Ha nem vagyok megkeresztelve (nö vagyok), de a pärom igen, a kisfiunknak lehet keresztelöje?
Ez szerintem nem így van! Mi utána néztünk!!! Én meg vagyok keresztelve,sőt bérmálva is stb. a Párom nincs! Nem engedik!!!! Csak ha mind a két szülő van keresztelve,és volt templomi esküvőtök!
Ez tuti így van,24 hetes terhes vagyok,mi is úgy gondoltuk,hogy meg lehet oldani! :(
Hál'Istennek babadömping van :)
Ez ma már a többedik ilyen kérdés.
Te sem írtad le, milyen vallású is vagy, milyen keresztelőről lenne szó.
Sajnos a protestánsoknál nagyjából mindent lehet :(
Ha katolikusok vagytok, akkor a párodnak kellene kérnie otthonról egy igazolást a keresztelése megtörténtéről, és utána lehet kérni a keresztelést. Amit, ha a pap nem lát súlyos okot, nem lehet megtagadni. A keresztelésnél a szülők megígérik, hogy a gyermeket a katolikus egyház tanításai szerint nevelik. Ha az egyik szülő már katolikus, akkor ez vélhetően megvalósítható.
A templomi esküvő megléte sem lehet komoly akadály. Igaz, hogy ennek hiányában a papban felmerülhet a kérdés, akarják e a szülők a katolikus egyház törvényei szerint nevelni a gyermeket, hisz maguk sem tesznek eleget ennek a törvénynek. DE a gyermek keresztsége (üdvössége lehetőségének biztosítása) magasabb rendű érdek, mint a szülők házasságának rendezése.
Szerintem a korábbi hozzászóló esetében elég önkényesen járt el a pap.
Kánonjog- C.I.C. III. fejezet
868. kán. -- 1. §. Ahhoz, hogy a gyermeket megengedetten kereszteljék
meg, szükséges:
1. hogy a szülôk, illetve legalább egyikük, vagy az, aki törvényesen helyettesíti ôket, beleegyezzék;
2. hogy megalapozott remény legyen a katolikus vallásban való nevelésre; ha ez teljesen hiányzik, a keresztséget a részleges jog elôírásai szerint halasszák el, értesítve a szülôket ennek okáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!