnia beosztani a pénzt a kedves anyukának, de senki nem kötelezhető arra, hogy kölcsönadjon neki. Mert mindenkinek saját magának kell gondoskodni a szükségleteiről, különösen ha az illető egy felnőtt ember.
2010. márc. 4. 13:17
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Azt az elején is írhattad volna, hogy külön háztartásban laktok. Így más a helyzet. Miért nem ülsz le vele beszélgetni, hogy mennyi pénzből él, mire fordítja, hogyan tudna jobban spórolni, stb.?
2010. márc. 4. 13:18
 15/24 anonim ***** válasza:
67%

addig örülj,amíg csak kölcsönkér(és meg is adja)

Majd ha dolgoznak a tekervények és kitalálja,hogy hozzád költözik,esetleg válj el,aztán költözz hozzá,mert milyen jól megéltek majd a fizudból+ a gyerektartásból,akkor majd igazán aggódhatsz.

2010. márc. 4. 13:25
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleimnek elég kevés volt a nyugdíjuk, de nem akartam azzal megbántani vagy kellemetlen helyzetbe hozni őket, hogy nekik kelljen kölcsönkérni. Inkább a saját bevásárlásokkor beraktam még nekik is ezt-azt a kosárba, csak annyit, amit még ledobhatok az asztalra, hogy hihető legyen, hogy "megláttam/akciós volt/nem tudtam otthagyni". Persze sosem fogadtam el pénzt. Így minden hónapban tudtam nekik kb.10-15ezer forinttal segíteni. Lehet, hogy ha én nem veszem meg, akkor nem került volna pl. színhús az asztalukra. És nehogy azt hidd, hogy minket szétvet a pénz: havi kb.130-150ezer forintból élünk hárman! Csak van autónk és ezért megtehetem, hogy hetente egyszer valamelyik multinál vásárolok be. Egyszer férjem az auchanos blokkunkkal besétált nálunk a coopba és összeírta, ott mibe került volna a vásárlás: majd' 3ezerrel fizettünk volna többet egy 11ezres vásárlásra! Azonkívül én figyelem a közeli szavatosság miatt leárazott termékeket, ha ilyet kifogok, sokat veszek és lefagyasztom. Van még egy seregnyi trükköm, amit persze a közvetlen környezetünk nem ismer, nem beszélünk róla.

Ha teheted, segítsd anyukádat, nem hiszem, hogy ő szívesen kér kölcsön, a szülők inkább adni szeret(né)nek!

2010. márc. 4. 13:28
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tudom beosztani a pénzt majd 40 évesen.Ha kezembe kerül bizony alig fél óra alatt el tudom költeni,de nem teszem,mert a férjem viszont nagyon tud spórolni,és nem engedi..Nekünk sincs Plazma Tv,sőt mobil telefonom sincs.Nem bagózom,nem iszom,nem járok fodrászhoz én sem..A hajfestést,és hajvágást én is meg tudom csinálni.Kozmetikusnál,műkörmökért életemben nem voltam(nincs is rá szükség)Nincs hitelünk sem,így elég jól elvagyunk anyagilag.Eddig még kölcsön kérni sem kellett,remélem nem is kell soha..
2010. márc. 4. 13:35
 18/24 anonim ***** válasza:

Azt tudod, hogy mennyiből él? Milyen kajákra költ? Mert így elsőre nekem ez kicsit erős, hogy "nem tudja beosztani a pénzt". Nyugdíjas?

Egyébként kérdésedre válaszolva, szerintem sajnos sokan vannak úgy, hogy nem jönnek ki a pénzükből és hó végére nem marad. De hogy anyukád is ebbe a csoportba tartozik-e vagy felelőtlenül szórja a pénzt, ezt egy mondatodból nem lehet leszűrni. Nyilván ha az előbbi akkor próbáljatok valami megoldást találni (segély vagy lehet kérni méltányossági nyugdíjemelést, ami nem nagy összeg, de mivel azt sem írod, hogy mennyit szokott kérni, lehet, hogy az is segítség lenne). Ha az utóbbi (tehát felelőtlenül szórja), akkor próbáld elmagyarázni neki, hogy másképp kezelje a pénzét, esetleg kísérd el vásárolni, vidd el kocsival bevásárlóközpontba, ott azért lényegesen olcsóbbak a termékek, mint a sarki közértben. Ha ennek ellenére szórja a pénzt, akkor viszont ne adj neki tovább.

2010. márc. 4. 13:48
 19/24 anonim ***** válasza:
Nálunk az egész családnak kellene, csak hát a bank hagyja, hogy mínuszba menjünk és nem kell senkihez futni, hogy nem elég a pénz.
2010. márc. 4. 14:15
 20/24 anonim ***** válasza:
81%
szia! én jól keresek, mégse elég :) hó végén a férjemtől szoktam kérni, ilyenkor kérdezi, mi van picim, elgogyott a zsebpnéz :P? de sose kéri vissza, így a köv. fizuból mindig veszek neki annyiból valami meglepit, annak viszont nagyon örül :)
2010. márc. 4. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!