Akiknek nem volt egyházi szertartás az esküvőjén, a gyereküknek nem is lehet keresztelője?
Sógornőméknek semmilyen nem volt, még polgári sem, mégis meg van keresztelve a fia.
Keresztség a fontos akkor, nem az esküvő.
Evileg nem, gyakorlatilag van az a pap aki megkereszteli..
Pl engem megereszteltek, papváltás vota. Faluban ahonnan származom, 3 évvel kesőbb a tesőmat csak komoly összeg elleneben, es a szüleim hazassága ejeben kereszteeltek okna meg.. Eután már nem lett, sőt tesőm 10 évesen maga dötött úgy, hgyha őta a közösség nem akarta akkor nem erőlteti. Ennek ellenére hisz Istenben...stb
Minek a keresztelo ha nem vagytok hivok ?
Ha a gyerek akar felnott fejjel is keresztelkedhet meg jobb is.
4. Vagyok.. Sokszor megfogadtam, hogy telefonról nem írok, "tehetséges" vagyok azon gépelve...
A szüleim két különböző vallást gyakorolnak, katolikusnak kereszteltek engem, mint apukámat, mivel anyu nem akart átkeresztelkedni így nem engedték házasodni őket. Mi pedig katolikus szemleletben nevelkedtünk, de a templomot pont az említett pap miatt kihagytuk...nagyon vaskalapos öreg, házsártos volt. A környező települések is alá tartoztak.
Szerettem volna a hittant, de ha engem nem is, de másokat fizikailag is fenyített, így nem engedték..
Egyébkén én így nem nevezem magam vallás gyakorlónak, a férjemmel egyelőre nem is házasodtunk templomban. Ő az elmúlt években nem gyakorolja aktívan a vallását( katolikus) 17 éves koráig ministrált is.
Ha lesznek gyerekeink akkor keresünk megfelelő gyülekezetet, és összeházasodunk és őket is szeretnénk ha abban a szemléletben nőnének fel.
Persze vannak amikkel nem értek egyet, e ezt majd én lejátszom magamban.szerintem a mai modern világban túl szigorúak a elvek... Bar nem baj, ha lazítanának, akkor még ennél is feslettebb lene a világ, mert valljuk be,hogy hagy kívánni valót maga után, pedig én vallom,hogy házasság előtt érdemes együtt élni..
Isten orok o nem lazit nem halad a koral.
Vallasosag nem egyenlo a hivo elettel
A majd az tag fogalom
Egyhazi eskuvo nem szugseges allam eleg hiszen isten ott volt ve l etek.
Gyulekezeti elet kell ok segitenek tamogatnak es korrigalnak ha kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!