Érdemes így összeköltöznünk?
20 éves lány vagyok, jelenleg főiskolára járok, mellette 6 órásban dolgozom. 28 éves barátom dolgozik, viszonylag jól keres. Nyáron szeretne velem összeköltözni (mindketten a szüleinkkel lakunk).
Az lenne a problémám, hogy egy új lakás plusz a felújítása milliókba kerül (kinéztünk egy 1,5 szobásat, ha összejön akkor március végén megvesszük), ő meg fel szeretné újítani az otthoni szobáját, kocsit lecserélni (semmi baja a mostaninak, csak ő valami "menőbbet" akarna vezetni) és elmenni külföldre valahova egy hétre.
Ez így tök jól hangzik, csak ez a felesleges költekezés meg a lakásvásárlás nem fér nagyon össze.
Mindkettőnknek van félretett pénze (illetve én örököltem), a lakás ára épp kijön belőle, és talán 50-60 ezer maradna a felújításra. (Nyárig persze még gyűjtenénk hozzá.) Próbáltam neki utalni rá, hogy felesleges a szobáját felújítani (szekrény és ágycsere, festés, műanyag ablak stb.), hisz úgyis mindjárt elköltözik. Meg amúgy is a szabadidejének 90%-át nálunk tölti. Nyaralni sem kell hogy a legdrágább helyre menjünk, elég ha elmegyünk a helyi strandra egyszer-kétszer, az is megteszi, a lényeg hogy együtt legyünk, az mellékes hogy hol. Kitalálta, hogy hitelt veszünk fel közösen, és így mindenre futja, kivéve az autó-cserét.
Nem akarok hitelt felvenni, hogy ő szórhassa a pénzt. Nagyon szeretem, de nem szeretnék azért havonta fizetni egy x összeget, mert ő most költekezni akar. Szerintetek?
(1,5 éve vagyunk együtt)
Másfél éve vagytok együtt, és fiatalok vagytok. Eszedbe ne jusson közösen lakást venni vele még! És ha nem jön össze vele akkor mi lesz?
Már eleve most az van a soraidban, hogy már most nem értesz egyet azzal, ahogy ő hozzááll a pénzhez, hogy feleslegesen felújít, hogy menőzésből autót vesz. Finanszírozza ezt ő, nehogy vele vegyél fel hitelt!
Szeretem, szerelmes vagyok, és ő is az. Szeretnénk előbb együtt élni, és csak utána házasodni.
Azért mert 2 hete támadt egy hülye ötlete, nem fogom elhagyni. Szeretnék valami megoldást találni rá. (Ergo lebeszélni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!