Ebben a helyzetben mit tehetnek a szülők? Mindenképpen hátat fordítanak valamelyik gyereküknek?
4 testvér van, a legidősebb egyetem alatt terhes lett. A barátja elhagyja, hazaköltözik. A baba megszületik, és onnantól kezdődnek a bajok. A többi 3 gyerek nehezen viseli a babát, az éjszakai sírást, hogy ha alszik akkor csendben kell lenni.
A lány 22 éves, a kisebbek 19, 17 és 17 évesek. A baba 4 hónapos.
A gyerekeknek nem kell részt venniük a baba ellátásában, nem kell vigyázni rá, pelenkázni, semmi ilyen.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Szeintem se oké ez így, ha már a gyereket választotta, akkor gondoskodjon róla. A szülők támogathatják esetleg lakhatásban stb, de nehogy az legyen már hogy a lány visszamegy egyetemre, szülöknek kényelmesen lepasszolja a gyereket és éli világát mintha nem történt volna semmi. A minimum az, hogy elmegy dolgozni és megteszi amit tud, nem pedig várja hogy kiszolgálják. Egyetemre is be tud járni mellette, rengetegen dolgoznak ugyanigy egyetem mellett. A szülők segítségével nincs gond, ha ilyen módon ő is tesz a gyerekért, a testvérek meg lehetnének tényleg kicsit toleránsabbak.
Az a baj ha dolgozik+egyetem, akkor nem tud foglalkozni a gyerekkel, tehát ugyis muszáj hogy szülők vigyázzanak rá napközben. De gondolom nem ok nélkül iylen elutasítóak a testvérek sem, biztos van okuk rá, gondolom nem volt egy túl jó testvér az idősebb lány. Mindegy, ha ebbe már beleugrott, akkor vállalja a nehézségeket.
Viszont el zavarni nem zavarnám el, ő is ugyanúgy a gyerekük és segíteni kell rajta. De ez nem jelenti azt, hogy ki kell szolgálni mindenben. Egyébként egyetemen kérhet passziv félévet, halaszthat, ezernyi megoldás van.
Amúgy az lenne a legjobb ha a lány beszélne a tstvéreivel, mert ahogy előbb is irtam, köztük vannak problémák..nem véletlen hogy a 3 testvér ennyire intoleráns. Ez egyértelműen az legidősesbb lány hibája lehet.
A ne zavarjátok el inkább arra vonatkozik, hogy ne tagadjátok meg a segítséget. Szóval nyugodtan szóba jöhet egy albérlet szülői segítséggel és napközben is vigyázhatnak a gyerekre amíg az anya dolgozik, éjszaka meg az anyánál lenne.
Elég nehéz helyzet lenne ez, de ő vállalta.
Ráadásul, ha a gyerek az első a családban igy is, akkor legyen az első az ő életében is.
Az anya felelőtlensége miatt miért kellene a család többi tagjának is szenvedni? Most még "csak" sír a baba, de rövidesen kúszik-mászik, szalad és mindenütt ott lesz. Összemaszatolja, széttépi a többiek könyveit stb. Egyre több baj lesz vele.
Kérdés az is, hogy a család hány szobában lakik?
A vőlegény vajon miért gondolta meg magát az esküvő előtt, amikor tudta, hogy gyerekük lesz? Ennek komoly oka lehetett.
A testvéri összetartás nem terjedhet ki, a felelőtlen testvér és gyerek eltartására.
A nő menjen dolgozni, kérjen tartásdíjat, költözzön albérletbe és viselje a következményét a felelőtlenségének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!