Anyukámmal 5 éve tartási szerződést kötöttem, sajnos 3 hónapja elhunyt. Most a helyi takarékszövetkezet azzal keresett meg, hogy a 150 ezer Ft-os, folyószámlahitelét én fizessem ki?
Eszedbe se jusson! Természetesen nem örököltél semmit, ha még életében rád íratta a vagyonát. Ráadásul nem is egészen erről van szó, mert tartási szerződés volt. Ahhoz, hogy örökös legyél, a halála után kell a vagyona egy részének rád szállania.
Menj el egy jó ügyvédhez, hogy a tak.szöv ne tudjon zaklatni (nem egy levelet fogsz kapni tőlük ezügyben, ha nem lépsz azonnal).
Utolsó: negatívat (= adósságot) is lehet örökölni, ez ellen azt lehet tenni, hogy amikor a hagyatéki végzést megkapod, akkor van X napod arra, hogy visszautasítsd az örökrészedet. Ezzel együtt minden mínusz is törlődik a nevedről, de egy gombot sem vihetsz el magaddal az örökségből.
Én a helyedben egyből elmennék ügyvédhez, tőle kérnék tanácsot és együtt fogalmaznánk egy válaszlevelet.
Jobb mielőbb tisztázni a helyzetet, mert ha véletlen mégis kéne fizetned akkor a kamatok meg behajtó meg perköltség meg minden miatt sokszorosa lesz. Írd meg mindenképp hogy nem értesz egyet velük xy törvény és események miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!