Mit csináljak most? Igaza van a fiamnak, de ne így oldjuk meg!
Ha változtatni akarsz, arra most tökéletesek a feltételek.
Ott van a fiad, aki kiáll melletted. Azt hiszem, te elég konfliktus-kerülő lehetsz. Ennek lehet az eredménye, hogy a lányod, az unokád és a párod is így viselkednek veled.
Szerintem itt az ideje annak, hogy kiállj magadért. Nem lesz egyszerű, de a fiad biztosan fog segíteni. Beszélj vele!
Gondold át, mit szeretnél, miben akarsz változást. Először önmagadban tisztázd, aztán csináld végig. Akkor is, ha nehéz.
Őszintén kivánok kitartást hozzá!
A új párról inkább semmit se mondok. Aki szereti az édesanyját az nem hagyja, hogy durván viselkedjenek vele.
A kisunoka is megérdemelte a pofont. Életemben egyszer kaptam édesapámtól egy atyai pofont. Én is szemtelen voltam a nagyival. Nem tudom pontossan hány éves voltam, de hasonló korban, mint az unoka. Egy hétig duzzogtam miatta, de aztán odamentem a nagyihoz és bocsánatott kértem apunak pedig megköszöntem, hogy észhez térített.
A fiad megmutatta, hogy szeret és legyél érte hálás.
A volt vejed miatt pedig ne agódj, a fiad, azt is el fogja intézni, ha nem hagy békén.
Én egyszer voltam neveletlen nagymamámmal, de nagyon kikaptam érte. Ha a lányod nem neveli meg a gyerekét, majd a fiad megteszi.
Nem értem, mindenki látja, hogy rossz ahogy viselkednek, változtatásra kéne őket rábírni, de a srác módszerét meg kritizálod kérdező. Teljesen nyilvánvaló, hogy más módszer nem hatásos. Akkor mi nem tetszik?
A gyereket én nem ütöttem volna meg. Tudom, hogy a szép szó sem mindig használ, de azt csináltam volna, hogy "szar a kaja? ja bocs" és elveszem a tányérját, meg mondom neki, hogy elmehet az asztaltól, sajnáljuk, hogy ő nem eszik velünk. Szerintem ettől koppant volna, hogy ha jártatja a száját, éhen marad. És mégsem erőszak azért.
Tudom, milyen rohadtak tudnak lenni már egész kis gyerekek, de a felnőttektől tanulják. meg a gyerek sokszor átveszi a szülőjétől a nagyszülőkhöz való hozzáállást. Sajnos a kissrác érzékeli rajtad, hogy nincs senki előtt tekintélyed - de ezen lehet változtatni, csak ezentúl tényleg ne hagyd magad!
Viszont ha valaki anyámra egy rossz szót is mondana, annak nekimennék, pedig egy vékony nő vagyok. Egy erősebb fizikumú férfinak ez egyenesen kötelessége, ha valaki bánt egy nőt a környezetében. Miért, most mit csináljon, álljon tátott szájjal? Tudod engem is bántalmaztak régen, és nagyon, nagyon hálás lettem volna, ha valaki így kiáll mellettem, mint melletted a fiad!
Szerintem dobd ki ezt az agresszív "párt" és ne hagyd többé, hogy bárki megalázzon! Én nem vagyok az erőszak híve, de bizonyos erőszakos bunkókkal más nyelven nem lehet beszélni, mert másból nem értenek! A fiadnak igaza volt ha agyerek esetében nem is teljesen, de a "párod" esetében (az ilyen amúgy nem pár...)
29/N
Hát nem tudom milyen ember lehetsz, de TE tolerálod, hogy egy tíz éves így beszéljen veled és a lányoddal? Meg azt, hogy a párod néha agresszív veled? De a fiad volt agresszív és el akarsz vele beszélgetni, hogy nem ez a megoldás?
Miért nem beszélgettél el eddig az unokáddal, a pároddal?
És egyáltalán van neked önbecsülésed? És megijedtél, hogy a párod elhagy? Én már küldtem volna, nem azért mert durván szól hanem már az ittaságért. A lányomat is a gyerekével, oda ahol eltűrik ezt a viselkedést.
De ha te a fiadat akarod helyretenni, hát meg is érdemled az unokádat is meg a párodat is. Mondjuk én eddig sem voltam túl együttérző a családon belüli erőszak elszenvedőivel, mert tisztában voltam vele, hogy ez nekik jó (mazichizmus elfajzott változata lehet) és segíteni sem érdemes nekik, mert még a segítő lesz a rossz.
Egyébként pedig az unoka nem ettől a pofontól lesz aggresszív, hanem ha ezt megengedik nekik tízévesen, mit gondolsz mi lesz a következő 16 évesen beleveri a nagymama fejét a tányérba. Meg az anyjáét is.
Nem megoldás, de az sem, hogy egy 10 éves gyerek lehülyéz. Én mondjuk magam csapnám szájba a gyerekemet vagy akár az unokámat.
A fiad meg akar védeni egy olyan helyzetben (helyzetekben), amit te nem tudsz megoldani illetve kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!