Mit csináljak most? Igaza van a fiamnak, de ne így oldjuk meg!
A párodnak mondd meg, hogy részegen ne bántalmazzon és akkor a fiad egy arany ember lesz.
A vejednek meg azt mondd meg, hogy azzal foglalkozzon, hogy a fia minősíthetetlenül beszél és inkább nevelje meg! Ha már ő tanította erre! Ezzel foglalkozzon.
Próbálom értelmezni a helyzetedet.
Együtt élsz az elvált lányoddal, annak a gyerekeivel és az új pároddal. Az unokád minősíthetetlenül viselkedik veled. A lányod ezt nem rendezi, mert "Így neveli az apja". Ekkora butaságot! A kedves lányod dolga lenne elbeszélgetni a gyerekével, és tiszteletre nevelni! Ez nem kenhető arra, hogy "apu így neveli"! Nyilván nem az apjával van többet a gyerek, hanem veletek. Micsoda dolog az, hogy ilyesmit megenged magának? Ez a lányodat minősíti, de téged is.
A "párod" meg nem sok szót érdemel.
Úgy tűnik, a fiad az egyetlen, aki őszintén szeret, és tisztel téged! Becsüld ezt meg, támaszkodj rá, és rakj rendet magad körül a segítségével!
Én a fiad helyében nem csak a kölköt vágtam volna szájon, hanem az anyját is. Sőt, elsősorban őt. Hogyan tűrheti, hogy a gyereke (akiért ő a felelős!!!) így beszéljen a nagyanyjával, aki mellesleg fedelet biztosít számára???
Az új párod meg nagyon jól teszi, ha elköltözik. Az iváshoz nem kell család, azt csinálja egyedül, ne tegyen tönkre másokat.
Ha az unokád apja reklamál a pofon miatt, azt is fogja tudni kezelni a fiad. Hátha észhez tér a kedves apuka, és tiszteletre neveli a gyerekét.
Te pedig nagyon örülj, amiért ilyen fiad van!
8:47 vagyok.
Értem én, hogy a módszer nem az, amivel te meg szeretnéd oldani a dolgokat. Meggyőződésem, hogy hosszú távon nem is jelenhet megoldást, de tűzoltásra talán megfelelő.
Félre ne érts, nem vagyok híve a testi fenyítésnek. 3 felnőtt fiam van, soha életemben nem ütöttem meg egyiket sem.Igaz, okom sem volt rá soha. Ennek ellenére mondom, hogy egy 10 éves gyerek, aki esetleg már huzamosabb ideje gondolja azt, hogy ő a jani a háznál, bárhogy beszélhet az anyjával, a nagyival...hát, szerintem kezdésnek szükséges volt a pofon. Nem gonoszságból mondom, hanem meggyőződésből. Ha a gyerek túlságosan beleélte már magát, hogy neki bármit lehet, akkor szép szóval, beszélgetéssel nem biztos, hogy célt lehet érni. Arra lehet jó a nyakleves, hogy belássa: van nála erősebb akarat, ő még csak egy taknyos kölök. Ez nyilván némi lelki traumát okoz neki, de úgy jó. Innen lehet kezdeni a sok-sok beszélgetésre épülő nevelést. Következetesen, szigorúan és szeretettel. Csak az a gond, hogy ez döntően az anya dolga lenne, nem a tiéd.
Ezt kellene átbeszélnetek hármótoknak. A fiadnak, lányodnak és neked.
A párod fizikai megfékezése már más eset. Aki a részegségig iszik, és olyankor terrorizálja környezetét, arra az észérvek nem hatnak. Ezt meg neked kellene nagyon alaposan átgondolnod. Én meg nem tudom érteni, miért akarhat egy nő olyan férfit maga mellé, aki iszik és durva? Ez általában nem javul, hanem romlik az idő múlásával. Biztosan kell az neked?
A volt vejed is megérdemli, hogy végre helyre zökkentsék az agyát. Az sem baj, ha nem tőle gyengébb, védtelenebb nőkkel kell fölényeskednie, hanem egy másik férfival találja szembe magát.
Ne érts félre, nem az észt osztom. Sok mindent láthatok hibásan, hiszen csak körvonalaiban ismerem a történetedet. Én csak a lehetőségeimhez mérten próbálom elmondani, amit én gondolok erről.
Sok sikert kivánok a helyzet megoldásához nektek!
10:16-os szívemből szóltál,abszolut egyetértünk!!!Nem is értem,hogy más,hogy láthatja ezt másképp.A fiad módszere végre hatásos,mert úgy látszik a szép szó nem segített.A férjeden erősen elgondolkodnék,hogy mi az,amit ad neked,pofonon kívül,mi az,amiért ragaszkodsz hozzá.Már rég össze kellett volna pakolnod a cuccát,aztán hajts,amerre lát.
A kiskölök meg kihasználja az elvált szülők közti ellentétet és mindenkivel úgy bánik,ahogy akar.Gondolom kiismerte,hogy kivel meddig mehet el és most rájött,hogy van,akivel szemben nem engedhet meg mindent!
A fiad az egyetlen normális ember a házban,örülj neki,hogy ő ilyen és végre nyugodt életed lehet,ha hagyod.
Szia, szerintem a fiad jol tette, hogy pofont adott a kissracnak, es jol tette, hogy az uj agressziv baratodat is ellatta!
Nem ertelek egyaltalan. Bar gondolom az lehet a gond, hogy te tulsagosan is meghunyaszkodo tipus vagy, akit konnyen hulyenek neznek, es kihasznalnak. Sajnos te nem tudod megvedeni magadat.
A kicsi is megcsak 10 eves, es ilyen szovege van? Neveletlen kolyok.
Az agressziv bunko uj baratra pedig miert van szukseged?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!