Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyszülők válaszát várom! Mi...

Nagyszülők válaszát várom! Mi lehet az oka annak, hogy egy nagyszülő nem kíváncsi az unokáira?

Figyelt kérdés
2010. márc. 1. 15:27
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Hát ezaz!

Csak duma van, amikor ott vagyunk.

Viszont azért nem tesznek egy árva lépést sem, hogy találkozhassanak velük.

2010. márc. 1. 16:59
 12/23 anonim ***** válasza:
33%
Hát akkor szerintem te is tudod a választ a kérdésre :(
2010. márc. 1. 17:28
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Probald meg ugy felfogni a dolgot, hogy nincsenek nagyszulok.

Felesleges idegesiteni magadat ezen. Elhiszem hogy faj a dolog, de gondolj azokra, akiknel abszolut nincs nagyszulo. Mint pl. nalunk.

2010. márc. 3. 10:17
 14/23 anonim ***** válasza:
55%
Nem hiszem,hogy túl sok nagyszülő látogatná ezt az oldalt:) ha pedig így is lenne, nem vallaná be, miért nem látogatja.... Az én anyósom is anno, mindig azt hangoztatta,hogy ő minden unokáját egyformán szereti. Ahhoz képest, az én fiam nemrég volt 20 éves, azt se mondta bikmakk. A másik 3 évvel kisebb fiúunokájának pedig csak a konfirmálásra ,odaadta apósom aranygyűrűjét... és még sorolhatnám. Ha én kiváncsi leszek az unokámra (majd ha lesz egyszer), meg fogom látogatni...
2010. márc. 3. 11:13
 15/23 anonim ***** válasza:
35%
Ezt én is kérdezhetném.... Jó nálunk nem ilyen súlyos a helyzet, de bizony anyósom kb. 1 órányi bkv utazásra lakik tőlünk (szomszédos kerület), nem idős, nem beteg, otthon van nyár óra, már többször mondtuk neki, hogy nyugodtan jöhet hétközben is meglátogatni az unokáját, akit egyébként nagyon szeret (ezt tudom), de nem jön.... Én is feltettem ezt a kérdést hasonlóan, hogy engem ez bánt. Tudod milyen válaszok érkeztek? Hogy nem kell, hogy a nagyszülő szeresse az unokáját és nem kell látogatnia! Na az ilyen emberek egyébként milyen emberek? Milyen világban élünk,ha már a saját unokáját sem kell az embernek szeretnie? Akkor egy idegent hogy kedvel, netán szeret az ilyen? Én azt javaslom (bár nem ismerem a nagyszülőket), hogy azért próbáld velük megbeszélni, ha lehet higgadtan a dolgot, hogy nem hozzátok kellene, hogy jöjjenek, hanem az unokájuk szeretne néha a nagyszüleivel lenni. Ha nem értik, akkor sajnos nincs mit tenni, el kell fogadni, hogy sajnos ilyenek.
2010. márc. 3. 13:30
 16/23 anonim ***** válasza:
63%
én se tartom a nagymamámmak a kapcsolatot, pedig a SZOMSZÉDOM.. úgy vagyok vele, hogy régebben, amikor meséltek a lányok, hogy sütöttek meg elmentek sétálni stb.. irigykedtem, nem értettem hogy velem miért nem .. most sem értem, de azt hiszem meg vagyok nélküle.. a szánalmas kis húzásaira inkább nem vagyok kiváncsi.. inkább ne tartsuk a kapcsolatot és ne csináljunk szökőévente egyszer úgy mintha .. közben meg el van nélkülem .. mostmár kölcsönös .. nekem nem hiányzik, bosszantó de túl tudja tenni magát az ember rajta .. 17/L
2010. márc. 3. 15:09
 17/23 anonim ***** válasza:

Na, az én anyósom is csak a 3. unokáját nyalja falja, az én kettőm, az nem unoka, úgy néz ki, nagyon! Az oka, hogy a másik unoka a kedvenc gyerekéé, mert már anya korában is kivételezett! SSzánalmasnak tartom, de nem izgat.

Amúgy nem távolság kérdése, anyósom 8 km-re lakik mégsem jött sosem, az anyum 150-re és többet van itt, és él hal az unokákért! Ez van!

2010. márc. 3. 17:30
 18/23 anonim ***** válasza:
én nem vagyok, nagyszülő, de megfogadtam h nagyon szeretni és támogatni fogom a gyermekeim és az ő gyerekeiket, mert mindig elkél egy gondos nagyi
2010. márc. 3. 17:43
 19/23 anonim válasza:

Szia!

Én 24 éves unoka vagyok, akivel sosem foglalkoztak a nagyszülei! Jobb, ha nincs kapcsolatuk a gyerekeknek a nagyszülőkkel, minthogy azt lássák, amit kiskoromban én:

állandóan anyut szapulták, és bántalmazták is!

Hidd el néha jobb a különlét!

Hála égneg egy idő után feladták. De gondolj bele meddig juthattunk volna, ha nem teszik! Nézz hiradót és ott láthatod.

Találd meg a lelkibékéd, ne hagyd, hogy megmérgezze a lelhed! Nem éri meg! Anyu még most is szenved!!!!

2010. márc. 3. 18:15
 20/23 anonim ***** válasza:

Ez egy nehéz kérdés.

Egyébként meg nagyon sok nagymama van úgy, hogy a lánya gyerekeivel sokkal jobban tud unokázni, mint a fia gyerekeivel. Azt mondják, az "egyikféle" unokát a lányuk szülte, a másikakat egy idegen.

Ha meg a nagyszülők nem jönnek ki akár a saját vérükkel, akár annak házastársával, és a gyerekek erre a nemszeretem emberre hasonlítanak, akkor eleve nem fogják nagyon kedvelni őket.

Ez ellen nem lehet mit tenni, el kell fogadni, és nem foglalkozni vele.

2010. márc. 3. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!