Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az a köztudatban,...

Miért van az a köztudatban, hogy a gyerek csak a gyerektartásból "él"?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom, hogy X ember fizet gyerekenként 30-40 vagy még több ezer forint gyerektartást.

Aztán ugye minimum 1-2 hetente megy érte, hozza-viszi, mennek kirándulni, strandra, pónigolni, vesz neki ruhákat, tankönyveket, játékokat, feltölti a telefont, ételt-italt, ha szállodában szállnak meg akkor ugye fedezi a gyerek költségeit, belépőket, stb.

Erre még barátok közt is minimum havi 10-20 ezret lehet számolni.

És szinte minden esetben ez úgy van, hogy apuka otthagyott lakást, házat, mindent a gyerekre való tekintettel.

Anyuka (vagy ritkább esetben apuka) ugye megkapja a segélyeket, támogatást, mindenféle kedvezményeket, ami sok 10 ezerre rúg.

Az ok, hogy otthon megy a villany a TV, a gáztűzhely, és a gyerek is ebből fogyaszt, de nehogy már ilyen apróságokon kelljen kiakadni!

Főleg, hogy a villany, télen a konvektor nem tudja, hogy otthon éppen 1 ember vagy 7 személy tartózkodik, ugyanannyiba kerül.

Ilyenkor mindenki azon háborog, hogy hogyan lehet pl. 30-40 ezerből 1 gyerek havi költségeit fedezni.

DE! Nem csak abból kell fedezni a gyerek költségeit amit az apuka utal át havonta!

Plusz ugye, nem mindenki tejben-vajban fürdik.

Sokan ennek a töredékéből élnek meg (felnőtt emberek).

Tehát ha az össz bevételt elosztjuk a háztartásban lévők számával, van hogy kijön 10-15 ezer. (rokkant nyugdíj, munkanélküli egyik vagy másik fél, vagy esetleg semmit nem kap X vagy Y, közmunkások, de szülőknél él még, akik alig keresnek valamit, stb, és még sokáig sorolhatnám)

2015. júl. 2. 23:10
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
0%

"Az anyának NEM KELL mellétenni a másik felét."

És ugyan miért nem? Pont olyan kutyakötelessége, mint az apának.

"Ezzel ellentétben, hozzáteszi, még többet is."

Ha hozzátenné, akkor biza az a 60-80 elég lenne. De mint a kérdező is pedzegeti, itt a lehúzásról, az élősködésről van szó. Azaz anyuci lehúzza akit ér: az államot (minket), a környezetét, az exét, bárkit.

Szerinted ez helyes, támogatandó álláspont?

Nem gondoltad te ezt át...

2015. júl. 6. 21:08
 32/36 A kérdező kommentje:

"Az anyának NEM KELL mellétenni a másik felét."

Ja persze. Akkor az anyuka sza....ja le a gyereket.

Apuka fizessen mindent, anyuka csak hagyja, hogy éppen ott lakjon egy plusz gyerek vele...

"Ezzel ellentétben, hozzáteszi, még többet is."

NORMÁLIS ESETBEN!!!!!

De amint bármi van, egyből telefonál, hogy kell erre meg arra pénz.

"A gyereknevelés nem csak abból áll, hogy játékot veszek a gyt-ból a gyereknek."

Ez így van.

De ezt akkor magyarázd meg az execskémnek, mert ő elküldi reggel a gyereket az iskolába, majd ameddig csak lehet ott tartja, (mert ugye a pasijával van programja) aztán mikor már otthon van, akkor átküldi barátnőkhöz, osztálytársakhoz, hétvégén meg hozzám, vagy akihez csak le tudja passzolni.

"Erre szerinted elég havi 10-20 ezer gyt? Mert ha igen, éljél te ennyiből."

Még mindig nem fogod fel, hogy nem ennyiből él a gyerek???? (plusz ha pl. munkanélküli lennék, ahogy voltam is egy ideig, és egy haveromnál laktam, mikor az "anyuka" kidobott, akkor én miből éltem?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????)

Az már mellékes, hogy írtam, hogy én 30 ezret fizetek, DE A JÖVEDELMEM SZERINT CSAK 16 EZRET KÉNE, plusz ugye otthagytam MINDENT, TEHÁT ÉN A SEMMIBŐL kezdtem az életem, és nem kéne egy fillért sem fizetnem.

