Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben a helyzetben mit tehetne...

Ebben a helyzetben mit tehetnek a szülők? Mindenképpen hátat fordítanak valamelyik gyereküknek?

Figyelt kérdés

4 testvér van, a legidősebb egyetem alatt terhes lett. A barátja elhagyja, hazaköltözik. A baba megszületik, és onnantól kezdődnek a bajok. A többi 3 gyerek nehezen viseli a babát, az éjszakai sírást, hogy ha alszik akkor csendben kell lenni.

A lány 22 éves, a kisebbek 19, 17 és 17 évesek. A baba 4 hónapos.

A gyerekeknek nem kell részt venniük a baba ellátásában, nem kell vigyázni rá, pelenkázni, semmi ilyen.

Mit lehet ilyenkor tenni?

2015. júl. 1. 20:02
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
47%
szerintem meg az az önző, hogy a lány haza költözik, gyerekestül a szülei nyakára, felborítva ezzel a jogosan otthon élő testvérei életét. Utolsó tán te is otthon növeszted a feneked? A lány a gyereket választotta, majd tanul ha a gyerek bölcsis lesz.
2015. júl. 1. 20:51
 12/33 anonim ***** válasza:
24%
már nem gyerekek bírják ki
2015. júl. 1. 20:56
 13/33 anonim ***** válasza:
28%
Mért, 11-es, hova mehetne? Egyébként pont ugyanannyi "joga" van otthon lenni, mint a 19 évesnek.
2015. júl. 1. 20:58
 14/33 anonim ***** válasza:
53%
Én nem zavarnám el a nagylányt. Érettségivel nem nagyon találna olyan munkát amiből eltarthatja magát és az unokát és fizethet egy albérletet. Az újdonsült nagyszülők a kis unokát is segítik azzal, ha támogatják a lányt az egyetem befejezésében. Amúgy meg nem hiszem, hogy kis toleranciával ne lehetne rendesen élni egy kisbaba mellett. Mi lenne ha az anyjuk lett volna még az utolsó pillanatban még egyszer terhes és most egy ötödik kistestvérük lenne? Azt is ugyanúgy szeretettel elviselnék, és az unokaöcsit/húgit is el tudják csak akarat kérdése. Legalább azt fogják majd a szüleiktől megtanulni, hogy a család összetartó és nem hagyjuk a bajban azt sem, aki egyszer hibázott az életben.
2015. júl. 1. 21:01
 15/33 anonim ***** válasza:
72%
Egyébként számomra az egész felvetés érthetetlen. Egy családban, amelynek már gyakorlatilag felnőtt tagjai vannak, mindig annak segítenek, aki bajban van. Most a 22 éves van bajban, lehet, hogy pár év múlva az egyik, most 17 éves lesz abban. Ez nem azt jelenti, hogy a szülők bárkinek hátat fordítanának.
2015. júl. 1. 21:15
 16/33 xinexol válasza:
53%

Szeintem se oké ez így, ha már a gyereket választotta, akkor gondoskodjon róla. A szülők támogathatják esetleg lakhatásban stb, de nehogy az legyen már hogy a lány visszamegy egyetemre, szülöknek kényelmesen lepasszolja a gyereket és éli világát mintha nem történt volna semmi. A minimum az, hogy elmegy dolgozni és megteszi amit tud, nem pedig várja hogy kiszolgálják. Egyetemre is be tud járni mellette, rengetegen dolgoznak ugyanigy egyetem mellett. A szülők segítségével nincs gond, ha ilyen módon ő is tesz a gyerekért, a testvérek meg lehetnének tényleg kicsit toleránsabbak.

Az a baj ha dolgozik+egyetem, akkor nem tud foglalkozni a gyerekkel, tehát ugyis muszáj hogy szülők vigyázzanak rá napközben. De gondolom nem ok nélkül iylen elutasítóak a testvérek sem, biztos van okuk rá, gondolom nem volt egy túl jó testvér az idősebb lány. Mindegy, ha ebbe már beleugrott, akkor vállalja a nehézségeket.

2015. júl. 1. 21:21
 17/33 xinexol válasza:
71%

Viszont el zavarni nem zavarnám el, ő is ugyanúgy a gyerekük és segíteni kell rajta. De ez nem jelenti azt, hogy ki kell szolgálni mindenben. Egyébként egyetemen kérhet passziv félévet, halaszthat, ezernyi megoldás van.

Amúgy az lenne a legjobb ha a lány beszélne a tstvéreivel, mert ahogy előbb is irtam, köztük vannak problémák..nem véletlen hogy a 3 testvér ennyire intoleráns. Ez egyértelműen az legidősesbb lány hibája lehet.

2015. júl. 1. 21:25
 18/33 xinexol válasza:
35%

A ne zavarjátok el inkább arra vonatkozik, hogy ne tagadjátok meg a segítséget. Szóval nyugodtan szóba jöhet egy albérlet szülői segítséggel és napközben is vigyázhatnak a gyerekre amíg az anya dolgozik, éjszaka meg az anyánál lenne.

Elég nehéz helyzet lenne ez, de ő vállalta.

Ráadásul, ha a gyerek az első a családban igy is, akkor legyen az első az ő életében is.

2015. júl. 1. 21:32
 19/33 anonim ***** válasza:
44%

Az anya felelőtlensége miatt miért kellene a család többi tagjának is szenvedni? Most még "csak" sír a baba, de rövidesen kúszik-mászik, szalad és mindenütt ott lesz. Összemaszatolja, széttépi a többiek könyveit stb. Egyre több baj lesz vele.

Kérdés az is, hogy a család hány szobában lakik?

A vőlegény vajon miért gondolta meg magát az esküvő előtt, amikor tudta, hogy gyerekük lesz? Ennek komoly oka lehetett.

A testvéri összetartás nem terjedhet ki, a felelőtlen testvér és gyerek eltartására.

A nő menjen dolgozni, kérjen tartásdíjat, költözzön albérletbe és viselje a következményét a felelőtlenségének.

2015. júl. 1. 22:03
 20/33 anonim ***** válasza:
48%
20:39 mégis honnan a frászból szedted, hogy nekem nincs vagy nem lesz diplomám? Amúgyis elég gyerekes személyeskedni, ha nincs más érved. Segíteni nem csak úgy lehet, hogy ezzel 3 másik ember életét teszik kellemetlenné. Igenis a lány a hunyó itt. Miért esik teherbe 22 évesen, egyetem mellett? Miért támaszkodik egy gondolom ugyanolyan fiatal fiúra, végzettség, munka nélkül? Akinek semmi más biztosítéka nincs, csak a párja, az ne szüljön. Hisz lehet, hogy holnap elcsapja egy kamion, aztán akkor hova megy, meg mit csinál a gyerekkel? Nem minden szülő ilyen segítőkész vagy lehetőségekkel teli. És ha már ott van, akkor miért nem húzza meg magát és hálás azért, hogy segítenek, ahelyett, hogy még azt is elvárná, hogy minden a gyerek körül forogjon? Más bajba jutott anyáknek ennyi sem jut. És itt nem egy embernek van baja a helyzettel, hanem háromnak. Tudod azt szokták mondani, hogy ha valamit sokan mondanak, azon érdemes elgondolkozni, hátha van benne valami igazság.
2015. júl. 1. 22:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!