Hogy lehet leszokni az internetezésről?
Mennyit internezel naponta?
Én már lassan függő leszek. Mindig van vmi ami érdekel. Szerencsére nem az iwiwen, meg a filmeken lógok állandóan.
Nem tudom hogy vegyem magam rá, h leszokjak! Sokszor úgy elszalad az idő, h észre se veszem. Közbe meg egy csomó hobbira nem jut idő.
Melyik a jobb?
Ha minden nap fokozatosan veszek vissza,egy egy órával, vagy egy hétig mellé se üljek? (elvonási tüneteim lesznek, h ami érdekel annak nem tudok utána nézni)
Nálatok hogy van ez?
Folyamatos:)
Amúgy én olyan napi 4-5 órát,de naponta többször(4-5) ülök gép elé,szóval nem egyhuza,ban:).
Én is télen többet netezek.Nekem sokszor szórakozik a net,tehát megvan oldva a próblémám.:( Engem is rengeteg dolog érdekel.Egyszerűen nem lehet ráunni.Ez 1 csoda.Annyi információhoz jutok,hogy én is sokszor itt ragadok a gép mellett.
Fokozatosság elvét ajánlom én is.
Egyik mód: netezz két hétig éjjel-nappal, ne állj fel csak ha wc-re mész, de szigorúan, akkor megcsömörlesz.
Másik mód: határozd el, hogy minden másnap pontosan hánytól hányig (mondjuk 7-től 8-ig) használod a netet, állítsd be a csörgőórát és tartsd magad hozzá. Máskor ne kapcsold be, bármilyen fontosnak érzed.
Sajnos én is ezt érzem, hogy az embernek egész életét el tudja venni a gép, ha hagyja.
Attól függ, mennyire befolyásolja a normális életviteledet. Kapcsolatok, evés, alvás, tanulás-munka, felelősségteljes élet...
Ha nem zavarja, akkor ennyi erővel könyvtárban is ülhetnél, és akkor mindneki mondaná, "nézzed a kis okost, milyen kíváncsi természet, egész nap csak a könyveket bújja".
Vizgyáld meg az alábbi kérdéseket:
Van értelme, haszna annak, hogy böngészel?
Elvonja más fontosabb dolgoktól az idődet?
Mnekülsz valamitől, vagy szorongsz és így oldod? Mert ha igen, akkor ennek az okát kéne megkeresni, és akkor a szorongásoldódból sem kellene ennyi...
Remélem, tudtam segíteni :)
:D Köszönöm a segítséget, aranyosak vagytok, h segítetek!
Hát van fontosabb ami elől elveszi az időt. Nem szorongásoldás, inkább olyan mint a könyvtár, érdekelnek dolgok, és még azt sem mondhatnám h unalomüzőként. Megnyugtató, h más is van hasonló helyzetben, én csak csodálkozok, h ez a netezés ennyire elterjedt. Meg tényleg itt van minden egy kattra. Jaa, és volt már h besokaltam tőle! Na akkor odanyomtam a gépet más kezébe, és pár napig a közelébe se mentem. De ez ritkán van, és odáig nem szeretnék eljutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!