Hogyan értessem meg anyukámmal, hogy nem támogatjuk őket tovább anyagilag?
Három gyerekünk van, én itthon vagyok, férjem dolgozik (erre nem kérek kioktatást, nekünk így megfelel).
Anyukám sosem kedvelte a férjem, szerinte olyan mint apukám, akivel elváltak és azóta utálják egymást. Volt már pár durva húzása - pl hogy minek szülök ilyen embernek (főleg a 3. terhességemnél), hogy biztos valami maffiózó mert tisztsséges munkával nem lehet ilyen jól keresni stb.
Most az utolsó kb 3 hónapja volt, amikor a fiunk biciklizés közben eltörte a lábát. Szó nincs rá, milyen stílusban beszélt a férjemmel (együtt voltak biciklizni), én magam állítottam le és küldtem el. A férjem megmondta, hogy ez volt az utolsó, innentől egy fillért nem adunk neki.
Merthogy közben néha jön hogy fizessük be a számlát, hogy elromlott ez-az stb.
Egyszerűen nem fogadja el, hogy nem adunk neki. Azt mondja, hogy mivel házasok vagyunk közös a pénz (ez így is van) és adjak a férjem háta mögött.
Hogyan tudnám leállítani? Már menni sincs kedvem hozzá, de a gyerekek meg imádják, velük igazi nagymama.
mond meg, hogy oldja meg ő! közös pénz TIÉTEK!!!!nem anyukádé! ott a 3 gyerek + ti...szóval 5 felé osztjátok...különben is ha maffiózó a párod akkor nem tisztességes pénz, szóval ő is benne van a bűnszervezetben mert költi a pénzt...bűnrészes bizonyos szemszögből...szóval neki jó így?
fizesse a saját pénzéből...
Ha a férjeddel történik valami, akkor szerinted ki fog melletted állni? Ráadásul munkád sincs.
Maffiózó meg alapból életveszély, hiszen bármikor lecsukhatják, elvihetik.. 3 gyerek mellett, azért kéne tudnod gondolkodni is..
Mit tudod te mit hoz a holnap neked?
Mondd meg neki, hogy igen, az közös pénz, a te és férjed közös pénze, nem a nagymamával közös!
Minden kiadást megbeszéltek és nem fogod kockáztatni a szavahihetőséged miatta illetve a férjed szülei nem kapnak semmit, szóval már így is bőven túltámogattátok.
Ha nem tetszik neki, adja el a lakását, költözzön kisebbe ahol a rezsi is olcsóbb.
1. Nem maffiózó, csak anyukám gondolja ezt. Informatikus, a 3 gyerek miatt nem kell adót fizetnie, így nagyon jól keres.
2. Van B, C és D tervünk ha vele valami történne. Nem vagyunk teljesen hülyék. Most dolgozok a 2. diplomámom, 2 nyelven beszélek. Dolgoztam a gyerekek előtt és között is. Ha nagyobbak lesznek, szintén szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!