Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben a helyzetben mit tehetne...

Ebben a helyzetben mit tehetnek a szülők? Mindenképpen hátat fordítanak valamelyik gyereküknek?

Figyelt kérdés

4 testvér van, a legidősebb egyetem alatt terhes lett. A barátja elhagyja, hazaköltözik. A baba megszületik, és onnantól kezdődnek a bajok. A többi 3 gyerek nehezen viseli a babát, az éjszakai sírást, hogy ha alszik akkor csendben kell lenni.

A lány 22 éves, a kisebbek 19, 17 és 17 évesek. A baba 4 hónapos.

A gyerekeknek nem kell részt venniük a baba ellátásában, nem kell vigyázni rá, pelenkázni, semmi ilyen.

Mit lehet ilyenkor tenni?

2015. júl. 1. 20:02
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
72%
Különben meg sokszor a saját szüleik kiborulnak a gyereküktől, akiért szinte bármit megtettek volna, hogy megszülessen. Nem alszanak évekig, kiabálnak, a gyereken vezetik le stb. De olyankor jönnek a bíztató kommentek, hogy nem baj, ne szégyelld, nem vagy rossz szülő. De a kamaszoknak, akik nem akartak gyereket és nem is sok közük van hozzá, kötelező lenne mosolyogva eltűrni. Nem kettős mérce ez egy kicsit.
2015. júl. 1. 22:18
 22/33 anonim ***** válasza:
54%

"Az anya felelőtlensége miatt miért kellene a család többi tagjának is szenvedni? "

Egy csecsemő nem egyenlő egy atomcsapással, hogy olyan töméntelen szenvedést okozna.

"Most még "csak" sír a baba, de rövidesen kúszik-mászik, szalad és mindenütt ott lesz. Összemaszatolja, széttépi a többiek könyveit stb. Egyre több baj lesz vele. "

Ezért az az ésszerű megoldás, hogy segítik a nagylányt az egyetem befejezésében. Mire akkora lenne a gyerek, így esély van rá, hogy el tud költözni, és senkinek nem lesz tovább a terhére.

"A vőlegény vajon miért gondolta meg magát az esküvő előtt, amikor tudta, hogy gyerekük lesz? Ennek komoly oka lehetett. "

Vagy csak egy p$cs a vőlegény, ezt nem tudhatjuk.

"A testvéri összetartás nem terjedhet ki, a felelőtlen testvér és gyerek eltartására. "

Egyik testvér sem tartja el a gyereket. A szüleik segítenek annak, aki ugyanúgy a gyerekük, ez az ő döntésük.

"A nő menjen dolgozni, kérjen tartásdíjat, költözzön albérletbe és viselje a következményét a felelőtlenségének."

Tartásdíjat így is kap, a félbehagyott egyetem pedig a legnagyobb pénzkidobás. Dolgozni még egy darabig amúgy se tudna néhány hónapos csecsemő mellett, egy szimpla érettségivel pedig esélye sincs normális melóra. Miből fizessen albérletet?

Remélem, az ilyen sommás válaszadók közül egyiknek sincs gyereke, és nem is lesz.

2015. júl. 1. 22:26
 23/33 anonim ***** válasza:
71%

'Egy csecsemő nem egyenlő egy atomcsapással, hogy olyan töméntelen szenvedést okozna. '

Persze, ahogy az előbbi kommentemben írtam, sokszor a szülők képesek becsavarodni az első néhány évben, és velük mindenki együttérez. Bezzeg a mocskos kis kamasz k*lkök angyali boldogsággal tűrjék, mi? Meg ha egy ilyen kölök ideír, hogy valami baja van a családban, akkor az a válasz, hogy k*ssoljon és húzzon el dolgozni meeer ugye munkát csak az nem talál aki nem akar, meg albérletbe, meg nincs joga otthon lakni 18 éves kor után, örüljön, hogy nem rúgják ésatöbbi. Most meg jajszegényérettségivelnemtalálmunkát. Olyan szánalmas, hogy sok ember ha meghallja a kisbaba szót, bekattan valami az agyában, és semmi más nem érdrekli többé, még a saját elvei sem, csakhogy a gyerek az első, mindenkin átgázolva.

2015. júl. 1. 22:37
 24/33 anonim ***** válasza:
56%
utolsó, teljesen egyet értek veled. Én imádom a gyerekeket, kisbabákat, de egy kamasztól, akinek amúgy is rengeteg pihenésre van szüksége, senki nem várhatja el ezt. A lány magának szüli a gyereket nem pedig a családjának.
2015. júl. 2. 06:35
 25/33 anonim ***** válasza:
74%

Most a nővérnek szüksége van a segítségre, ezért muszáj segíteni neki. Ettől család, a család.

Hangszigetelésen nem gondolkodtatok még? Akkor nem zavarná annyira a fiatalabb testvéreket.

[link]

[link]

2015. júl. 2. 08:44
 26/33 anonim ***** válasza:
87%

szerintem függ attól, hogy hány szoba van.

mert ugye 4 gyerek van.optimális lenne külön szoba mindenkinek, azaz a 22 éves a kisgyerekével külön szobába lenne és a többiek is.

úgy engem biztosan nem zavarna. de ha már szűkös a hely és 2-3 ember jut egy szobára,akkor jogos a felháborodás, ennyi idősen már jó a privát szféra..

de természetesen húgként nem hibáztatnám a nővéremeet, hiszen nem tudhatta előre, hogy el fogja hagyni a pasi. de remélném azért, hogy nem ott akarja felnevelni a gyereket, hanem csak amíg nem rendeződik a helyzet, ideiglenesen lenne ott

2015. júl. 2. 10:08
 27/33 anonim ***** válasza:
21%
A baba azt tanulja meg, úgy él, ahogy a környezetében szoktatják. Tehát ez a csendben kell lenni nem teljesen így van, illetve törekedni kell arra, hogy a normál (hangsúlyozom: normál!) élet zajai ne zavarják a babát ha alszik. Egyéb esetben (tehát ha éjjel sír) azt szerintem jelen helyzetben el kell tűrni. A nagytesó bajba került, a szülők most segítenek, nyilván nem elvárható, hogy éljen az utcán a babával. Mivel a többi gyerek már elég nagy, ezért meg tudják ezt érteni (jobb helyeken).
2015. júl. 2. 10:12
 28/33 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem egyiknek sem kellene hátat fordítani, viszont inkább arra kellene őket kötelezni, hogy kompromisszumokat kössenek. A kisebbek bírják ki, ne nyávogjanak, ellenben a babás lány ne várja el, hogy amikor a babuci alszik, akkor síri kussban legyen az összes gyerek (főleg a 17 éves, akiknek a legtöbb joga van ott lenni, lévén még kiskorúak). Nyilván ne hallgassanak full blaszton technót meg heavy metált, de az se legyen, hogy a babához kelljen alkalmazkodni mindenkinek... főleg akkor, amikor már visít, mászik, mert ugye kb. abban az időszakban fog a két kisebb érettségizni, ahhoz meg azért szükség van a nyugalomra a tételkidolgozáshoz.
2015. júl. 2. 12:57
 29/33 anonim ***** válasza:
46%
Ha valaki nem tud aludni a gyereksírás miatt az nem döntés kérdése. Van aki nem tud és kész, és van aki nehezen viseli a kialvadtlanságot egészségügyileg. Ez ellen nem tehet semmit, akármilyen toleráns, és ennek komoly következményei lehetnek.
2015. júl. 2. 14:28
 30/33 anonim ***** válasza:
39%
Egy tinit se láttam még csecsemősírás miatt kórházba kerülni😀
2015. júl. 2. 14:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!