Miért van az a köztudatban, hogy a gyerek csak a gyerektartásból "él"?
Sokszor olvasom, hogy X ember fizet gyerekenként 30-40 vagy még több ezer forint gyerektartást.
Aztán ugye minimum 1-2 hetente megy érte, hozza-viszi, mennek kirándulni, strandra, pónigolni, vesz neki ruhákat, tankönyveket, játékokat, feltölti a telefont, ételt-italt, ha szállodában szállnak meg akkor ugye fedezi a gyerek költségeit, belépőket, stb.
Erre még barátok közt is minimum havi 10-20 ezret lehet számolni.
És szinte minden esetben ez úgy van, hogy apuka otthagyott lakást, házat, mindent a gyerekre való tekintettel.
Anyuka (vagy ritkább esetben apuka) ugye megkapja a segélyeket, támogatást, mindenféle kedvezményeket, ami sok 10 ezerre rúg.
Az ok, hogy otthon megy a villany a TV, a gáztűzhely, és a gyerek is ebből fogyaszt, de nehogy már ilyen apróságokon kelljen kiakadni!
Főleg, hogy a villany, télen a konvektor nem tudja, hogy otthon éppen 1 ember vagy 7 személy tartózkodik, ugyanannyiba kerül.
Ilyenkor mindenki azon háborog, hogy hogyan lehet pl. 30-40 ezerből 1 gyerek havi költségeit fedezni.
DE! Nem csak abból kell fedezni a gyerek költségeit amit az apuka utal át havonta!
Plusz ugye, nem mindenki tejben-vajban fürdik.
Sokan ennek a töredékéből élnek meg (felnőtt emberek).
Tehát ha az össz bevételt elosztjuk a háztartásban lévők számával, van hogy kijön 10-15 ezer. (rokkant nyugdíj, munkanélküli egyik vagy másik fél, vagy esetleg semmit nem kap X vagy Y, közmunkások, de szülőknél él még, akik alig keresnek valamit, stb, és még sokáig sorolhatnám)
"az egyedülálló 2 gyerekes anyának is luxus a rántott hús"
Elméleti síkon igen, de ugye ha valaki miatt engem dobott, (egy olyan valakiért, aki NEM tisztességes úton keres nem keveset) abból következik, hogy NEM egyedül álló.
"az apának csak magát kell eltartanija 1 magasabb fizuból"
A magasabb fizetés is relatív.
Amikor együtt éltünk, akkor ugye én kerestem többet (mivel az execske 1 napot sem dolgozott, tehát nulla bevétele volt), de most az új férje susmusaiban ő is részt vesz, így nem részletezem, hogy milyen pénzek kerülnek oda.
"a kölykök meg minimum 1 havi bér minuszt jelentenek"
Ha ez neki probléma, akkor nem kellett volna félrelépnie, illetve nem kellett volna követelnie, hogy nála maradhasson a gyerek, akivel kb. nullát foglalkozik.
"az meg hogy minden apuka ponilovagolni jár a gyerekével megmutatja menyire ninmcs realitás érzéked"
Ez csak egy példa volt.
De teljesen mindegy. Egy strand, egy állatkert, egy gyorsétterem, egy játszóház, stb, mind-mind pénzbe kerülnek, és nálunk, CSAK ÉN viszem ilyen helyekre a gyerekem, mert anyuka kijelentette, hogy neki ilyesmihez nincs türelme, ehelyett fodrász, mozi, utazások a pasijával kettesben, de mindig minden esetben gyerek nélkül.
Lehet, hogy kérdésem elég általánosítva lett, de valahogy félelmetes, hogy napról-napra találkozok ehhez hasonló történetekkel, amikor beszélek pl. az új szomszéddal, egy új munkatárssal, a postással, stb.
Én mindegyikük ugyanilyen szitut ír le.
Ő tengődik egy albérletben sokad magával, mindent otthagyott a gyereknek/gyerekeknek, ezen felül fizet gyerektartást, csomó mindent vesz a gyereknek. (cipő, ruha, szemüveg, táska, tanszerek, különtanári órák, ....)
És mégis mindig az ex követelőzik, mint az én esetemben is, feljelentget, mert hogy tudna a gyerek havi 30-ból megélni, miközben én többet fizetek a bíróságon megállapítottnál, holott ha a szokásos 20%-ot fizetném, akkor még nagyobb balhék lennének.
http://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__valas_..
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..
Egy kis olvasnivaló, hogy leszállhass a földre, kérdező.
Mellesleg én soha egy fillér tartásdíjat nem kaptam a gyerekeimre a volt férjemtől, annak ellenére, hogy megítélték. Mivel képes voltam egyedül eltartani őket, és nem volt kedvem a jogi hercehurcához, ezért hagytam a fenébe. Sajnos, ezt nem minden nő engedheti meg magának.
A kérdés jogos, hiszen a gyerek költségének csak a fele kellene, hogy legyen az apától vont gyerektartás, a másik felét az anya kell, hogy állja... és hát havi hatvan-nyolcvan rugóból aki nem tud fölnevelni egy gyereket...
Valószínűleg az a probléma gyökere, hogy sok nő úgy gondolja, hogy a gyerektartás az az ő kettejük jövedelme (azaz csíp belőle ő is jócskán - ahelyett, hogy igyekezne mellétenni még a maga részét is). Így aztán persze, hogy kevés.
Igen, Jancsika, a nő annyira ügyes, hogy havi 20-30 ezer forintból nemcsak a gyereket, de még magát is fenntartja - lakhatással, kajával, ruhával, mindennel együtt...:D
De nagy az isten állatkertje...
"Csak zárójelben. Azért azt remélem mindenki észrevette, hogy a kérdező azt írja, anyuka mindenféle segélyre és támogatásra jogosult. Na most megjegyezném, mindenféle segély akkor jár, ha létminimum alatt él a család."
Persze, ha az "anyuka" és az új "apuka" bejelentett, és normális munkából él.
De ugye azt is írtam, hogy ez nem így van.
Tehát, bár nem ci....ok, de az az élet céljuk, hogy mindig minden körülmények között a legtöbb segélyt ki tudják csikarni mindenkitől, miközben a gyerekre semmit nem költenek, holott ők, utazgatnak, vásárolgatnak, és ne soroljam a többit, de NEM EZ VOLT A KÉRDÉS!!!!
"ha ennyire nem törődik a gyerekekkel, nem tudod elperelni tőle?"
Azért nem tudom, mert míg én otthagytam egy 3 szobás, mindennel felszerelt, csili-billi öröklakást, addig én egy kb. penészes albérletben lakom többed magammal ahogy már írtam is.
(mikor el kellett jönnöm, akkor az "világ végén" találtam másik munkát, ahová be lettem fogadva, nem a szakmámban, és jóval kevesebbért, amit eddig kaptam), de ne kelljen bérkimutatást fénymásolnom, mert itt NEM az volt a kérdés, hogy "anyuka" letojja a gyereket, én meg nagyságrendekkel többet adok amit csak tudok" és ilyenkor mi a teendő?
"De nagy az isten állatkertje..."
No látod, ebben egyetértünk... ugyanis én nem azt írtam, hogy kettejüket tartatná el a gyerektartásból (bár azért nálunk "fejlettebb" országokban erre is van jócskán példa), hanem hogy kvázi meglopja a gyerekét, amikor magára is költ belőle, ahelyett, hogy hozzátenné a maga részét.
Remélem, így már érthetőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!