Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg anyukámmal...

Hogyan értessem meg anyukámmal, hogy nem támogatjuk őket tovább anyagilag?

Figyelt kérdés

Három gyerekünk van, én itthon vagyok, férjem dolgozik (erre nem kérek kioktatást, nekünk így megfelel).

Anyukám sosem kedvelte a férjem, szerinte olyan mint apukám, akivel elváltak és azóta utálják egymást. Volt már pár durva húzása - pl hogy minek szülök ilyen embernek (főleg a 3. terhességemnél), hogy biztos valami maffiózó mert tisztsséges munkával nem lehet ilyen jól keresni stb.

Most az utolsó kb 3 hónapja volt, amikor a fiunk biciklizés közben eltörte a lábát. Szó nincs rá, milyen stílusban beszélt a férjemmel (együtt voltak biciklizni), én magam állítottam le és küldtem el. A férjem megmondta, hogy ez volt az utolsó, innentől egy fillért nem adunk neki.

Merthogy közben néha jön hogy fizessük be a számlát, hogy elromlott ez-az stb.

Egyszerűen nem fogadja el, hogy nem adunk neki. Azt mondja, hogy mivel házasok vagyunk közös a pénz (ez így is van) és adjak a férjem háta mögött.

Hogyan tudnám leállítani? Már menni sincs kedvem hozzá, de a gyerekek meg imádják, velük igazi nagymama.

2015. jún. 19. 14:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
61%
Lódítsd anyukádnak, hogy a férjed kerek-perec megmondta, hogy ha a háta mögött adsz anyádnak pénzt nagyon megharagszik / elveszíti a bizalmát benned, stb. , te pedig nem 3 kicsi mellett nem fogod ezt kockáztatni, mármint, hogy elronts egy jól működő házasságot, mert osztogatod a pénzt. Esetleg lódíts, hogy van egy nagyobb kiadásotok, valamilyen hitel, vagy hogy a férjednek más lett a munkarendje, így a bérezése és így már nektek is okosan kell beosztani a pénzt, az ő támogatása már nem fér bele, stb..,
2015. jún. 19. 15:40
 12/20 anonim ***** válasza:
7%

Nagyon egyoldalú, amit írsz. Szívesen meghallgatnám anyukádat is. Ha a gyerekek imádják, akkor nem lehet rossz ember. A gyerekek nagyon jó emberismerők! Talán oka van, amiért maffiózónak tartja a férjedet! Ő miből él? Talán éreztetitek vele, hogy ti jól kerestek, ős pedig csóró?

Valamit ne felejts el. A gyerekek látják-hallják, hogyan viselkedtek anyukáddal. Ők is így viselkednek majd veletek, ha ti lesztek öregek.

2015. jún. 19. 15:43
 13/20 anonim ***** válasza:
97%
Előző...oké, hogy anyuka lehet rászorul a segítségre, nem ezzel van a baj, segítsenek, ha megengedhetik maguknak, én is segítenék, anyuka hozzáállásával van a baj. Mi az, hogy elmondja a férjet minden szar alaknak, meg adja be a kérdező a válást, meg minek szül ilyennek, stb., de a férj által megkeresett pénzt anyuka elvárja azért?...
2015. jún. 19. 15:49
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondja, hogy mivel házasok vagyunk közös a pénz (ez így is van) és adjak a férjem háta mögött.

Igen, anya közös a pénz, közösen rendelkezünk felette és közösen döntöttünk úgy, hogy nem támogatunk a továbbiakban.

2015. jún. 19. 15:55
 15/20 anonim ***** válasza:
11%
az a baj, hogy olyan, amilyen, de sose tudnám megtenni a szüleimmel, hogy nekem van és nem adok...
2015. jún. 19. 16:11
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nincs szükségem anyukád véleményére, veled értek egyet, és biztos akkor is így lenne, ha hallanám anyukád :))))Sajnos az emberek ahogy idősödnek egyre hülyébbek lesznek, aki fiatalon is az volt, az ráadásul halmozottan :) A gyerekek megérzik, hogy milyen ember valaki? Hát nem hiszem. Ha velük tényleg rendes, (mondjuk ez gyanús, hogy ilyen természettel hogyhogy a gyerekekkel ennyire rendes, lehet csak a gyerekek nem panaszkodnak :) )de mondjuk elhiszem, és velük tényleg rendes, akkor mit kéne megérezniük??? Hogy a szülőkkel bunkó? Nem hiszem, hogy a gyereket ez érdekli...:) Nah mindegy, nem is ez a lényeg. Hát szerintem mérlegelj, hogy mennyi pénzetek van, ha egyáltalán nem okoz gondot az a néhány eft, akkor lehet a gyerekek miatt inkább tűrni kéne, nem azért, mert ez az anyukád érdeke, hanem azért, mert ez a ti érdeketek. Rá tudod bízni őket, ha kell...+ a gyerekek jól érzik magukat vele(állítólag:)).
2015. jún. 19. 17:16
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Mit csinál anyukád?

Ha nem adsz, akkor nem adsz, mit tud tenni?igaza van a férjednek, ha az anyád nem tiszteli, akkor ne várja el tőle, hogy azzal a pénzzel támogassátok, amiért a férjed megdolgozik.

2015. jún. 19. 19:30
 18/20 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, de én a férjed helyében már rég elküldtem anyóst oda, ahová való. Birkatürelme lehet...

A házasság jogilag vagyonközösség, de ez NEM azt jelenti, hogy férjed által megkeresett pénzt el lehet verni minden sz*rra.

2015. jún. 19. 21:52
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

Ha megromlik a kapcsolat, talán nagymamáskodni sem fog.

Akkor fog kelleni felvigyázó.

Nem lehetne akkor úgy, hogy fizettek neki gyerekvigyázásért valamennyi jelképes összeget?

2015. jún. 19. 23:46
 20/20 A kérdező kommentje:

Miért kellene bébiszitter? Írtam, hogy itthon vagyok. Meg tudok oldani minden háztartási dolgot, ügyintézést, orvost stb egyedül.

A gyerekek azért mennek a nagyszülőkhöz, mert szeretnek ott lenni és a nagyszülők is örülnek nekik. Nem arról van szó hogy dolgom van vagy pihenni akarok és ezért vannak a nagyszülőkkel.

2015. jún. 22. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!