Ebben a helyzetben mit tehetnek a szülők? Mindenképpen hátat fordítanak valamelyik gyereküknek?
4 testvér van, a legidősebb egyetem alatt terhes lett. A barátja elhagyja, hazaköltözik. A baba megszületik, és onnantól kezdődnek a bajok. A többi 3 gyerek nehezen viseli a babát, az éjszakai sírást, hogy ha alszik akkor csendben kell lenni.
A lány 22 éves, a kisebbek 19, 17 és 17 évesek. A baba 4 hónapos.
A gyerekeknek nem kell részt venniük a baba ellátásában, nem kell vigyázni rá, pelenkázni, semmi ilyen.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Köszönöm a válaszokat. Igazából gyakorlati tanácsot szerettem volna, de azt keveset kaptam.
A füldugót kipróbáljuk.
Nem kell néma csendben lenni, de ha átjön hozzájuk 3-4 barátjuk akkor néha hangosak tudnak lenni.
Anyagilag sehogy sem érinti őket a dolog.
Külön szobája van mindenkinek. Még azon gondolkozunk, hogy átcseréljük a szobákat úgy, hogy mi leszünk a férjemmel a baba mellett, de még nem sikerült megegyezni hogy kinek melyik legyen a szobája.
Lehet, hogy tényleg a nagyobb figyelem a bajuk egyébként. Erre próbálunk jobban figyelni.
A lány természetesen levelezőn tanul tovább, nem nappalin. Az apa szülei is segítenek anyagilag is és vigyáznak is a babaára, ha kell - de eddig nem nagyon kellett, csak 3 vizsga alatt.
Az apa azt mondta, nem akarta igazán a gyereket, csak a szülei nyomásának engedett. Ő már 28 éves, van 2 idősebb testvére de még nem volt unoka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!