Plusz ugye én megyek a gyerekért, és viszem haza, KOCSIVAL, mert az "anyuka" úgy követeli meg, és akkor rohanjak, ide-oda kölcsön kérni ami ugye nekem többlet pénz, plusz ugye, minden alkalommal kell cipő meg ruha, meg ilyen-olyan cucc, tehát még barátok közt is havi MINIMUM 50 ezret költök a gyerekre, attól függően, hogy tudok plusz munkát vállalni, vagy kések az albérlettel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (mint ahogy most is)

Az "anyuka" mit is költ a gyerekre????????

Miért kéne a gyereknek havi 10-20-ból megélnie?

Ez ki is írta? Én 30-at plusz még sokkal többet fizetek alkalomtól függően (holott sokan 23.000-48.000 ezerből "élnek" úgy hogy albérletet, rezsit, stb, kell fizetni, és szó sincs gyerekről)

A tankönyveket ingyen kapja, a ruhákat, cipőket, táskát, stb, általam (egy turkálóban dolgozik egy ismerősöm) ingyen, a suliban ingyen kajál, a füzeteket én veszem a többi iskola szerrel együtt, a táborokat én fizetem, amennyit csak tudok, én hozom én viszem, HA van betegség, akkor MINIMUM a felét én fizetem, és még sokáig sorolhatnám.

DE nem én kapom a nevelési segélyt a családi pótlékot, a gyerektartást, és minden más olyan segélyt, amit az execske úgy vesz fel, hogy: "Egyedül nevelem az egyetlen gyerekem, és a volt férjem nem fizet nekem semmit"

De lehet, hogy én vagyok a hülye, és úgy kéne cselekednem, mint sok más pasi.

Kirakja az utcára a nőt, aki megcsalta, ide vagy oda 1 vagy több gyerek, NEM fizet egy fillért sem, övé a közös lakás, FEKETÉN dolgozik, havi sok száz ezerért, de azt hazudja, hogy nincs semmi bevétele, soha nem hívja fel a kölkét, ha az hívja, akkor nem veszi fel, sosem megy érte, sosem hívja magához, és akkor legalább boldog élete van!!!!

2015. júl. 6. 21:22
 33/36 anonim ***** válasza:
72%

Hát kérdező, én nem olvastam el az utolsó hozzászólásod, mert nem érdekel, de az exed a te választásod volt. Részemről kiléptem ebből a témából.

Tessék elolvasni az idetartozó törvényeket.

2015. júl. 7. 16:48
 34/36 anonim ***** válasza:

milyen érdekes hogy a kérdező nem magyaráza hosszasan hogy van párja

ők 2 fizuból élnek 2en

az anyuka 1 fizuból tart el 3 embert persze a segélyekből aztán lubickolnak

2015. júl. 10. 20:44
 35/36 oddbarbie1975 ***** válasza:
Én a férjemtől 2008-ban váltam el. A két gyerek után fejenkét fizet 10000 FT-ot. Évekig rendesen fizetett, bár a láthatásra nem vitte el őket. Csak húsvét és karácsony másnapján. 2013-ban az első barátnőjével szakított. Abban az évben összejött avval akivel most él. 2014-ben kezdődtek a gondok. Hol fizetett, hol nem vagy kevesebbet adott. Én az első adandó alkalommal bementem a bíróságra és elindítottam a letiltási eljárást. 2015-ben végrehajtóhoz került a dolog, így már letiltják a fizetéséből. Én pedig jelzálogjogot tettem a lakására. Tavalyi év vége felé kaptam meg a földhivataltól a lakása tuljdoni lapját. Hát érdekes dolgok vannak rajta. Nem fizette a távfűtést, OTP felé több ezer eurós tartozás, egy mezőgazdasági ZRT felé is tartozik több, mint egy milló forinttal. A legdurvább, hogy a SOLE-MIZO ZRT-nek több mint öt millió forinttal tartozik. Ezek a cégek 2010. májusában tettek jelzálogjogot a lakására. Mégis én vagyok a szemét, mert behajtom rajta a tartozását. Összesen 20000 FT-ot kellene fizetnie havonta 2008. óta. Plusz a beiskolázás felét, ezt részletekben adhatta mindig meg. Nem kértem soha egy összegben a dolgot.
2016. márc. 14. 17:52
 36/36 oddbarbie1975 ***** válasza:
Amúgy dolgozom közmunkásként. Kapom az adókedvezményt, a z emelt csp-t, rendszere gyerekvédelmi támogatás és 3000 Ft lakhatási támogatás. Ezekután én nem érzem magam pénzéhes anyának. De nekem illetve a gyerekeknek a megítélt gyerektartás jár. Ebből fizetem a bérletüket, a nagyobbnak a menzát (ő középiskolás) és amire még szükségük van.
2016. márc. 14. 18:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!